«Κρίσιμη η κατάσταση, σκοπός να μην πάμε σε άλλα μέτρα»

Ανέφεραν Μαγιορκίνης-Χαρδαλιάς - Τέλος τα υπαίθρια θέατρα από την Πέμπτη - Οκτώ νεκροί και 346 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2020 9:34

ΑΘΗΝΑ
Η επιδημιολογική εικόνα παραμένει σε υψηλότερο των 300 ατόμων επίπεδα για δεύτερη εβδομάδα χωρίς σημεία υποχώρησης. δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Ωστόσο, εξήγησε πως υπάρχει μια επιβράδυνση της μεταδοτικότητας, η οποία σχετίζεται με τα μέτρα που έχουν ληφθεί ενάντια στον κορονοϊό.
Μάλιστα, ο καθηγητής τόνισε πως ο επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος θανάτων έχει φτάσει τους 5, στα ίδια δηλαδή επίπεδα με το πρώτο κύμα της πανδημίας.
Ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ανέφερε πως για μια ακόμη ημέρα, η Αττική παρουσιάζει έξαρση νέων κρουσμάτων κορονοϊού, καθώς από τις 346 νέες μολύνσεις, 210 εντοπίζονται στην Περιφέρεια.
Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε επίσης πως ο αριθμός των διασωληνωμένων, 77 σήμερα, παρουσιάζει συνεχώς αυξανόμενη τάση. Ο καθηγητής επανέλαβε πως τα μεγάλα αστικά κέντρα σε παγκόσμια κλίμακα αποτελούν τα σημεία όπου η πανδημία ήταν ιδιαίτερα έντονη στο πρώτο κύμα και επανέρχεται απειλητικά και στο δεύτερο.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 346 νέα κρούσματα στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 210 στην Αθήνα. Ανακοίνωσε επίσης ότι 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο ενώ 77 συνάνθρωποί μας είναι διασωληνωμένοι.

 

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ
Οι ειδικοί συστήνουν σε άτομα ηλικίας άνω των 65 τον περιορισμό μετακινήσεων, ενώ όπως είπε ο κ. Μαγιορκίνης οι συγγενείς τους οφείλουν να θεωρούν εαυτούς ως ασυμπτωματικούς στον κορονοϊό και να λειτουργούν αναλόγως.
Σε μια αναφορά που φαίνεται πως απηχούσε τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης πως δεν βρισκόμαστε κοντά σε νέο lockdown, ο κ. Μαγιορκίνης είπε πως προκρίνονται από την επιτροπή μέτρα τοπικού χαρακτήρα. Όπως είπε, σημαντικό σε αυτή τη φάση της πανδημίας του κορονοϊού, είναι η προτεραιοποίηση των κοινωνικοοικονομικών δραστηριοτήτων.
Τέλος, ο Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στην πόλωση που δημιουργεί η παρατεταμένη κόπωση από την πανδημία. Ο καθηγητής συνέστησε υπομονή και συμπόνοια προς τους συνανθρώπους μας.

 

ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΘΕΑΤΡΑ
Από την πλευρά του, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πρόσθετα μέτρα στο χώρο του θεάματος για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου Covid-19. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, ανακοίνωσε ότι από την Πέμπτη αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις. Επίσης, γνωστοποίησε ότι δημιουργείται ειδική πλατφόρμα στο gov.gr όπου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή τους.
Ο κ. Χαρδαλιάς σχολιάζοντας τα όσα λέγονται περί lockdown ή τη λήψη επιπλέον μέτρων σημείωσε πως «ο σκοπός είναι να μην πάμε σε πρόσθετα μέτρα», αλλά να εφαρμοστούν αυτά που ισχύουν.

 

ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
Το ηχητικό μήνυμα της ΕΛΑΣ που θα ακούγεται από περιπολικά σε πλατείες και κεντρικούς δρόμους
«Δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων σε πλατείες, πάρκα και άλλους εξωτερικούς χώρους. Για την παράβαση προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ. Η απαγόρευση ισχύει ως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου».
Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, το ηχητικό μήνυμα της ΕΛΑΣ κατά του συνωστισμού στις πλατείες, το οποίο αναρτήθηκε στο YouTube.
Το ηχητικό μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ., που αναπαράγεται από περιπολικά στην Αττική μέχρι και την 4 Οκτωβρίου, ενημερώνει τους πολίτες ότι για την προστασία της δημόσιας υγείας, δεν επιτρέπονται συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων σε πλατείες, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους.

 

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
Μέτρα για τον περιορισμό της διασπορά του κορονοϊού στο Αγιο Ορος αποφασίστηκαν μετά τα κρούσματα σε μονές.
Η Ιερά Κοινότητα απέστειλε εγκύκλιο προς όλες τις μονές του Αγίου Ορους με οδηγίες για να αποφευχθεί η διάδοση του κορωνοϊού. Η εγκύκλιος ορίζει έως και δέκα τους επισκέπτες ανά μονή, ενώ απαγορεύει τη μετακίνηση των επισκεπτών σε άλλη μονή, εκτός εκείνης για την οποία δίδεται έγκριση. Το μέτρο αναφέρεται κυρίως σε επισκέπτες που έχουν εργασία στις μονές, συνεργάτες, προμηθευτές και εργαζόμενους και ουσιαστικά περιορίζει σε σημαντικό βαθμό τις δυνατότητες επίσκεψης άλλων προσκυνητών στο Αγιο Ορος.
Τα μέτρα έρχονται μετά τα τουλάχιστον 10 κρούσματα κορονοϊού που έχουν καταγραφεί σε μονές, ενώ ένας μοναχός νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Γεώργιος Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Ο Σωτήρης Τσιόδρας βρέθηκε στις στις Καρυές του Αγίου Όρους μαζί με τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, και συμμετείχαν σε σύσκεψη με θέμα την αναχαίτιση της διασποράς του κορονοϊού στη χερσόνησο του Άθω.

 

Αυτόφωρο για τους αρνητές μάσκας

ΑΘΗΝΑ
Αυτονόητη είναι παρέμβαση των εισαγγελέων της χώρας για την ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας και τη σύλληψη όσων παρακινούν τη μη χρήση μάσκας, κυρίως στα σχολεία, χαρακτηρίζει σε εγκύκλιο που εξέδωσε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.
Η προστασία του πολίτη και η τήρηση της νομιμότητας, ως αποστολή της Εισαγγελίας αποτελούν το σταθερό στόχο όλων των εισαγγελικών λειτουργών και αξιώνουν τη διαρκή επαγρύπνησή μας, αναφέρει χαρακτηριστικά ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός.
Καταγγελίες  για καταλήψεις σχολείων από γονείς, οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι τα παιδιά τους δεν μπορούν να κάνουν μάθημα φτάνουν στην Εισαγγελία της Αθήνας.
Για κάθε καταγγελία η Εισαγγελία ενεργεί και σχηματίζει δικογραφία, ενώ σύμφωνα με δικαστικές πηγές διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει περίπτωση να οδηγηθούν στο αυτόφωρο οι μαθητές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass