Αναβλήθηκε η δίκη των 4 για τα συνθήματα, μαχητική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λάρισα

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2020 15:05

Αναβλήθηκε για τις 15 Ιανουαρίου 2021 η δίκη των 4 στελεχών του ΚΚΕ

που κατηγορούνταν για «διακεκριμένη φθορά», επειδή τον Σεπτέμβριο του 2018 έγραφαν συνθήματα για το Φεστιβάλ ΚΝΕ.
Από νωρίς το πρωί, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ συμμετείχαν σε μαχητική συγκέντρωση της Τομεακής Οργάνωσης Λάρισας, έξω από τα δικαστήρια, καταγγέλλοντας ως απαράδεκτες αυτές τις διώξεις και απαιτώντας την απόσυρση των κατηγοριών και την αθώωση των στελεχών του κόμματος. Φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει», έστειλαν το μήνυμα πως «οι κομμουνιστές που παλεύουμε στην εμπροσθοφυλακή του εργατικού - λαϊκού κινήματος, δεν τρομοκρατούμαστε, δεν φοβόμαστε». Ταυτόχρονα μοίραζαν την ανακοίνωση του ΚΚΕ στους διερχόμενους.
Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιάννης Παντελίδης, που, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Μπορεί να αναβλήθηκε σήμερα η δίκη, ωστόσο χρειάζεται τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να είμαστε σε εγρήγορση, καθώς σε συνθήκες προώθησης αντιλαϊκών μέτρων, προετοιμασίας της αστικής τάξης για βάθεμα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, αλλά και για μεγαλύτερη όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, το αστικό κράτος, οι κυβερνήσεις του ενισχύουν την καταστολή. Ξέρουν ότι παρόλο που σήμερα μπορεί ο λαός να μην έχει πάρει ακόμη απόφαση να σηκώσει αποφασιστικά το κεφάλι του και τη γροθιά του, αλλά όταν το κάνει, θα φέρει τα πάνω κάτω». Έφερε ως παράδειγμα «τον νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, τους εισαγγελείς και την Αστυνομία που παρεμβαίνουν στους αγώνες των μαθητών, το απαράδεκτο πρόστιμο που επέβαλε η κυβέρνηση στο ΚΚΕ, επειδή δε δέχεται να εφαρμόσει τον απαράδεκτο νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων και να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των απλών ανθρώπων που το ενισχύουν». Ακόμα σημείωσε πως «το πόσο βαθιά ταξική είναι η δικαιοσύνη και η πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, του αστικού κράτους που «έχει συνέχεια» φαίνεται σε όλες τις πλευρές της πολιτικής της. Για παράδειγμα, από τη μία, το ελληνικό κράτος δίνει 4 και παραπάνω δισ. για ΝΑΤΟϊκές δαπάνες, που σε αυτές φέτος προστίθενται και ακόμα 10 δισ. για νέους εξοπλισμούς, αλλά από την άλλη, για αντιπλημμυρικά έργα, για να μην πνίγεται και καταστρέφεται ο λαός μας, δεν δίνει ούτε ευρώ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass