«Υπερσυγκέντρωση» ...γατών στη Λάρισα!

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΣΤΕΙΡΩΤΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΠ ΚΑΙ ΗΜΙ-ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ -ΔΡΑΣΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗΣ 70 ΤΕΤΡΑΠΟΔΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ -ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ι. ΛΥΤΡΟΚΑΠΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΙΤΑ ΑΠΡΙΛΗ

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2020 21:03

Ολοκληρώνεται αύριο, πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων γατών, που πραγματοποιείται

στο Κυνοκομείο του Δήμου Λαρισαίων, με τη σημαντική συμβολή του Κτηνιατρικού Συλλόγου Λάρισας, που ανέλαβε τις ανάλογες χειρουργικές επεμβάσεις. «Στειρώθηκαν περίπου 70 γάτες, αρσενικές και θηλυκές...» δηλώνει στην «Ε» ο πρόεδρος του Κτηνιατρικού Συλλόγου Λάρισας και μέλος της πενταμελούς Επιτροπής του Δημοτικού Κυνοκομείου Λάρισας κ. Γιάννης Λυτροκάπης, σημειώνοντας: «πρόκειται για μία συμβολική δράση ευαισθητοποίησης της κοινωνίας στην αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων, καθώς μόνο αυτή δεν λύνει το πρόβλημα του υπερπληθυσμού γατών που υπάρχει σήμερα στη Λάρισα. Αλλά αυτή, είναι μια σταγόνα στον ωκεανό, καθώς απαιτείται μεθοδική δουλειά και συγκεκριμένα απαιτείται να οργανωθεί μία συστηματική στείρωση αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων (γατών και σκύλων) με παράλληλο τσιπάρισμά τους. Είναι ευτύχημα που υπάρχει στη Λάρισα το Δημοτικό Κυνοκομείο και μπορεί να οργανωθεί ένα τέτοιο πρόγραμμα.
Επίσης θα πρέπει να γίνονται εντατικοί έλεγχοι για «τσιπ» από τη Δημοτική Αστυνομία σε δεσποζόμενα ζώα, ώστε οι ιδιοκτήτες τους να ανταποκριθούν σε αυτήν την υποχρέωση και να αναλάβουν τις ευθύνες τους». Ο κ. Λυτροκάπης παρατηρεί πως «πολλοί ιδιοκτήτες ζώων και κυρίως σκυλιών δεν τα έχουν «τσιπαρισμένα». Κάποιοι τα αφήνουν μάλιστα να κυκλοφορήσουν ελεύθερα και αυτά ζευγαρώνουν και αναπαράγονται με τα άλλα, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα αδέσποτα...».«ΗΜΙ-ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΟΙ ΓΑΤΕΣ»
Αναλυτικότερα για τη δράση των στειρώσεων γατών, ο κ. Λυτροκάπης ανάφερε ότι οι περισσότερες γάτες που συγκεντρώθηκαν, ήταν «ημι-αδέσποτες» και εννοεί ότι «ήταν γάτες ήμερες, ιδιαίτερα εξοικειωμένες με την ανθρώπινη παρουσία, καθώς ζουν σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης, όπου τις ταΐζουν.
Γι’ αυτό ήταν και πιο εύκολο να τις πλησιάσουν και να τις μεταφέρουν σε κλουβιά στο Κυνοκομείο για στείρωση».
Για τη διαδικασία που ακολουθούν, μας είπε: «Πραγματοποιείται «τσιπάρισμα», αποπαρασιτισμός τους, στείρωση και τέλος τις κάνουμε το εμβόλιο για τη λύσσα. Νοσηλεύονται από δύο μέχρι και τέσσερις μέρες στο Κυνοκομείο, ανάλογα με την κατάστασή τους, όπου τις χορηγούμε αντιβίωση και έπειτα τις εναποθέτουμε σε σημεία που ζούσαν, εκτός από αυτά που απαγορεύονται από τον σχετικό νόμο, όπως σχολεία, νοσοκομεία, αρχαιολογικοί χώροι, σταθμοί κ.ά.».ΡΙΤΑ ΑΠΡΙΛΗ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
Αντίστοιχα για τη δράση στείρωσης μιλά στην «Ε» και η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Ρίτα Απρίλη, που δηλώνει «Ευχαριστώ κατ’ αρχήν τον Κτηνιατρικό Σύλλογο Λάρισας, γι’ αυτήν την εθελοντική προσφορά. Στόχος του Δήμου Λαρισαίων είναι η μείωση των αδέσποτων ζώων και προς αυτήν την κατεύθυνση οργανώνουμε αντίστοιχες δράσεις στο μέλλον.
Συμφωνώ με τον κ. Λυτροκάπη για την υπεύθυνη στάση που πρέπει να δείξουν οι ιδιοκτήτες ζώων, ώστε να μειώσουμε τον αριθμό των αδέσποτων και απ’ τη μεριά μας προχωράμε με υπευθυνότητα στην αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων γατών και σκύλων». Να σημειωθεί ότι τη δράση στείρωσης γατών στήριξαν και φιλοζωικές οργανώσεις της Λάρισας, πραγματοποιώντας την περισυλλογή των ζώων.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass