Αίμα στην πορεία εκπαιδευτικών

Τραυματίστηκε βουλευτής του ΚΚΕ και μία γυναίκα - Γεροβασίλη: απαράδεκτες οι ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2019 15:52

ΑΘΗΝΑ

Με επεισόδια στιγματίστηκε το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο οποίο υπήρξε πολύ μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών και φοιτητών.

Αρχικώς, έξω από τη Βουλή, ομάδα εκπαιδευτικών ανέβηκε στα σκαλοπάτια δίπλα στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου συγκρούστηκε με δυνάμεις της Αστυνομίας. Κατόπιν οι εκπαιδευτικοί ανηφόρισαν τη Β. Σοφίας και στο ύψος της Ηρώδου Αττικού υπήρξε νέος κύκλος έντασης με την Αστυνομία, που είχε κλείσει το δρόμο και απαγόρευε στους εκπαιδευτικούς να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου. Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να ανατρέψουν τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ που έκαναν το φραγμό, με τους αστυνομικούς να τους απομακρύνουν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, μία εκ των οποίων εξερράγη πάνω στο μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ, Θοδώρας Δριμάλα, η οποία τραυματίστηκε. Τραυματίας φέρεται επίσης να είναι ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής. Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν την απόσυρση του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το σύστημα 15.000 προσλήψεων την επόμενη τριετία. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τη Δευτέρα, που ψηφίζεται το νομοσχέδιο στο οποίο έχει ενταχθεί ως τροπολογία το σύστημα διορισμών, με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή στις 15:00 ώρα, με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Ο ΔΗΜ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

«Η σημερινή άγρια επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις, σε βάρος των εκπαιδευτικών, που είχε ως αποτέλεσμα και το σοβαρό τραυματισμό του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή, ο οποίος νοσηλεύεται, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι αδίστακτη» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, καταλήγοντας «με αυτό τον τρόπο φαίνεται πώς σκοπεύει ο κ. Τσίπρας -όπως έκαναν κι όλοι οι προηγούμενοι- να "κλείσει τις εκκρεμότητές του", δηλαδή να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά που έχει αναλάβει».

Η ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

«Θεωρώ απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες τις σημερινές ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου -λάμψης, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ. Αυτού του είδους οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές, δεν είναι ανεκτές».

ΚΛΩΤΣΗΣΕ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

Μια ντροπιαστική για τη χώρα μας στιγμή συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Διαδηλωτής που συμμετείχε στο συλλαλητήριο της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, την ώρα που υπήρχε μικροένταση, έφτασε στο σημείο όπου είχε αποθέσει νωρίτερα στεφάνι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, και άρχισε να το κλωτσάει με μανία, καταστρέφοντας το. Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ οφείλουν να καταδικάσουν την ενέργεια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass