Νέο βιβλίο του Θαν. Βογιατζή παρουσιάζεται στο Μεταξουργείο

Αφορά τους αγώνες εργαζομένων και το βολιώτικο ποδόσφαιρο

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2020 15:15

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βολιώτη δημοσιογράφου Θαν. Βογιατζή θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στις 6:30 μ.μ. στον προαύλειο χώρο του
Μεταξουργείου.

Σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, αναφέρει:
...Μια φορά και έναν καιρό ήταν το ποδόσφαιρο, όχι έτσι όπως το ξέρουμε σήμερα... «Τότε στις γειτονιές οι πιτσιρίκοι άρχισαν να κλοτσούν αυτό που έλεγαν «μπάλα». Υπήρχαν και μερικοί πιο μεγάλοι, που οι μισοί διέθεταν ποδοσφαιρικές φανέλες και οι υπόλοιποι ποδοσφαιρικά παπούτσια και έπαιζαν μεταξύ τους. Είχαν συγκροτήσει τις πρώτες συνοικιακές ομάδες και έπαιζαν ποδόσφαιρο ώρες ολόκληρες, διότι ο αγώνας δε διεξαγόταν σε κανονική ώρα, αλλά σε τέρματα». Και μετά; Και μετά; «Η δημιουργία επαγγελματικού ποδοσφαίρου δεν είναι πλέον φήμη, αφού η ΕΠΟ είχε αποστείλει στις οικείες ενώσεις-μέλη της το σχέδιο για τη μετατροπή της Α’ Εθνικής σ’ επαγγελματική κατηγορία, που θα διαχωρίζεται από τις υπόλοιπες κατηγορίες που παραμένουν ημιεπαγγελματικές και ερασιτεχνικές. Η μετατροπή του ποδοσφαίρου σε καθαρά εμπορική δραστηριότητα είχε ξεκινήσει και πλέον "πού να χωρέσει τ’ όνειρο σε κάμαρα δύο πήχες...".». Όμως, η καινούρια αυτή έκδοση της Σύγχρονης Εποχής δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο το βολιώτικο ποδόσφαιρο, ούτε την ιστορία της ομάδας των Μικρασιατών προσφύγων - της Νίκης Βόλου. Αφορά και την ίδια την ιστορία του εργατικού-λαϊκού κινήματος του Βόλου σε διάστημα σχεδόν 60 χρόνων.
Η Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ και οι εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή» σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θανάση Κ. Βογιατζή «Η Νίκη μας και πάλι πρωτάθλημα θα πάρει!...» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στις 6:30 μ.μ. στον προαύλειο χώρο του Μεταξουργείου. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:
* Νάσος Μπράτσος, δημοσιογράφος και συγγραφέας.
* Θόδωρας Τσαλούχας, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Νίκης Βόλου και δημοτικός σύμβουλος Βόλου.
* Θανάσης Βογιατζής, συγγραφέας του βιβλίου.
* Γιάννης Κολτσιδόπουλος, μέλος της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ.
Κείμενα θα διαβάσει η Μαρία Καζανίδου. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Κέλλας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1