Χιλιάδες στρέμματα κατέστρεψε η ισχυρή χαλαζόπτωση στα Τρίκαλα

ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2019 16:16

ΤΡΙΚΑΛΑ

Χιλιάδες είναι τα στρέμματα που επλήγησαν από την προχθεσινή ισχυρή χαλαζόπτωση στους δήμους Φαρκαδόνας και Τρικκαίων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, μετά από αυτοψία κλιμακίου, το οποίο προχώρησε σε μία πρώτη εκτίμηση της έκτασης και του ύψους των ζημιών.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με τα στοιχεία αυτής της πρώτης εκτίμησης, στην Τοπική Κοινότητα Φανερωμένης στο Δήμο Φαρκαδόνας, ζημιώθηκαν περί τα 3.000 στρ. βαμβάκι, 150 στρ. κηπευτικά, 250 στρ. καλαμπόκι. Στην Τοπική Κοινότητα Ταξιαρχών, ζημιώθηκαν περί τα 700 στρ βαμβάκι, 30 στρ κηπευτικά και 20 στρ. μποστάνι.

Στο Δήμο Τρικκαίων και στην Τοπική Κοινότητα Μεγαλοχωρίου, σύμφωνα με τα ίδια παραπάνω στοιχεία, ζημιώθηκαν περί τα 2000 στρ. με βαμβάκι 100 στρ. κηπευτικά, και 500 στρ μηδική.

Οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες ιδιαίτερα στην καλλιέργεια βάμβακος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης ενημέρωσε

τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό για τα αποτελέσματα του ελέγχου και από κοινού αποφάσισαν την επίσπευση των διαδικασιών εξατομίκευσης των ζημιών, μετά τη λήξη της αναγγελίας. «Οι αγρότες πρέπει να στηριχθούν. Ειδικά όταν πρόκειται για εκτεταμένες καταστροφές, που οφείλονται σε ακραία καιρικά φαινόμενα, η αντίδραση της Πολιτείας οφείλει να είναι άμεση», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων. Το κλιμάκιο επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές, μετά από εντολή του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων αποτελούμενο αποτελούμενο από τον Δ/ντη ΕΛΓΑ Λάρισας κ.Λιόντο την αρμόδια επόπτη για τον νομό Τρικάλων του ΕΛΓΑ

κα. Τσάτσα Αναστασία την προϊσταμένη Τμήματος Φυτικής Παραγωγής της ΔΑΟ Π.Ε. Τρικάλων κα. Καραβασίλη και τον Γεωπόνο κ. Γαλάνη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
ELEFTHERIA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1