Ο π. Ιωαννίκιος Βαρβαρέλης ενθρονίστηκε ηγούμενος στην Παναγία Προυσιώτισσα

ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΕ ΑΓΙΑ, ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΟ

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2021 16:20

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Ένας -όχι και τόσο παλιός- γνώριμος κληρικός του Αλμυρού Μαγνησίας, της Αγιάς και της Λάρισας, με πλούσιο ποιμαντικό έργο, ο αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος Βαρβαρέλης, ενθρονίστηκε το απόγευμα της Κυριακής ηγούμενος της ιστορικής Ιεράς Μονής Παναγίας Προυσιώτισσας Ευρυτανίας.


Ο π. Ιωαννίκιος γεννήθηκε στον Αλμυρό το 1956, εκάρη μοναχός το 1975 στην Ιερά Μονή Προυσού από τη συνοδεία του μακαριστού γέροντα Γρηγορίου Ζουμή, που στη συνέχεια μετέβη στη Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους. Κατόπιν, στις αρχές της δεκαετίας του 1980, βρέθηκε δίπλα στον τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος Χριστόδουλο, μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, στο Μοναστήρι της Παναγίας Ξενιάς. Ο μακαριστός Χριστόδουλος τον χειροτόνησε διάκονο το 1982 και έναν χρόνο μετά πήγε στην Αμερική, όπου έμαθε την αγγλική γλώσσα και συνδέθηκε με αρκετούς ομογενείς. Το 1986 χειροθετήθηκε αρχιμανδρίτης από τον μακαριστό Χριστόδουλο και στη συνέχεια τοποθετήθηκε αρχιερατικός επίτροπος της Περιφέρειας Αγιάς, μία θέση την οποία υπηρέτησε με ιδιαίτερο ζήλο ως το 2003, πρωτοστατώντας στην ανέγερση και ολοκληρώνοντας μέσα σε χρόνο ρεκόρ ένα εμβληματικό κτίριο για την κωμόπολη σήμερα, αυτό του Πνευματικού Κέντρου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίων Αντωνίων. Ακολούθως, o μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος τον όρισε αρχιερατικό επίτροπο στον Αλμυρό και το 2009 μετέβη στη Λάρισα, όπου ανέλαβε την οικοδόμηση της νέας ενορίας της Αγίας Σοφίας επί έντεκα περίπου χρόνια. Πέρυσι ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος ζήτησε επίσημα από τον Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο τη μετακίνησή του στη Ιερά Μονή Παναγίας Προυσιώτισσας, όπως κι εν τέλει έγινε. Η τελετή ενθρόνισης πραγματοποιήθηκε σε κλίμα θρησκευτικής ευλάβειας, μεγαλοπρέπειας, αλλά και συγκίνησης, με τη συμμετοχή εκτός του Μητροπολίτη Καρπενησίου, των Μητροπολιτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου, δεκάδων κληρικών της οικείας, αλλά και πολλών ακόμα μητροπόλεων, όπως φυσικά και από τη Δημητριάδος και από τη Λαρίσης, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και εκατοντάδων πιστών. Μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Άρης Τασιός και ο δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης.

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass