ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Ανοιξε η αγορά με αυστηρά περιοριστικά μέτρα

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2021 15:48

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Άνοιξε μετά από δύο και πλέον μήνες lockdown (εκτός του εορταστικού διαλείμματος)η εμπορική αγορά στην Καρδίτσα, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα αφού οι λοιμωξιωλόγοι «άναψαν» το πράσινο φως λόγω αισθητής βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας μετάδοσης του νέου κορονοϊού.
Το τσουχτερό κρύο που επικρατεί το τελευταίο διήμερο στο Νομό ήταν αισθητό στους πολίτες που αποφάσισαν να αξιοποιήσουν αυτή την ιδιάζουσα καταναλωτική «ελευθερία», αλλά και στους εμπόρους που εύχονται να κρατήσει για πάντα μήπως και καλύψουν γρήγορα όσο μεγαλύτερο μέρος μπορούν του φετινού χαμένου τζίρου από την πανδημία.
Η σημερινή πρώτη μέρα της ανοιχτής αγοράς στην Καρδίτσα που... ευτύχησε να συγκαταλέγεται στις επιδημιολογικά «πορτοκαλί» περιοχές, (στις «κόκκινες» τα ψώνια γίνονται μεclickaway), δεν είχε μεγάλες διαφορές σε ότι αφορά στην κίνηση με τις προηγούμενες ημέρες, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη για εξαγωγή συμπερασμάτων.
Οι επόμενες ημέρες θα αποτελέσουν σίγουρα ασφαλές κριτήριο για τη συνέχεια δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Περικλής Κορκώτσιος.
Ο ίδιος απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Καρδιτσιώτες να βγουν στην αγορά και να κάνουν ψώνια ενισχύοντας τον εμπορικό κόσμο που έχει μεγάλη ανάγκη από ρευστότητα για να ανταπεξέλθει στις αυξημένες υποχρεώσεις του.
Εξάλλου - πρόσθεσε - οι έμποροι έχουν ρίξει πολύ τις τιμές στα προϊόντα τους καθώς έχουμε και έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων, οπότε αυτή η εποχή ενδείκνυται για αγορές ειδών. Ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ. επισήμανε ότι τα μαγαζιά σήκωσαν τα ρολά τηρώντας αυστηρά τα μέτρα προστασίας που ισχύουν, ειδικά σε ότι αφορά τον αριθμό ατόμων στο εσωτερικό του κάθε καταστήματος.
ΔΗΛΩΣΗ Β. ΤΣΙΑΚΟΥ
Δήλωση του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκου για την επαναλειτουργία της αγοράς, αναφέρει:
Από το πρωί της Δευτέρας η εμπορική αγορά στην Καρδίτσα όπως και σε όλη τη χώρα απέκτησε και πάλι ζωή. Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη καθώς μετά από μακρύ χρονικό διάστημα χιλιάδες συμπολίτες μας επανέρχονται στην καθημερινή εργασία τους. Η Δημοτική αρχή χαιρετίζει αυτή την τόσο θετική εξέλιξη που έδωσε και πάλι ζωή στο κέντρο της πόλης και αναπτέρωσε τις ελπίδες όλων μας για επιστροφή στην καθημερινότητα. Καλούμε όλους τους καταναλωτές να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις ώστε να καταφέρουν να παραμείνουν «ζωντανές». Ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις και στον άλλο μεγάλο κλάδο της εστίασης και της αναψυχής που επίσης δοκιμάζεται σκληρά. Με την ευκαιρία της επανέναρξης λειτουργίας της αγοράς θέλουμε για μια ακόμη φορά να καλέσουμε όλες τις συμπολίτισσες και όλους τους συμπολίτες και γενικά όλους τους κατοίκους του νομού να εφαρμόζουμε πιστά τις συμβουλές και τις οδηγίες των ειδικών, κάνοντας σωστή χρήση της μάσκας, πλένοντας και απολυμαίνοντας συχνά τα χέρια μας και γενικότερα εφαρμόζοντας τους κανόνες τήρησης κοινωνικών αποστάσεων. Είναι βέβαιο ότι θα βγούμε νικητές και σε αυτή τη μάχη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass