Διεκδικούν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις από την εκποίηση της ΕΑΣ Φαρσάλων

Συγκέντρωση πρώην εργαζομένων και συνταξιούχων * Ερωτήματα για το αν οι απαιτήσεις του Δημοσίου λόγω υψηλών οφειλών ΦΠΑ προηγούνται των αποζημιώσεών τους

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2020 15:08

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε») Του Γ. Γκαντέλου
Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Φαρσάλων

το απόγευμα του Σαββάτου, μεταξύ των πρώην εργαζομένων και συνταξιούχων της υπό εκκαθάριση ευρισκομένης ΕΑΣ Φαρσάλων και των νομικών τους συμβούλων, όπου ενημερώθηκαν για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η εκκαθάριση και την έως τώρα πορεία της.
Αφορμή αυτής της συνάντησης αποτέλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερίας» στις 23/8/2020, το οποίο αναφερόταν στους πρώην εργαζόμενους της υπό εκκαθάριση Ένωσης Συνεταιρισμών Λάρισας (ΕΑΣ Λάρισας), σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας κατέθεσε τροπολογία, η οποία προβλέπει ότι προηγούνται οι απαιτήσεις των εργαζομένων από αυτές που προβάλλουν οι τράπεζες για πτωχευμένες εταιρείες προ του 2015, για αυτές που βρίσκονται σε καθεστώς εκκαθάρισης. Η συγκεκριμένη τροπολογία ψηφίστηκε για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις εργαζομένων της “Ελευθεροτυπίας”, όμως "άνοιξε" τον δρόμο σε υπό εκκαθάριση εταιρείες, όπως η ΕΑΣ Λάρισας, που διεκδικούν τα δεδουλευμένα και αποζημιώσεις.
Τη συνάντηση προλόγισε ο Ευάγγελος Κατσαούνης (πρώην εργαζόμενος ΕΑΣ Φαρσάλων), ο οποίος ανέφερε τα τελευταία γεγονότα και τις εξελίξεις που υπάρχουν, αναρωτώμενος, για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής. Ακολούθησε ενημέρωση από τους τρεις παριστάμενους νομικούς συμβούλους που βρέθηκαν στη συνάντηση κ.κ. Ειρήνη Γκόβαρη, Ευάγγελο Τσικαρδώνη και Βάιο Δασκαλόπουλο, οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήματα των πρώην εργαζομένων. Ακόμη συζητήθηκαν θέματα που άπτονται του τρόπου της συνολικής και ταυτόχρονα αποτελεσματικής εκπροσώπησης των πρώην εργαζομένων και των συνταξιούχων ενώπιον όλων των αρμοδίων φορέων, οργάνων, αρχών και θεσμών προκειμένου να υπάρξει μια αποτελεσματικότερη ενημέρωση αυτών με την εκλογή μιας «επιτροπής εκπροσωπήσεως και συντονισμού», η οποία θα δρα μαζί και σε συνεργασία με τους νομικούς συμβούλους.
Συγκεκριμένα από τη συνάντηση συγκροτήθηκε εξαμελής επιτροπή αποτελούμενη από τους: Κατσαούνη Ευάγγελο, Χατζηαντωνίου Καίτη, Τσούνη Αγορίτσα, Λιακόπουλο Αχιλλέα, Κοντούλη Αναστάσιο και Λελεντζή Ιωάννη, ενώ ορίστηκαν επίσης ως αναπληρωματικά μέλη οι: Αρσενοπούλου Παρασκευή, Τσιάκα Ευαγγελία και Τσέντζο Μιχαήλ.
Οι τελευταίες εξελίξεις με τη νομοθετική πρωτοβουλία, πιθανόν να δημιουργούν ερωτήματα ως προς την τελική κατάταξη των απαιτήσεων των εργαζομένων στο προϊόν της εκκαθαρίσεως και τη σειρά κατατάξεως σε σχέση με εκείνες του Δημοσίου λόγω της υπάρξεως μεγάλων οφειλών ΦΠΑ στη συνεταιριστική επιχείρηση. Η συντονιστική επιτροπή από εδώ και στο εξής θα προβεί σε συναντήσεις με θεσμικά όργανα, έτσι ώστε η ερμηνεία του νόμου να είναι προς όφελος των εργαζομένων, σε συνεργασία με τους νομικούς τους συμβούλους. Ο διάλογος ήταν γόνιμος και εποικοδομητικός, ενώ διάχυτη ήταν άποψη πως για την αποτελεσματική διεκδίκηση των δικαιωμάτων, εφαρμογή έχει το ρητό «η ισχύς εν τη ενώσει».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass