Ενημερώθηκαν για θέματα ιατρικής φυσικής

ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ 13ο Γ.Ε.Λ.

Δημοσίευση: 02 Απρ 2024 15:51

Ενημέρωση για την ιατρική φυσική πραγματοποίησε στο 13ο Γενικό Λύκειο Λάρισας ο καθηγητής Ιατρικής Φυσικής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ιωάννης Τσούγκος στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου.

Οι μαθητές κι οι μαθήτριες είχαν πολλές απορίες σχετικά με καθημερινά θέματα, όπως η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων και των δικτύων Wi-Fi, η επίδραση των δικτύων 4G και 5G στην υγεία μας, η φύση του ορατού φωτός, αλλά και της υπέρυθρης ακτινοβολίας που χρησιμοποιούν ορισμένες συσκευές και έθεσαν πολλές ερωτήσεις στον κ. Τσούγκο, ο οποίος απάντησε με απλό και κατανοητό τρόπο σε όλους.
Την ομιλία παρακολούθησαν οι 60 μαθητές και μαθήτριες της Β’ τάξης, στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης της συνεργασίας σχολείου – κοινότητας. Ενημερώθηκαν και για ιατρικά θέματα, όπως ο τρόπος λειτουργίας ενός μαγνητικού ή αξονικού τομογράφου, των μηχανημάτων ιατρικής απεικόνισης υπερήχων, αλλά και την ύπαρξη συστήματος ποζιτρονικής απεικόνισης (PET/CT) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, που λειτουργεί εδώ και έναν χρόνο περίπου. Η ομιλία του κ. Τσούγκου είχε και στοιχεία επαγγελματικού προσανατολισμού για τους μαθητές και τις μαθήτριες, κυρίως των κατευθύνσεων Υγείας, Πληροφορικής και Θετικών Επιστημών, μιας και στα αντίστοιχα επιστημονικά πεδία υπάρχουν πολλές σχολές που έχουν ως αντικείμενο την Ιατρική Φυσική και την ιατρική απεικόνιση.
Η διεύθυνση του σχολείου και οι καθηγητές και καθηγήτριες που παρακολούθησαν την ομιλία ευχαρίστησαν τον κ. Τσούγκο για τις γνώσεις που μετέφερε στους μαθητές και τις μαθήτριες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass