Γονείς εναντίον της μάσκας στα σχολεία

*Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες στη Λάρισα *Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις, προγραμματίζοντας ακόμη και αποχή των παιδιών τους από τα μαθήματα για μία εβδομάδα

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2020 21:01

Για την επιβολή υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας από τα παιδιά στα σχολεία διαμαρτυρήθηκαν

χθες γονείς της Λάρισας -πολλοί έχοντας μαζί και τα παιδιά τους- πραγματοποιώντας πορεία με αυτοκίνητα, μηχανές και ποδήλατα από τη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης μέχρι το κέντρο της Λάρισας. Με αναμμένα τα αλάρμ των οχημάτων τους, αφίσες με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας» στα παρμπρίζ και κορνάροντας διαδήλωσαν αρκετοί γονείς της Λάρισας, ενώ στην πορεία συμμετείχαν και γκρουπ από άλλες πόλεις της Θεσσαλίας.
Εν τω μεταξύ, επειδή η πορεία διοργανώθηκε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και υπήρξε σύγχυση αναφορικά με τον τόπο διεξαγωγής της συγκέντρωσης, καθώς αρχικά είχε προγραμματιστεί στην Κεντρική πλατεία και στη συνέχεια μετά την άρνηση της δημοτικής αρχής για παραχώρηση του χώρου «μετακόμισε» στη Νεάπολη, υπήρξε και μια μερίδα γονέων που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία.
Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Γονέων κατά της επιβολής υποχρεωτικής μάσκας κ. Μ. Κοφήνης τόνισε ότι η πορεία είναι η αρχή των κινητοποιήσεων, αφού προγραμματίζονται και άλλες δράσεις με το άνοιγμα των σχολείων, που περιλαμβάνουν ακόμη και αποχή των παιδιών τους για μία εβδομάδα από το σχολείο μέχρι η κυβέρνηση να τροποποιήσει τα μέτρα που πάρθηκαν. «Δεν επιτρέπουμε παιχνίδια με την υγεία των παιδιών μας. Έχουμε γνωστοποιήσει προς πάσα κατεύθυνση τη μη συναίνεσή μας στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας. Θα εξαντλήσουμε κάθε ένδικο μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας».
Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με τη μη παραχώρηση άδειας για την πραγματοποίηση της πορείας στην Κεντρική πλατεία, σημειώνει ότι «θέλαμε ο δήμαρχος να είναι μαζί μας. Εμείς αγωνιζόμαστε ειρηνικά για τα δικαιώματα των παιδιών μας. Αντίθετα δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα από το πουθενά. Προβληματισμό και ανησυχία μάς προκαλεί και η στάση των εκπαιδευτικών. Εμείς είμαστε στο πλευρό τους όταν αγωνίζονται, εκείνοι όμως περιορίζονται σε επιστολές».
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Επιστολή για τη στάση που τήρησε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης στο θέμα της οργάνωσης πορείας απέστειλε η δικηγόρος Μαριέττα Λάμπρου εκπροσωπώντας τη Συντονιστική Επιτροπή Γονέων. Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: «Ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του, δεσμεύτηκε ότι θα αποτελέσει τον Δήμαρχο όλων των Λαρισαίων. Ο ρόλος του Δημάρχου είναι να αντιλαμβάνεται τις έκδηλες ανησυχίες όλων των Λαρισαίων Πολιτών και όχι να τις χρησιμοποιεί -ώστε να δημιουργεί εντυπώσεις- προσπαθώντας να τις χρησιμοποιήσει ως μία πύλη διαφυγής από τα τεράστια προβλήματα που αφορούν στον Δήμο σύμφωνα και με τα τελευταία γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας. Μας δημιουργεί τεράστιο προβληματισμό και μεγάλη ανησυχία, το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Λαρισαίων ένιωσε την ανάγκη να τοποθετηθεί σε ένα θέμα το οποίο ουδέποτε υπήρξε, αναφέροντας ψευδώς ότι δεν έκανε δεκτή την αίτηση χρήσης της Κεντρικής πλατείας Λάρισας (Πλατεία Δ. Σάπκα ) για την εκδήλωση διαμαρτυρίας που είχε προαναγγελθεί για την 6η Σεπτέμβρη. Τα πραγματικά γεγονότα τον διαψεύδουν. Τα πραγματικά γεγονότα δεν χωρούν παρερμηνείες και προσπάθειες διαστρέβλωσης από κανέναν, πόσω μάλλον από τον ίδιο τον Δήμαρχο Λαρισαίων -που δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες πρακτικές προπαγανδιστικού τύπου. Πώς γίνεται μία ανακληθείσα αίτηση που έγινε από τους ίδιους τους διοργανωτές που ουδέποτε εν τοις πράγμασι συζητήθηκε, να έλαβε αρνητική απάντηση; Γίνεται σαφές ότι ο Δήμαρχος οδηγείται σε περίεργα μονοπάτια, αφού χρησιμοποιεί ένα ανύπαρκτο θέμα ώστε να αλλάξει την ατζέντα στα πλαίσια μίας επικοινωνιακής τακτικής που επιχειρείται και αυτή η εξέλιξη μας ανησυχεί βαθύτατα. Τορπιλίζει μία ειρηνική προσπάθεια και ρίχνει λάδι στη φωτιά βαφτίζοντας χιλιάδες γονείς που αντιδρούν με ειρηνικά μέσα ώς δήθεν γραφικούς, ενώ το πραγματικό κίνητρό τους είναι η διαφύλαξη του υπέρτατου αγαθού που είναι η διασφάλιση της υγείας των παιδιών μας. Τέλος, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως οτιδήποτε συμβεί την απόλυτη ευθύνη θα την έχει ο Δήμαρχος Λαρισαίων και κανένας άλλος! Καλούμε όλους τους γονείς να αντιληφθούν τη σοβαρή εξέλιξη και τροπή που πήρε το ζήτημα με ευθύνη του Δημάρχου και να αναζητήσουν άλλες μορφές αντίδρασης, με βάση τη νομιμότητα πρωτίστως και τη διασφάλιση των μέτρων προστασίας που πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα».
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ ΦΩΤ.: Κ. ΤΣΑΝΤΖΟΣ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass