Ολα έτοιμα για το 42ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΙΣ 16 ΜΑΪΟΥ

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2024 12:45

Αρχίζει τη μεθεπόμενη Πέμπτη16 Μαΐου 2024 στις 8.30 το βράδυ, στο ξενοδοχείο «Κιέριον» με σημαντικές και καταπληκτικές χορωδίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, το 42ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας και θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Είναι ένας κορυφαίος ιστορικός χορωδιακός θεσμός του Νομού Καρδίτσας, πρότυπο επαρχιακού Διεθνούς Φεστιβάλ της Ελλάδος, που θα υλοποιηθεί και για πρώτη φορά φέτος για δύο μέρες στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σοφάδων και στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Ναϊάδες» του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα. Το συγκεκριμένο Χορωδιακό Φεστιβάλ, στο οποίο λαμβάνουν μέρος κορυφαίες χορωδίες από κάθε γωνιά της γης, διακεκριμένες ορχήστρες και σπουδαίοι σολίστ, αποτελεί κάθε χρόνο κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός και υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μαέστρου και Καθηγητή Νίκου Ευθυμιάδη.
Πάνω από 150 χορωδίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμφωνικές ορχήστρες, σολίστ, μαέστροι, συνθέτες συμμετέχουν κάθε χρόνο στο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, αναδεικνύοντας τον Νομό μας ως ένα διεθνές μουσικό-χορωδιακό κέντρο.
Είναι αφιερωμένο στο κορυφαίο Χορωδιακό έργο «Ωδή της Χαράς» από την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν, αθάνατο έργο του μεγάλου Συνθέτη, που γράφτηκε το 1824 και συμπληρώνονται φέτος διακόσια (200) χρόνια από τη σύνθεση της 9ης Συμφωνίας.
Επίσης, το 42ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στον Τσέχο συνθέτη Bedřich Smetana για τα 200 χρόνια από τη γέννησή του (1824- 1884), στον Giacomo Puccini (1858-1924) για τα εκατό (100) χρόνια από τον θάνατό του, στον Luigi Nono (1924-1990) για τα εκατό (100) χρόνια από τη γέννησή του, στον Αυστριακό συνθέτη Anton Bruckner (1824-1896) για τα διακόσια (200) χρόνια από τη γέννησή του και στον σύγχρονο Έλληνα συνθέτη Γιάννη Δροσίτη (1957).
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass