Σπάσιμο τμημάτων και αποσπάσεις

ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2020 17:07

Με κύρια αιτήματα το σπάσιμο των υπερπληθών τμημάτων και την κάλυψη των κενών με αποσπάσεις διαμαρτυρήθηκαν χθες οι δάσκαλοι της Λάρισας. Οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση

Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και συναντήθηκαν με τον περιφερειακό διευθυντή Δρ. Γεώργιο Δοδοντσάκη, με τον οποίο συζήτησαν το θέμα της καταγραφής των κενών αιθουσών για το σπάσιμο των τμημάτων και την κάλυψη με β’ φάση αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και στη συνέχεια την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
«Είμαστε σε μία εποχή που όλες οι τελευταίες επιστημονικές έρευνες συγκλίνουν στην αναγκαιότητα μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα σε 15 στο Νηπιαγωγείο και 20 στο Δημοτικό Σχολείο, η οποία συμβάλλει σημαντικά στην αποτελεσματικότερη εκπαιδευτική διαδικασία.
Την ίδια στιγμή βιώνουμε την αναγκαιότητα της προσαρμογής της σχολικής πραγματικότητας εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 που επιβάλλει την κοινωνική απόσταση για λόγους προστασίας της υγείας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και κατά συνέπεια και των τοπικών κοινοτήτων.
Και με αυτά τα δεδομένα η πολιτική ηγεσία από τη φετινή σχολική χρονιά, για την οποία οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για δεύτερη φάση της εξάπλωσης του ιού, επέλεξε να αυξήσει τον αριθμό των μαθητών από 1 προς 22 σε 1 προς 25 μαθητές» αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας.
Συγκεκριμένα, στα σχολεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Λάρισας λειτουργούν 27 υπερπληθή τμήματα με 25 μαθητές στα Νηπιαγωγεία και 3 τμήματα με 26 μαθητές το κάθε τμήμα, 10 τμήματα με 25 μαθητές το κάθε τμήμα, 21 τμήματα με 24 μαθητές το κάθε τμήμα στα Δημοτικά Σχολεία.
Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1