ΣΕ ΖΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ

Διαλέξεις του Νίκου Λυγερού στο Πήλιο

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2017 11:00

Στο Πήλιο θα βρίσκεται τις ημέρες εορτής των Φώτων για μία σειρά διαλέξεων, ο Βολιώτης μαθηματικός και στρατηγικός Σύμβουλος δρ. Νίκος Λυγερός, ευρέως γνωστός όχι μόνο για την ιδιαίτερη ευφυΐα του, αλλά και για την πλούσια δράση του ανά την Ελλάδα, την Κύπρο και σε οποιοδήποτε σημείο της γης υπάρχει Ελληνισμός, διαποτισμένη καθαρά από ανθρωπιστικό πνεύμα.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Λυγερός, θα δώσει δύο διαλέξεις, την πρώτη ημέρα Πέμπτη 5-1-2017 στις 6.00 μμ στο Δημοτικό Σχολείο Ζαγοράς με θέμα «Καινοτομία και εθελοντισμός» υπό την αιγίδα του Δήμου Ζαγοράς και την δεύτερη, την Κυριακή 8-1-2017 και ώρα 6.00 μμ στην αίθουσα ΚΕΓΕ στην Αργαλαστή με θέμα «Αγροτική Οικονομία», υπό την αιγίδα του Δήμου Νοτίου Πηλίου και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Βορείων Σποράδων.

Σύμφωνα με βιογραφικό, που δημοσιεύει ιστοσελίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και εργαζόταν ως επιστημονικός συνεργάτης σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα αυτού, "είναι ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189 στην κλίμακα Standford-Binet)" και "ένας από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο". Πολυπράγμων ερευνητής, ασχολείται κυρίως με τη στρατηγική σε διάφορους τομείς (τοποστρατηγική, γαιοστρατηγική, χρονοστρατηγική), ειδικός σύμβουλος σε σχολές Εθνικής Άμυνας, Πολεμικής Αεροπορίας, Αστυνομικές Ακαδημίες … Διερμηνέας – μεταφραστής στα Γαλλικά Δικαστήρια.

Επισκέπτης καθηγητής σε πλείστα όσα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και της Γαλλίας. Διάβασε το σχέδιο ΑΝΑΝ των 10.000 σελίδων και σε 48 ώρες συνόψισε σε 5 σελίδες τους λόγους απόρριψής του. Ασχολείται ακόμη με την τέχνη (ποίηση, ζωγραφική, θέατρο, φιλοσοφία του θεάτρου, κινηματογράφο), διδάσκει σκηνοθεσία, φιλοσοφία, σκάκι (παίζει από 2 ετών) και γενικά ΔΙΔΑΣΚΕΙ.

Ως ερευνητής έχει ασχοληθεί με τους τομείς της άλγεβρας, της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής. Ανήκει στις ομάδες των ερευνητών που ανακάλυψαν το 1998, δέκα πρώτους διαδοχικούς αριθμούς σε αριθμητική πρόοδο και το 2010 την έκτη λύση της εξίσωσης τ(p) = 0 (mod p) (εξίσωση του Ramanujan, μέσω υπολογιστών).

Έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με την ανάδειξη του έργου και της συμβολής του γένους Καραθεοδωρή και συγκεκριμένα του Κωνσταντίνου (μαθηματικός) και του Αλέξανδρου (διπλωμάτης) όντας επιστημονικός σύμβουλος του Συνδέσμου Φίλων Καραθεοδωρή.

Έχει ιδρύσει την οργάνωση The Pi Society στην οποία για να εγγραφεί κάποιος πρέπει να έχει IQ 176 και πάνω, βαθμός νοημοσύνης που σύμφωνα με στατιστικές αντιστοιχεί σ’ έναν άνθρωπο στο εκατομμύριο. Είναι μέλος της Mensa, η οποία έχει 115.000 μέλη ανά τον κόσμο, της Parssociety, μιας διεθνούς ολιγομελούς οργάνωσης μέλη της οποίας, σύμφωνα με το καταστατικό της, μπορούν να γίνουν μόνο άτομα με υψηλό δείκτη νοημοσύνης (η αποδοχή γίνεται μέσω αποστολής στους διαχειριστές, πιστοποιημένων αποτελεσμάτων τους σε κάποιο από τα iq test που προϋποθέτει το καταστατικό της οργάνωσης, ενώ αποδεκτοί γίνονται επίτιμα μέλη και ιδρυτές άλλων iq societies αυτομάτως, αλλά και της Mega Foundation, κ.α.. Είναι επίσης δημιουργός δοκιμασιών νοημοσύνης μεγάλου εύρους, και ένα εκ των τεστ εισαγωγής στην Parssociety είναι σχεδιασμένο από τον ίδιο τον Ν. Λυγερό και είναι ευρέως διαθέσιμο στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Στην προσωπική του ιστοσελίδα (www.lygeros.org) υπάρχουν πάνω από 29.000 γραπτά κείμενα του ιδίου που περιλαμβάνουν άρθρα πάνω σε θέματα φιλοσοφίας, νοημοσύνης, εκπαίδευσης, μαθηματικών, φυσικής, μυθολογίας, θρησκείας, ιστορίας, αρχαιολογίας, κινηματογράφου, ζωγραφικής, μουσικής, πολιτικής, κοινωνιολογίας, στρατηγικής, management, οικονομίας, καθώς και άλλου είδους κείμενα όπως ποιήματα, ή λογοτεχνικά αποσπάσματα, στην Ελληνική, Γαλλική ή Αγγλική γλώσσα, αλλά και πάνω από 2000 σκίτσα ή πληρέστερα έργα ζωγραφικής, πολλά από τα οποία είναι αναφορές σε έργα των da Vinci,van Gogh, Dali, Picasso, Schiele.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1