Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε αγνό κόσμο στην απογοήτευση

Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία και η «λεγόμενη ανανεωτική Αριστερά» φταίνε για τις αυταπάτες περί φιλολαϊκής ΕΕ

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2019 18:18

ΑΘΗΝΑ

«Πολύ περισσότερο από τη συκοφάντηση των αξιών και των ιδανικών της Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ απενεχοποίησε όλα όσα έβγαλαν τον λαό στον δρόμο τα προηγούμενα χρόνια και εκείνα για τα οποία πάλεψαν γενιές και γενιές αγωνιστών: Από τα μνημόνια, το ΝΑΤΟ και το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, μέχρι τις άθλιες πρακτικές των μετατάξεων και της εργασιακής ζούγκλας που αξιοποίησαν κατά κόρον η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

Αυτό απάντησε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ερωτηθείς αν είναι αρκετή η εξήγηση «ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του συκοφάντησε τις ιδέες της Αριστεράς και έστρεψε τον κόσμο προς τα δεξιά» για την ελαφρά υποχώρηση της εκλογικής δύναμης του ΚΚΕ.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι έστειλε αγνό κόσμο στην απογοήτευση, καλλιέργησε την εντύπωση ότι δεν υπάρχει εναλλακτική για τον λαό, πλην της σημερινής βαρβαρότητας» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «είναι πολλά τα παραδείγματα που, μετά από τις λεγόμενες "αριστερές" ή "σοσιαλιστικές" κυβερνήσεις διαχείρισης του συστήματος, επανέκαμπταν δριμύτερες οι δεξιές και ακροδεξιές δυνάμεις».

Συμπλήρωσε την απάντηση του αναφέροντας ότι επέδρασαν και άλλοι παράγοντες στο εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΚΕ «για παράδειγμα, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε με πάθος τους υποψηφίους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στους 4 δήμους που είχε πλειοψηφία το ΚΚΕ. Δεν υποτιμάμε τις δικές μας αδυναμίες, όμως δεν μπορούμε να προσπερνάμε με αυτό τις τεράστιες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ στη συντηρητικοποίηση της κοινωνίας».

Ερωτηθείς τι απαντά το ΚΚΕ στο ερώτημα «ποιός θα κυβερνήσει», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι το κρίσιμο ερώτημα σήμερα είναι «ποιός θα είναι αντιπολίτευση, από τη σκοπιά του λαού απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση» καθώς «ο λαός ψηφίζει και για αντιπολίτευση, αν δεν μπορεί σ' αυτές τις συνθήκες να έχει μια πραγματική λαϊκή διακυβέρνηση».

«Και στις εκλογές αυτό που κρίνεται είναι το πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ στη Βουλή και στο λαϊκό κίνημα για να δυναμώσει η αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας» τόνισε.

Ερωτηθείς μήπως το ΚΚΕ «είναι και ένα ακίνδυνο για το σύστημα κόμμα, αν κρίνουμε από την επιρροή του στις μάζες», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η επιρροή του ΚΚΕ διευρύνεται ακόμα κι αν ο κόσμος που βλέπει θετικά τη δράση του δεν έχει ακόμα αποφασίσει να το ψηφίσει.

Υπογράμμισε, ακόμα, ότι το ΚΚΕ «με την αγωνιστική στάση του προφύλαξε ένα σημαντικό τμήμα εργαζομένων από αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες, μάλιστα με εκλογικό κόστος, για να μην γίνει ένα "ακίνδυνο" για το σύστημα κόμμα, άλλη μία εφεδρεία για αντιλαϊκές κυβερνήσεις».

«Κίνδυνος» για το σύστημα, δηλαδή την καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ είναι η προγραμματική πρόταση του ΚΚΕ, ο ρόλος μας στην ανάπτυξη αγώνων» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε «τα βρώμικα και φτηνιάρικα κόλπα του διεφθαρμένου ΠΑΣΟΚ, του αυριανισμού και του αισχρού αντικομμουνισμού δεν πιάνουν σήμερα. Το αντίθετο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πληρώσει ακριβά την υιοθέτηση αυτής της επίθεσης ενάντια στο ΚΚΕ, άλλωστε πολλά στελέχη και μέλη του, την είχαν υποστεί αυτή την επίθεση παλιότερα εκ μέρους του βαθέος ΠΑΣΟΚ, που τώρα έχει αγκαλιάσει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass