ΑΡΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΑ ΔΥΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Χιλιάδες έλατα θα κοπούν στα Τρίκαλα

Δημοσίευση: 15 Νοε 2016 14:55

ΤΡΙΚΑΛΑ

Μπορεί τα Χριστούγεννα να απέχουν αρκετές μέρες, ωστόσο, άρωμα Χριστουγέννων υπάρχει στα δύο Δασαρχεία του Νομού Τρικάλων.

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει εγκριθεί η υλοτομία, η μεταφορά και η διακίνηση δενδρυλλίων ελάτης - ψευδοτσούγκας, καθώς και κλάδων για χρήση και διακόσμηση κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Συνολικά εγκρίθηκε η υλοτομία 6.750 δενδρυλλίων ελάτης και ψευδοτσούγκας, για τα Δασαρχεία Τρικάλων και Καλαμπάκας, με απόφαση της παραπάνω Διεύθυνσης.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για 5.750 δενδρύλλια ελάτης και 250 δενδρύλλια ψευδοτσούγκας, για το Δασαρχείο Τρικάλων και 750 δενδρύλλια ελάτης για το Δασαρχείο Καλαμπάκας.

Τα παραπάνω δενδρύλλια, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο Διευθυντής Δασών Τρικάλων Χρήστος Κουτσονάσιος, προοριζόμενα για διακόσμηση ως Χριστουγεννιάτικων δένδρων κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων θα προέλθουν από ιδιωτικές φυτείες που έχουν δημιουργηθεί σε αγροκτήματα και θα διατεθούν προς εμπορία τόσο σε αγορές του Νομού Τρικάλων όσον και εκτός όπως Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Κέρκυρα και αλλού.

Επίσης, ο ίδιος απευθυνόμενος σε όσους προβούν στην αγορά Χριστουγεννιάτικου δένδρου, σημειώνει, πως θα πρέπει να προσέχουν, ότι προκειμένου να είναι νόμιμο το Χριστουγεννιάτικο δένδρο θα πρέπει απαραίτητα να φέρει ειδική μολυβδοσφραγίδα η οποία θα είναι προσδεμένη πλησίον της κορυφής του δένδρου και ακόμα να φέρει σφραγίδα με δασική σφύρα στην επιφάνεια τομής του, δηλαδή στην βάση του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

PARKO TON EYXON
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1