Καινοτόμες και ευρηματικές οι προτάσεις για την «Επιτροπή 2021»

Τόνισε η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη κατά την περιοδεία της στον Νομό Καρδίτσας

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2021 15:00

Στον Νομό Καρδίτσας περιόδευσε το Σάββατο η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη συνοδευόμενη από τον διευθυντή της και πρώην δήμαρχο Καρδίτσας κ. Αθ. Κανταρτζή.

Ειδικότερα, η κ. Αγγελοπούλου το πρωί του Σαββάτου επισκέφθηκε την περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα όπου την υποδέχθηκε ο δήμαρχος κ. Π. Νάνος μαζί με τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό. Ακολούθησε σύσκεψη – συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές Καρδίτσας κ.κ. Γ. Κωτσός και Ασημίνα Σκόνδρα, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κ. Νούσιος, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι επαγγελματιών της περιοχής από τον κλάδο του Τουρισμού, τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, κ.α.
Ο Δήμαρχος στο καλωσόρισμά του ανέφερε ότι είναι χαρά και τιμή για τον Δήμο η επίσκεψη της προέδρου και ευχαρίστησε την ίδια και τα στελέχη της «Επιτροπής 2021», η οποία υιοθέτησε την πρόταση του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα. Αναφερόμενος στο Υπαίθριο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης που εντάχθηκε, είπε ότι «πρόκειται για ένα μοναδικό για τη χώρα σημείο αναφοράς που δημιουργεί προστιθέμενη αξία όχι μόνο στη Λίμνη Πλαστήρα, την Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και την ίδια τη χώρα διότι με την εικαστική του ολοκλήρωση, η Σύγχρονη Τέχνη αποκτά ένα μοναδικό σημείο αναφοράς».
Επίσης ο κ. Νάνος αναφέρθηκε στις άλλες εκδηλώσεις του Δήμου για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, καθώς και στις προοπτικές ανάπτυξης της Λίμνης.
Ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός στο καλωσόρισμά του ανέφερε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ως προτεραιότητα την αποκατάσταση των ζημιών από τον «Ιανό», αλλά και τη δημιουργία υποδομών για την τουριστική αξιοποίηση της λίμνης.
Η κ. Αγγελοπούλου αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή ομορφιά της λίμνης και στις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για την ανάπτυξη της χώρας, 200 χρόνια μετά την Επανάσταση. Αναφερόμενη στην πρόταση του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα είπε ότι είναι μια σύγχρονη ματιά της Ιστορίας, η οποία συνδέεται με την τοπική οικονομία, κάτι που είναι ένα από τα κριτήρια της Επιτροπής 2021 για την αξιολόγηση των προτάσεων.
Ακολούθως επισκέφθηκαν το Μορφοβούνι και ειδικότερα τον χώρο του μνημείου και του αεροσκάφους που έστησαν η Πολεμική Αεροπορία σε συνεργασία με τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, αποδίδοντας συμβολικά την οφειλόμενη τιμή στον αείμνηστο αντιπτέραρχο Γιώργο Μπαλταδώρο, ο οποίος έπεσε σε διατεταγμένη αποστολή.
ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙ
Στη συνέχεια η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» επισκέφθηκε τη γενέτειρα του Αρχιστράτηγου της Ελληνικής Επανάστασης Γ. Καραϊσκάκη, το Μαυρομμάτι του Δήμου Μουζακίου.
Αρχικά η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», παρευρέθηκε στην κεντρική πλατεία του Μαυρομματίου, όπου κατέθεσε στεφάνι έμπροσθεν του έφιππου ανδριάντα του οπλαρχηγού Γεωργίου Καραϊσκάκη και στη συνέχεια με τον δήμαρχο Μουζακίου, Θεοφάνη Στάθη μετέβη στο σπίτι όπου έζησε ο ήρωας και μέσα από μια παραγωγική συζήτηση ανέλυσαν το πλάνο κατασκευής του ψηφιακού μουσείου.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Μουζακίου, έχει εκπονήσει σχετική μελέτη την οποία ενέκρινε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» και αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» από το Υπουργείο Εσωτερικών για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Η κ. Αγγελοπούλου συνέχισε την περιοδεία της στην Καρδίτσα.
Στην πόλη έφτασε αργά το μεσημέρι και αφού περπάτησε στο Παυσίλυπο (κάνοντας ράπιντ τεστ στο τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ) και στην πλατεία Πλαστήρα, μετέβη αρχικά στο Μουσείο Πόλης και έπειτα στο Δημαρχείο Καρδίτσας όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, εκπροσώπους τοπικών φορέων και πολιτιστικών συλλόγων.
Προηγουμένως ξεναγήθηκε στον Λαογραφικό Όμιλο «Καραγκούνα» όπου μάλιστα έλαβε μέρος σε επίδειξη παραδοσιακών χορών της περιοχής μας που έκανε προς τιμήν της το ομώνυμο συγκρότημα.
Στην Καρδίτσα την κ. Αγγελοπούλου υποδέχθηκαν ο βουλευτής και υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, οι βουλευτές κ. κ. Γ. Κωτσός, Ασ. Σκόνδρα και ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος.
Στο Μουσείο της πόλης οι υπεύθυνοι της πρόσφεραν μια τιάρα, ένα παραδοσιακό κέντημα και άλλα δώρα.
Στο Δημαρχείο αναμνηστικά δώρα και παραδοσιακά γυναικεία χειροτεχνήματα δώρισαν στην κ. Αγγελοπούλου, εκ μέρους του Δήμου Σοφάδων η αντιδήμαρχος κ. Θ. Καφάση και ως εκπρόσωπος της Αμφικτιονίας των Θεσσαλών Καραγκούνηδων η κ. Π. Τσιώνα.
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας σύντομη σύσκεψη παρουσία της προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», του υπουργού, του περιφερειάρχη, των βουλευτών, του αντιπεριφερειάρχη κ. Κ. Νούσιου, εκπροσώπου της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος, των δημάρχων Παλαμά κ. Γ. Σακελλαρίου, Μουζακίου κ. Θ. Στάθη, Λίμνης Πλαστήρα κ. Π. Νάνου, της αντιδημάρχου Σοφάδων κ. Θ. Καφάση και εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων.
Η κ. Αγγελοπούλου είχε την ευκαιρία να δεχθεί τις ευχαριστίες όλων για την επίσκεψή της και να ακούσει διάφορες προτάσεις για τον εορτασμό της μεγάλης εθνικής επετείου της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 21’.
Η ίδια στην τοποθέτησή της δήλωσε εντυπωσιασμένη από την ποικιλία, τον καινοτόμο και ευρηματικό χαρακτήρα όλων των σχεδίων που κατατέθηκαν από την Αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Από την πλευρά του ο κ. Τσιάρας δήλωσε πως είναι μεγάλη τιμή για τον Νομό μας η επίσκεψη της κ. Αγγελοπούλου καθώς έτσι αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η Καρδίτσα είναι γενέτειρα μεγάλων αγωνιστών, ηρώων και είναι μια περιοχή που αξίζει να έχει σημαντική θέση στον φετινό εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 21’.
Επίσης χαρακτήρισε τεράστια κατάκτηση του Ελληνικού Έθνους τη μετατροπή της Ελλάδας από επαρχία της τότε Οθωμανικής αυτοκρατορίας σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό δημοκρατικό κράτος σήμερα.

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass