Μειώνουμε φόρους, στηρίζουμε την κοινωνία

Δήλωσε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου στο «Βελλίδειο» στο πλαίσιο της ΔΕΘ * Θετικός για Αχελώο - Φέτα, αμείλικτος για παράνομες ελληνοποιήσεις * Κρίσιμος παράγοντας η ενίσχυση της μεσαίας τάξης

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2019 19:41

«Η Ελλάδα θα είναι η ευχάριστη έκπληξη της Ευρωζώνης την επόμενη τριετία. Η τελευταία 4ετία ήταν μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Όταν η οικονομία πήγαινε καλά διεθνώς, η χώρα μας ήταν ουραγός στην ανάπτυξη. Τώρα πρέπει να κάνουμε το ανάποδο. Και θα το πετύχουμε».
Αισιόδοξος εμφανίστηκε για την πορεία της εθνικής οικονομίας και βέβαιος για την υλοποίηση των εξαγγελιών του μέχρι το τέλος της κυβερνητικής θητείας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο, ολοκληρώνοντας έτσι την τριήμερη παρουσία του στην 84η ΔΕΘ.


Αν και διατήρησε, όπως και στη Σαββατιάτικη ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς, χαμηλούς τόνους υπενθυμίζοντας ότι «του αρέσει να μην υπόσχεται πολλά, αλλά να ξαφνιάζει ευχάριστα, όπως έγινε πρόσφατα με την περίπτωση του ΕΝΦΙΑ», ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έδειξε να βιάζεται και απάντησε -χωρίς ωστόσο να βγάλει κάποια είδηση- σε 50 ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούσαν στην οικονομία και τις φοροελαφρύνσεις.
Όσον αφορά στον πρωτογενή τομέα, ερωτηθείς από την «ΕτΔ» για τη μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτών, την επικείμενη αύξηση του αγροτικού ρεύματος και την επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο, εμφανίστηκε θετικός για την ανακούφιση των παραγωγών, χωρίς όμως να προβεί σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις ή χρονοδιαγράμματα. «Αν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος εντός του έτους, θα υπάρξουν παρεμβάσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης και το κόστος παραγωγής των αγροτών» δήλωσε χαρακτηριστικά. Σε ανάλογους τόνους και οι αναφορές του για τον Αχελώο και τη σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης στη Φέτα.
Οι απαντήσεις του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στο «Βελλίδειο», αποκωδικοποιημένες έχουν ως εξής:

Οικονομία
«Από το 2021 η μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης και του Τέλους Επιτηδεύματος. Έχουμε πάντα στο τραπέζι το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων. Θα αποπληρώσουμε τα ακριβά δάνεια του ΔΝΤ. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από τον Ιούλιο του 2020. Συζητάμε το ενδεχόμενο για μείωση των εισφορών και στους ελεύθερους επαγγελματίες. Κανένα επίδομα δεν καταργείται. Θα σεβαστούμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων για τα αναδρομικά στους συνταξιούχους. Εάν έχουμε υπεραπόδοση στα δημόσια έσοδα, μπορούμε πάντα να παρεμβαίνουμε και να το επιστρέφουμε στους πολίτες, μέσω μείωσης φόρου και στήριξης του κοινωνικού κράτους. Οι φορολογικές ελαφρύνσεις είναι απολύτως κοστολογημένες και ρεαλιστικές. Δεν θα προχωρούσα σε εξαγγελίες αν δεν ήταν πλήρως κοστολογημένα τα μέτρα. Θα προσπαθήσουμε να επεκτείνουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας στους πλειστηριασμούς».

Πολιτική
*«Ακαιρη η συζήτηση για τον ΠτΔ. Κάθε πράγμα στον καιρό του». Σε τρεις μήνες θα μπορεί να απαντήσει και σημείωσε ότι προηγείται η συνταγματική μεταρρύθμιση που θα επιτρέπει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με 151 ψήφους». Δεν συνδέουμε την αναθεώρηση του Συντάγματος με τον εκλογικό νόμο. Θα εξαντλήσω την τετραετία».
*Για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, «τους παρέχουμε μια διευκόλυνση. Δεν αλλοιώνουμε το εκλογικό σώμα. Εξετάζουμε την επιστολική ψήφο. Είναι μία δυνατότητα που ισχύει σε πολλές χώρες».
* «Στις προσλήψεις δεν θα ισχύσει ο κανόνας 5 προς 1 στο Δημόσιο, καθώς έχουμε τη δυνατότητα να κινηθούμε με καλύτερα δεδομένα. Προχωράμε σε προσλήψεις ιατρών για το ΕΟΠΥΥ, συνεχίζουμε τις προσλήψεις στην ειδική αγωγή».
* «Πρέπει να αποκατασταθεί η ρευστότητα της ΔΕΗ και να εξυγιανθεί. Θα υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη για το κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. «Βόμβα» που μας κληροδοτήθηκε τα ΕΛΤΑ».
* «Δεν θα κάνω τη Βουλή βιομηχανία Εξεταστικών».
* «Δεν θέλουμε να στέλνουμε την αστυνομία στα πανεπιστήμια».
* «Θέλουμε μία συγκροτημένη προσέγγιση στο θέμα των ατόμων με αναπηρία. Το έχω αναλάβει προσωπικά και θα παρουσιάσουμε καινοτόμες προτάσεις».
* «Τα περιστατικά κακοποίησης ζώων προσβάλουν την κοινωνία μας».
* (Ερωτηθείς για Μαρινάκη) «Δεν έχω προσωπικές σχέσεις με επιχειρηματίες. Δική μου δουλειά είναι να θέτω κανόνες».

Εξωτερικά
* «Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία εθνικά επιζήμια συμφωνία, αλλά είναι κυρωμένη που σημαίνει ότι δεν αλλάζει κατά το δοκούν. Η συμφωνία δεν προβλέπει διαδικασία αλλαγής της, προβλέπει μόνο έλεγχο της εφαρμογής και σ’ αυτό θα είμαστε πολύ αυστηροί. Δεν έχει κανονιστεί συνάντηση με τον κ. Ζάεφ αλλά κάποια στιγμή θα γίνει».
* «Στο Προσφυγικό γίνονται έρευνες και θα ερευνηθούν περαιτέρω τα ζητήματα που αφορούν στη σίτιση των μεταναστών. Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας πρέπει να εφαρμοστεί και, ως προς τη δική μας ευθύνη, να γίνονται επιστροφές. Θα αλλάξει η διαδικασία χορήγησης ασύλου, θα επιταχυνθεί χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Ευρώπη να φυλά τα σύνορά της και να δείχνει αλληλεγγύη στο προσφυγικό». Θα συναντήσει τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στα τέλη Σεπτεμβρίου στον ΟΗΕ.
Όχι σε ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Αλβανία αν δεν γίνει άρση διακρίσεων εις βάρος της μειονότητας.

Αγροτικά – Yπαιθρος
*Για τις μειώσεις των φόρων στα καύσιμα και για το γεγονός ότι κατά μέσο όρο καθημερινά ένας αγρότης για να γεμίσει ένα μεσαίο ρεζερβουάρ τρακτέρ θέλει 200 ευρώ, ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε σχετικά: «Μελετάμε το σχετικό θέμα. Εξήγγειλα μόνο αυτά για τα οποία είμαι απολύτως βέβαιος ότι μπορώ να δεσμευτώ, και για τα οποία υπάρχει δημοσιονομικός χώρος. Μας απασχολεί πολύ το ζήτημα αυτό και έχω ζητήσει και από τα αρμόδια υπουργεία σκέψεις και προτάσεις. Θέλω να γνωρίζετε ότι εάν για οποιονδήποτε λόγο έχουμε οποιονδήποτε πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο, ενδεχομένως και εντός του 2019 εάν έχουμε κάποια υπεραπόδοση του προϋπολογισμού, είναι μία απ’ τις άμεσες προτεραιότητές μας το ζήτημα αυτό.

* Για το ζήτημα του Αχελώου «είναι μια πονεμένη ιστορία που πηγαίνει σχεδόν 40 χρόνια πίσω. Άλλη εκτροπή του Αχελώου είχαν οραματιστεί αυτοί που τη σχεδιάσαν πριν από 40 χρόνια, άλλη συζητάμε σήμερα. Η άποψή μου είναι ξεκάθαρη: Δεν γίνεται να έχουν δαπανηθεί χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου και να υπάρχουν μισοτελειωμένα έργα, τα οποία να σαπίζουν, ειδικά όταν κάποια από αυτά είναι σημαντικά υδροηλεκτρικά έργα, όπως η Μεσοχώρα ή ενδεχομένως και η Συκιά.
Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να υπάρχει ένα ισχυρό περιβαλλοντικό επιχείρημα για μια, περιορισμένης έκτασης, μερική εκτροπή του Αχελώου, η οποία δεν θα επηρεάσει σε καμία περίπτωση το υδατικό δυναμικό της δυτικής Ελλάδος αλλά θα προσφέρει μια σημαντική ανακούφιση για τη Θεσσαλία και θα μας επιτρέψει να ξεφύγουμε από πρακτικές, οι οποίες είναι εξαιρετικά επιβαρυντικές για το περιβάλλον. Δεν κάνω εκπτώσεις ως προς την προστασία του περιβάλλοντος και δεν πρόκειται να κάνω εκπτώσεις βέβαια και στην ανάγκη η Θεσσαλία να περάσει από ένα μοντέλο αλόγιστης χρήσης του νερού σε ένα μοντέλο σωστής χρήσης του νερού».
* Για τη Διεπαγγελματική Φέτας «θα γίνει και θα τελειώσει πολύ γρήγορα για να παίξει και έναν πρωταγωνιστικό ρόλο ώστε να υποστηρίξουμε το προϊόν. Και να δούμε πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε αυτό το προϊόν στο εξωτερικό και να παράγουμε φέτα που είναι πραγματική φέτα -γιατί αυτό είναι το πρόβλημά μας σήμερα».

 

Η ερώτηση της «ΕτΔ»
Διαβούλευση για τους συνεταιρισμούς
Προανήγγειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης
μαζί με άλλες παρεμβάσεις,
για μείωση του κόστους παραγωγής

ΕΡ: Στην ομιλία σας στη Λάρισα, πριν τις ευρωεκλογές, είχατε αναγνωρίσει ότι το αγροτικό κόστος παραγωγής είναι δυσβάστακτο και καθιστά μη ανταγωνιστικά τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό. Στις πρώτες μέρες της κυβερνητικής σας θητείας έχουμε δει αρκετές κυβερνητικές πρωτοβουλίες, όχι όμως κάτι σχετικό με το κόστος παραγωγής. Απεναντίας, οι αγρότες βλέπουν με ανησυχία την αύξηση του αγροτικού ρεύματος. Υπενθυμίζω και μια ακόμα παράμετρο που σχετίζεται με το κόστος παραγωγής, καθώς εκτός από το αγροτικό ρεύμα, είναι και το πετρέλαιο. Θέλω να ρωτήσω πότε θα είστε έτοιμος να πείτε κάτι συγκεκριμένο για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο και μια διευκρίνιση από τις χθεσινές σας εξαγγελίες. Η μείωση του φόρου 10% στα συνεργατικά σχήματα αφορά στους συνεταιρισμούς ή και στα μέλη των συνεταιρισμών, δηλαδή, τους αγρότες; Ευχαριστώ.
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Αφορά στους συνεταιρισμούς, τα καινούρια συνεργατικά σχήματα. Γιατί επιμένω πολύ σε αυτό; Διότι χρειαζόμαστε -και το γνωρίζετε πολύ καλά- κρίσιμο μέγεθος. Και απαιτείται συνεργασία για οικονομίες κλίμακος, για να μπορέσουν τα προϊόντα μας με πιο ανταγωνιστικό τρόπο να διεισδύσουν σε αγορές εντός και εκτός Ελλάδος. Και γνωρίζετε πολύ καλά, γιατί προέρχεστε από αγροτική περιοχή, ότι είμαστε πάρα πολύ πίσω ως προς το επίπεδο της αγροτικής συνεργασίας στην Ελλάδα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Είναι η μεγαλύτερη αλλαγή, η μεγαλύτερη τομή την οποία μπορούμε να κάνουμε. Εξ ου και θα υπάρχει νέο νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί σε διαβούλευση για τους συνεταιρισμούς, εντός του επόμενου μήνα. Θα είναι και η πρώτη μας παρέμβαση για την οργάνωση του αγροτικού κόσμου. Θα το περιμένετε σε διαβούλευση μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Απάντησα ήδη για τα ζητήματα του Ειδικού Φόρου. Θέλω να σταθώ λίγο στο ζήτημα των τιμών του ρεύματος και στην ανάγκη να μπορούμε να δώσουμε στους αγρότες τη δυνατότητα να αξιοποιούν Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ώστε να μπορούν να καλύπτουν το ακριβό κόστος ηλεκτροδότησης, ενδεχομένως μιας γεώτρησης. Γνωρίζετε πολύ καλά πως στον θεσσαλικό κάμπο έχουμε φτάσει σε σημεία όπου πρέπει να ξαναδούμε από μηδενική βάση το ζήτημα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Και αυτό χρειάζεται μια συνολική παρέμβαση. Πάντως, η πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα είναι σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι δεν προχωρούμε ήδη σε μια σειρά από κινήσεις που εναρμονίζονται πλήρως με τις δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει όταν ήμασταν στην αντιπολίτευση. Είχα δεσμευθεί προσωπικά ότι θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα των παράνομων ελληνοποιήσεων. Είτε μιλάμε για γάλα, είτε μιλάμε για χοιρινό κρέας. Ήδη με τους ελέγχους που κάναμε, για άλλον λόγο, για το ζήτημα της πανώλης των χοίρων, έχουμε εντοπίσει κυκλώματα παράνομης εισαγωγής χοιρινού κρέατος από βόρειες χώρες. Και οι τιμές, από ό,τι μου λένε, στο χοιρινό και στο γάλα, έχουν αρχίσει να είναι ήδη κάπως καλύτερες. Και αυτό είναι πολύ θετικό. Διότι δεν μπορώ να δεχθώ ότι ένας παραγωγός που έχει τα ζώα του σε ένα βουνό πάνω -στη Σαμαρίνα, για παράδειγμα, τους επισκέφθηκα- και τα κατεβάζει στον θεσσαλικό κάμπο και κάνει αυτή τη διαδρομή -την έκανε αυτός και η οικογένειά του γενιές ολόκληρες- και εκ των πραγμάτων επωμίζεται ένα μεγαλύτερο κόστος σε σχέση με μια οργανωμένη βιομηχανική παραγωγή, δεν θα πάρει την τιμή που του αξίζει για τη δουλειά που κάνει. Γιατί είναι γνωστό πως θέλουμε να κρατήσουμε τελικά τον κόσμο στα χωριά μας. Άρα στο ζήτημα αυτό θα είμαι πάρα, πάρα πολύ αυστηρός. Θέλω να ξαναστείλω ένα μήνυμα προς όσους αυτή τη στιγμή επιμένουν να ελληνοποιούν παράνομα προϊόντα, είτε μιλάμε για γάλα, είτε μιλάμε για κρέας, να παράγουν φέτα και να την πουλάνε σε τιμές εξευτελιστικά χαμηλές, ουσιαστικά αποκαλύπτοντας ότι δεν χρησιμοποιούν με αυτόν τον τρόπο ελληνικό γάλα. Θα είμαστε αμείλικτοι. Και βέβαια, να ξέρετε ότι θα προχωρήσουμε και σε ερευνητικά προγράμματα. Με ενδιαφέρει πάρα πολύ το πώς η τεχνολογία μπορεί να λύσει αυτό το ζήτημα. Πιστεύω ότι δεν θα αργήσει πολύ η μέρα που δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα μπορούν να μας επιτρέπουν να κάνουμε την πλήρη ιχνηλασιμότητα της πρώτης ύλης, ώστε να λυθεί αυτό το ζήτημα άπαξ και διαπαντός.

 

 

52 απαντήσεις σε 2,5 ώρες...
*52 ερωτήσεις δέχθηκε τελικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τους 167 εκπροσώπους των ΜΜΕ που συμμετείχαν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της 84ης ΔΕΘ. Η «Ελευθερία της Δευτέρας» ήταν εκ των πρώτων περιφερειακών Μέσων που υπέβαλαν ερωτήσεις, πολύ πριν και από αθηναϊκές εφημερίδες και σάιτ.
*Τη διαδικασία συντόνισε με επιτυχία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας. Μετά από 2 ώρες ερωτοαπαντήσεων ο πρωθυπουργός ρώτησε τον κ. Πέτσα «Ήθελα να ξέρω αν θα βάλετε κάποιο όριο στις ερωτήσεις». Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν δελεαστική. «Κύριε πρόεδρε, θέλω να ξεπεράσω το ρεκόρ σας που ήταν οι 44 ερωτήσεις. Πάμε να περάσουμε τις 50. Αν θέλετε ολοκληρώνουμε σε δέκα λεπτά...». Μετά από λίγο ο πρωθυπουργός ρώτησε σε «τι αριθμό ερωτήσεων βρισκόμαστε», με τον Στέλιο Πέτσα να του λέει χαμογελώντας «Είμαστε στις 49». Τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης του είπε να γίνουν τρεις ακόμα και να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Τελικά, η συνέντευξη διήρκησε 2, 5 ώρες.
*Παρόντες στην αίθουσα της συνέντευξης, αλλά πολύ πίσω από τις θέσεις των δημοσιογράφων ήταν η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα, πολλοί υπουργοί (ο ...της Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας ο μόνος Θεσσαλός). Σε μπλε φόντο το σκηνικό, πίσω από τον πρωθυπουργό, με το σύνθημα της ΔΕΘ «Ανάπτυξη για όλους» να ξεχωρίζει.
* Οι περισσότερες ερωτήσεις που υποβλήθηκαν αφορούσαν στην οικονομία και τις φοροελαφρύνσεις. Για αγροτικά ζητήματα, εκτός από την ερώτηση της «ΕτΔ» για κόστος παραγωγής-πετρέλαιο-αγροτικό ρεύμα, ρώτησε το TRT (και ο Γιώργος Μπανάτσας) για τον Αχελώο, το Star Κεντρικής Ελλάδας (Λ. Παρασκευά) για τις τιμές των καυσίμων και ο «Πρωινός Λόγος» των Ιωαννίνων για τη Διεπαγγελματική Φέτας. Μόνο μία ερώτηση τέθηκε για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ με ιδιαίτερη ικανοποίηση απάντησε ο κ. Μητσοτάκης και σε ερώτηση που του υποβλήθηκε για τα αδέσποτα ζώα.
Χαλαρός και ευδιάθετος ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με τους δημοσιογράφους, τόσο πριν, όσο και μετά τη συνέντευξη Τύπου, με τον ίδιο να σχολιάζει τον μεγάλο αριθμό των ερωτήσεων που κλήθηκε να απαντήσει.
Μάλιστα συνάδελφος τον πείραξε λέγοντας: «Πρόεδρε, θέσατε πολύ ψηλά τον πήχη των απαιτήσεών μας για του χρόνου. Να περιμένετε πάνω από 60 ερωτήσεις», με τον Κυρ. Μητσοτάκη να αναρωτιέται χαριτολογώντας «μήπως να καθιερώσουμε τις διαφημίσεις στη μετάδοση της συνέντευξης Τύπου, για να κάνουμε ένα σύντομο διάλειμμα;».

 

«Ψήνονται» για Αχελώο

Στην πρώτη σειρά των επισήμων στην ομιλία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη το βράδυ του Σαββάτου στη ΔΕΘ ήταν ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο οποίος είχε την ευκαιρία να τα πει με τον νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση. Ο τελευταίος έδειξε ενδιαφέρον για την πρόθεση του περιφερειάρχη να αναλάβει η Περιφέρεια το έργο μεταφοράς του Αχελώου στη θεσσαλική πεδιάδα, με τους δύο άντρες να ανανεώνουν το ραντεβού τους στην Αθήνα για πιο ουσιαστική συζήτηση επί του θέματος.

 

Ικανοποίηση Μπίζιου

Η σαφέστατη και χωρίς καμία παρερμηνεία απάντηση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ πως η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη απέναντι σε όλους όσοι παρανόμως προχωρούν σε ελληνοποιήσεις γάλακτος, κρέατος και αντίστοιχων εισαγόμενων προϊόντων, εκμεταλλευόμενοι με τον τρόπο αυτό τον αγώνα του Έλληνα κτηνοτρόφου, αποδεικνύει πως όλα όσα υποσχεθήκαμε προεκλογικά θα γίνουν άμεσα πράξη. Εντατικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε όλο το φάσμα διακίνησης και εμπορίας των προϊόντων. Η ξεκάθαρη δε, τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη υπέρ της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας δικαιώνει απόλυτα τον προεκλογικό μας αγώνα και τις προσπάθειες χρόνων των Ελλήνων κτηνοτρόφων.
Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ στον νομό της Λάρισας Στέλλα Μπίζιου, αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Έλληνας πρωθυπουργος στο περιθώριο της ΔΕΘ.
«Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιώντας, ως πρωθυπουργός πλέον, το παράδειγμα του κτηνοτρόφου από τη Σαμαρίνα, που δίνει καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης, αποδεικνύει περίτρανα τη βούληση της κυβέρνησης να προστατεύσει απόλυτα την ελληνική κτηνοτροφία. Πλέον αναμένουμε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το οποίο, όπως δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, θα δοθεί για διαβούλευση στα τέλη Σεπτεμβρίου», κατέληξε η κα Μπίζιου.

 

Τα είπαν οι γιατροί

«Η δέσμευση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη έγινε πράξη. Τα νοσοκομειακά ογκολογικά φάρμακα υψηλού κόστους χορηγούνται απευθείας στις ιδιωτικές κλινικές ανακουφίζοντας 2.000 συνανθρώπους μας».
Το είχε ζητήσει ως τομεάρχης Υγείας της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, το υλοποίησε ο αρμόδιος υπουργός κ. Β. Κικίλιας.
Οι δυο τους τα είπαν εκτενέστερα για το θέμα στο περιθώριο της ΔΕΘ, με τον Λαρισαίο γιατρό να δηλώνει με ικανοποίηση: «Επιτέλους βάζουμε τέλος στις ουρές της ντροπής, μειώνουμε την ταλαιπωρία. Ακολουθεί η διανομή τους κατ’ οίκον ή στο φαρμακείο της επιλογής του πολίτη, για όλες τις ευπαθείς ομάδες, χωρίς κόστος».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(Του απεσταλμένου της «ΕτΔ» Γιώργου Ρούστα)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass