Συναντήσεις Μητσοτάκη με Ελισάβετ, Μπ. Τζόνσον και Ντόναλντ Τραμπ

Σήμερα και αύριο σε Μπάκιγχαμ, Ντάουνιγκ στριτ και αύριο στη σύνοδο του ΝΑΤΟ* Η ατζέντα της επίσκεψής του στο Λευκό Οίκο στις 7 Ιανουαρίου

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2019 16:38

ΑΘΗΝΑ Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε ο Λευκός Οίκος εν όψει της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσινγκτον στις 7 Ιανουαρίου.


Ιδιαίτερα σημαντικό θεωρείται από την ελληνική πλευρά το γεγονός ότι στην ατζέντα των δύο ανδρών θα βρεθεί η Ανατολική Μεσόγειος και η κατάσταση στα Βαλκάνια. Γεγονός που υπό το φως των τελευταίων προκλητικών δηλώσεων και κινήσεων της Τουρκίας (γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, σύμφωνο θαλασσίων συνόρων με Λιβύη, αμφισβήτηση Καστελόριζου κ.ο.κ.) αποκτά ευνόητες διαστάσεις για τα ελληνικά συμφέροντα.
Αλλωστε ο πρωθυπουργός διεμήνυσε στον Ερντογάν ότι θα φέρει τις τουρκικές προκλήσεις στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 3 και 4 Δεκεμβρίου (σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη.)
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να υποδεχτεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια επίσκεψη που θα «γιορτάσει τους ισχυρούς δεσμούς στην οικονομία, την ασφάλεια και τον πολιτισμό μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας, ενός σημαντικού συμμάχου του ΝΑΤΟ».
Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, σημειώνεται πως Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόναλντ Τραμπ θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα μακροχρόνια στρατηγικά ενδιαφέρονταν των δύο εθνών στην ενίσχυση της σταθερότητας, της ευημερίας και της συνεργασίας στα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο. «Ο πρόεδρος Τραμπ θα δώσει έμφαση στη σημασία της ασφάλειας των τηλεπικοινωνιών, ειδικά σε ό, τι αφορά στην 5G τεχνολογία.

 

Στο Μπάκιγχαμ ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Η ανακοίνωση έρχεται την ώρα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ταξίδευε χθες το βράδυ για το Λονδίνο προκειμένου να παραστεί σήμερα σε δεξίωση που παραθέτει η Βασίλισσα Ελισάβετ στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.
Πιο συγκεκριμένα, ο Κ. Μητσοτάκης θα έχει στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας της Τρίτης, συνάντηση με επενδυτές, ενώ στις 19:15, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, θα παραστεί σε δεξίωση που παραθέτει η Βασίλισσα Ελισάβετ στους ηγέτες του ΝΑΤΟ στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.
Ακολούθως, στις 21.30 ώρα Ελλάδας ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του θα παρακαθίσουν σε δείπνο στην πρωθυπουργική κατοικία (Downing Street) που παραθέτει ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον. Την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να έχει γεύμα εργασίας με τον Ντόναλντ Τραμπ μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρει:
«Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποδέχεται την αυτού Εξοχότητα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πρωθυπουργό της ελληνικής Δημοκρατίας, στον Λευκό Οίκο στις 7 Ιανουαρίου 2020. Η επίσκεψη αναμένεται να σηματοδοτήσει τους ισχυρούς δεσμούς στον τομέα της ασφάλειας, της οικονομίας και του πολιτισμού μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας, ενός σημαντικού συμμάχου στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Ο πρόεδρος Τραμπ και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα συζητήσουν εκτενώς τα στρατηγικά ενδιαφέροντα των δύο χωρών στην ενίσχυση της σταθερότητας, της ευημερίας και της συνεργασίας στα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο.
Ο Πρόεδρος Τραμπ θα δώσει έμφαση στη σημασία της ασφάλειας των τηλεπικοινωνιών, ειδικά σε ό, τι αφορά στο 5G, ενάντια στην κακόβουλη επιρροή στην περιοχή και προωθώντας τη θρησκευτική ελευθερία ανά τον κόσμο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass