Kρατάει ψηλά τις τιμές το Οινοποιείο Τυρνάβου

Χρ. Τσιτσιρίγγος: «Δουλεύουμε σκληρά, μεθοδικά, με σχέδιο και στρατηγική» * Αναλυτικά οι τιμές εισκόμισης ανά ποικιλία σταφυλιών

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2020 15:09

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα
Με τιμές εισκόμισης των σταφυλιών των μελών παραγωγών, το Οινοποιείο Τυρνάβου

στα περσινά υψηλά επίπεδα, μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου και έγκριση της Γενικής Συνέλευσης χθες το πρωί, «πολεμά» την κρίση του κορονοϊού. Ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου στηρίζει στην πράξη το εισόδημα των παραγωγών αλλά και του συνόλου του αμπελουργικού κόσμου της ευρύτερης περιοχή του Τυρνάβου.
Φέτος λόγω του κορονοϊού η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο των εγκαταστάσεων του Οινοποιείου τηρώντας τις αποστάσεις μεταξύ των μελών συνεταίρων.
Το Μοσχάτο Τυρνάβου παραμένει στα 37 λεπτά το κιλό. Πρόκειται για μία υψηλή τιμή και για φέτος, η οποία καθορίζει την τιμή του προϊόντος και στην ευρύτερη αμπελοοινική περιοχή του Τυρνάβου.
Σε ό,τι αφορά στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, ο τρύγος βρίσκεται σε καλή εξέλιξη, με τους παραγωγούς να συρρέουν για να παραδώσουν την παραγωγή τους. Σταφύλια εξαιρετικής ποιότητας, όλα από την ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου.
Πριν την παρέμβαση του προέδρου του Συνεταιρισμού, μίλησαν αρχικά η αν. διευθύντρια του Οινοποιείου, οινολόγος κ. Αναστασία Παναγιώτου, η οποία ενημέρωσε τα μέλη. Στη συνέχεια, ο γενικός διευθυντής κ. Βαγγέλης Σίκαλος ανέλυσε την πορεία του Οινοποιείου και από οικονομικής πλευράς, δίνοντας θετικά στοιχεία για την πορεία του Συνεταιρισμού.
Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Οινοποιείου Τυρνάβου κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος, σημειώνοντας ότι η φετινή συνέλευση τιμών του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού λαμβάνει χώρα, μέσα σε ένα εξαιρετικά ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο.
Ο κ. Τσιτσιρίγγος συνέχισε: «Δουλεύουμε για τον Συνεταιρισμό, σκληρά, μεθοδικά, με σχέδιο και στρατηγική. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να στείλω σήμερα από εδώ.
Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε κατορθώσει να μηδενίσουμε τα δάνεια, αυτός είναι ο λόγος που οι παραγωγοί μας θα λάβουν τις μεγαλύτερες τιμές στη χώρα.
Γνωρίζουμε καλά το οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο κινούμαστε, καθώς επίσης και τον ανταγωνισμό.
Θα ήμουν σε εντελώς λάθος κατεύθυνση, αν υποστήριζα πως τα επόμενα βήματα θα είναι εύκολα. Θα ήμουν όμως, εξίσου, σε λάθος κατεύθυνση, αν σας παρουσίαζα τα πάντα «μαύρα». Εμείς όμως είμαστε εδώ, δυνατοί όσο ποτέ, για να στηρίξουμε τους παραγωγούς, την αμπελοκαλλιέργεια, τα προϊόντα του Συνεταιρισμού μας, συνεχίζοντας τη σφικτή οικονομική πολιτική, το συμμάζεμα και το νοικοκύρεμα του Συνεταιρισμού.
Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με όλους εκείνους τους θεσμικούς παράγοντες, οι οποίοι μπορούν να δώσουν λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα που καθημερινά ανακύπτουν, έχουμε όμως και τις επαφές που χρειάζονται για να διεκδικήσουμε τα συμφέροντα μας.
Δεν πρόκειται να σταματήσουμε να διεκδικούμε, να παράγουμε, να σχεδιάζουμε, να καινοτομούμε».
Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ήταν ο κ. Γιώργος Κόντσας.
Οι τιμές για τη φετινή σοδειά είναι οι ακόλουθες:
- Μοσχάτο Τυρνάβου 0,37 ευρώ
- Ροδίτης – ugniblank κ.λπ. 0,33 ευρώ
- Μπαντίκι 0,37 ευρώ
- Cabernet 0,45 ευρώ
- Syrah 0,45 ευρώ
- Merlot 0,45 ευρώ
- Μαλαγουζιά, ασύρτικο, 0,40 ευρώ
- Σαρτονέ 0,45 ευρώ
- Σαβινιόν 0,58 ευρώ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass