Ομιλίες της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ στα Κανάλια Καρδίτσας

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2020 19:46

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)
Στο πλαίσιο της πολιτικής δραστηριότητας της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ και με την τήρηση των απαραιτήτως μέτρων υγειονομικής προστασίας, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες- συσκέψεις στα Κανάλια με ομιλητή τον Αστέρη Χαλάτση, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του Κόμματος και τον Έκτορα Γάζο μέλος της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ.


Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις με ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της πανδημίας, στις κυβερνητικές ευθύνες και στην ανάγκη διεκδίκησης μέτρων για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Αναφέρθηκαν ακόμα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στο Αιγαίο και την εντεινόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας, επισημαίνοντας τους κινδύνους που ελλοχεύει η συμμετοχή της χωράς μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Ειδικότερα ο Έκτορας Γάζος αναφέρθηκε ακόμα στις τελευταίες εξελίξεις όπως είναι οι πλημμύρες στην Εύβοια και οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές που προκάλεσαν, φαινόμενα που έχουμε και στην περιοχή μας με μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες κυρίως. Αιτίες – όπως τονίστηκε είναι οι πολιτικές της ΕΕ και των εκάστοτε κυβερνήσεων, των περιφερειών και των δήμων, που δεν επιτρέπουν την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων αφού δεν είναι επιλέξιμα για χρηματοδότηση!
Μίλησε και για απαράδεκτη επιβολή προστίμου στο ΚΚΕ το 4% επί της ετήσιας κρατικής του επιχορήγησης. «Υπενθυμίζουμε-τόνισε ο ομιλητής- ότι αυτός ο νόμος προβλέπει για κάθε ενισχυτή στα κόμματα, ακόμα και για ελάχιστα ποσά (δύο και πέντε ευρώ), να δηλώνονται στις αρχές το όνομα, το επώνυμο, το ΑΦΜ ή ο αριθμός ταυτότητάς του.Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα εκφράσει την κατηγορηματική του αντίθεση προς αυτό το απαράδεκτο νομοθέτημα, το οποίο ψηφίστηκε από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ το 2014, και δεν πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των απλών ανθρώπων που το ενισχύουν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1