Σύντομες ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2020 10:42

Αύξηση θητείας και υποχρεωτική στράτευση στα 18 ζητά σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία

ΑΘΗΝΑ
Άμεση αύξηση της διάρκειας της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες και υποχρεωτική στράτευση στα 18 ζητά σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία.

Ο πρώτος γύρος της ενημέρωσης από τον υπουργό Άμυνας της διαρκούς επιτροπής εξωτερικών και άμυνας της βουλής έλαβε χώρα χθες το πρωί.
Σε αυτή συζητήθηκε η δομή των ενόπλων δυνάμεων και συγκεκριμένα επικεντρώθηκαν στο τι εξοπλιστικά χρειάζονται οι ένοπλες δυνάμεις τα επόμενα 15 χρόνια.
Αυτό που δεν συζητήθηκε αν και υπάρχουν πολλές εισηγήσεις από στρατιωτικούς κύκλους, είναι η αύξηση της θητείας στους 12 μήνες και η υποχρεωτική στράτευση στα 18, κάτι που είναι άμεσα απαιτητό από το στράτευμα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το σύνολο των στρατιωτικών της χώρας εισηγείται να υπάρξει αύξηση της στρατιωτικής θητείας και υποχρεωτική στράτευση στα 18.

 

Ομόφωνα αθώα η Λίνα Νικολοπούλου -Στουρνάρα

ΑΘΗΝΑ
Αθώα κρίθηκε η Λίνα Νικολοπούλου-Στουρνάρα για την υπόθεση της απευθείας ανάθεσης στο eHealth forum από το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Η υπόθεση είχε λάβει εκ νέου δημοσιότητα το 2019, με την κυρία Στουρνάρα, σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα, να κάνει, τότε, λόγο για πλήρη διαστρέβλωση της αλήθειας. Αθώα κρίθηκε και η τότε Γενική Γραμματέας του υπ. Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου.
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε σχετικά, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter:
«Προ ολίγου το Δικαστήριο ομοφώνως έκρινε ΑΘΩΑ την κα Λίνα Νικολοπούλου/Στουρνάρα για τις γελοίες κατηγορίες περί απευθείας ανάθεσης από το ΚΕΕΛΝΟ του eHealth forum. Μία ταλαιπωρία ετών μίας αληθινής Κυρίας έλαβε τέλος. Την σπίλωσαν κυνηγώντας τον σύζυγό της και απεδείχθη σήμερα».
Η υπόθεση, που εκδικάστηκε από το Ε’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, αφορούσε το συνέδριο eHealth forum 2014, η διοργάνωση του οποίου ανατέθηκε στην εταιρεία επικοινωνίας MINDWORK της κυρίας Στουρνάρα.

 

Τον έσφαξε και τον έκαψε βαφτιστήρι της γυναίκας του

ΑΘΗΝΑ
Εξιχνιάστηκε η άγρια δολοφονία ενός 81χρονου μέσα στο σπίτι του στο Πέραμα, στις 24 Αυγούστου. Δράστης ένας 35χρονος, ο οποίος ήταν «βαφτιστήρι» της γυναίκας του άτυχου ηλικιωμένου.
Το θύμα είχε βρεθεί χωρίς τις αισθήσεις του, μεσημβρινές ώρες της συγκεκριμένης ημέρας, κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί στη μονοκατοικία όπου διέμενε μόνος του, ωστόσο αργότερα διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύματα από μαχαίρι στον λαιμό και το σώμα.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε πως δράστης είναι ένας 35χρονος, γείτονας του θύματος, τον οποίο μάλιστα είχε βαφτίσει η σύζυγος του θύματος, η οποία είχε πεθάνει πριν από χρόνια.
Οπως διαπιστώθηκε, ο δράστης είχε εισέλθει στην οικία του 81χρονου με σκοπό την κλοπή, το θύμα όμως επέστρεψε και ο δράστης τον κτύπησε με μαχαίρι. Στη συνέχεια, αφού αφαίρεσε την τραπεζική κάρτα και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του θύματος, έβαλε φωτιά στο σπίτι προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του και διέφυγε αφαιρώντας και το προαναφερόμενο όχημα.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά και εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη ο 35χρονος, ο οποίος έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, ναρκωτικά και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass