Και εκκλησίες συνδέονται στο δίκτυο φυσικού αερίου

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2018 16:30

Στο δίκτυο παροχής φυσικού αερίου συνδέονται εκκλησίες στη Θεσσαλία και όπως υπογράμμισε ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας (φωτ.), στους Δήμους Καρδίτσας και Φαρσάλων είναι ήδη ενεργοποιημένοι οι Ναοί Αγίου Κωνσταντίνου και Αγίου Νικολάου και μπορούν άμεσα να συνδεθούν επιπλέον άλλοι 11.

Επίσης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, μετά την ολοκλήρωση σύνδεσης των περιοχών του Παλαμά και των Σοφάδων με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG), δύναται να τροφοδοτηθούν άμεσα και οι εκκλησίες των παραπάνω περιοχών.

Η παροχή φυσικού αερίου σε εκκλησίες ήταν το αντικείμενο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεου και του πατέρα Αμφιλόχιου, και του γενικού διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδα Μπακούρα και της διευθύντριας Ανάπτυξης Δικτύου και Νέων Συνδέσεων Θεσσαλίας, Ευθυμίας Καλογήρου, στη Μητρόπολη Καρδίτσας.

Όπως επισημαίνει η ΕΔΑ – ΘΕΣΣ, ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος αναφέρθηκε στη μεγάλη εξοικονόμηση που καταγράφεται στις ενοριακές εκκλησίες της Καρδίτσας όπου γίνεται χρήση φυσικού αερίου. Αναφέρθηκε, επίσης, στη σημαντικότητα που έχει η χρήση του φυσικού αερίου για το περιβάλλον και τη βελτιστοποίηση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων στις μεγαλουπόλεις και στην περιφέρεια. Αναμένεται να πραγματοποιηθεί εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση όλων των ιερέων, ώστε, σε συνεργασία με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα έγγραφα για την υπογραφή συμβάσεων για τη σύνδεση των ναών της μητρόπολης.

Εκ μέρους της ΕΔΑ ΘΕΣΣ επιβεβαιώθηκε ότι μετά την υπογραφή των συμβολαίων θα εκτελεσθούν τα έργα κατασκευής δικτύου σύμφωνα με τους τεχνικούς κανονισμούς, την ασφάλεια και τη νομοθεσία, έτσι ώστε τον επόμενο χειμώνα όλες οι ενορίες να επωφεληθούν από τη χρήση του φυσικού αερίου και επισημάνθηκε ότι η Μητρόπολη δεν θα επιβαρυνθεί τα τέλη σύνδεσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1