Προετοιμασίες για κακοκαιρία στον Δήμο Τρικκαίων

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2021 19:28

ΤΡΙΚΑΛΑ
(Της ανταποκρίτριάς μας)
Οι προβλέψεις της ΕΜΥ έχουν κινητοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες και την Πολιτική προστασία του Δήμου Τρικκαίων προκειμένου να είναι έτοιμος σε περίπτωση σφοδρής κακοκαιρίας.


Όπως ανακοινώθηκε από τη δημοτική αρχή, η μέριμνα κινείται σε δύο επίπεδα:

 

ΣΧΟΛΕΙΑ
Η αρμόδια Αντιδημαρχία Παιδείας επικοινώνησε ήδη με τους διευθυντές και τις διευθύντριες Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων. Εγινε ενημέρωση για τις άμεσες απαραίτητες ενέργειες που κυρίως από την Παρασκευή θα πρέπει να ακολουθηθούν ώστε τα κτίρια να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Συγκεκριμένα, δόθηκαν οδηγίες για τη διατήρηση ανοιχτής βρύσης, ώστε να αποτραπεί το πάγωμα του νερού, αλλά και να γίνει θέρμανση των κτιρίων, ώστε το πρωί της Δευτέρας να είναι έτοιμες οι αίθουσες. Επίσης, έγιναν κάποιες παρεμβάσεις σε υδρορροές ορισμένων σχολείων, ώστε αυτές να θωρακιστούν.
Οπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Ακης Αναστασίου «είμαστε ήδη σε ετοιμότητα, παίρνουμε μέτρα πρόληψης και βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους διευθυντές, ακόμη και των σχολείων που δεν είναι ανοιχτά».

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο ο Δήμος Τρικκαίων προέβη σε αγορά 600 τόνων αλατιού, ενώ έχει προμηθευτεί τα τελευταία χρόνια και πρόσθετο εξοπλισμό σε μηχανήματα. Είτε με ειδικά διασκευασμένα οχήματα, είτε με νέα οχήματα 4Χ4, είτε με πρόσθετο εξοπλισμό, ο Δήμος Τρικκαίων ήδη προετοιμάζεται, σε περίπτωση χιονόπτωσης, κυρίως στα πιο απομακρυσμένα σημεία. Από το πρωί της Πέμπτης τοποθετούνται και σακιά με αλάτι σε κεντρικά σημεία των Τρικάλων.
Όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ζιώγας, «είμαστε σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε πιθανή κακοκαιρία, κάναμε την προεργασία, για να μπορούμε να κινηθούμε βάσει σχεδιασμού».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΤΑΜΕΙΟ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1