Υπόγειο δίκτυο άρδευσης 20 χλμ. στη Φαρκαδόνα Tρικάλων

Κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2022 13:10

Υπόγειο δίκτυο άρδευσης συνολικού μήκους 20 χιλιομέτρων με 17 συστήματα inverter για τον εκσυγχρονισμό και τη μείωση του κόστους παραγωγής σε Φαρκαδόνα, Πηνειάδα, Κρήνη, Γριζάνο, Πετρόπορο και Χρυσαυγή, χρηματοδοτεί και κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπογράφει το επόμενο διάστημα τη σύμβαση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 1.123.901 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης - ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
«Νιώθουμε τις αγωνίες των ανθρώπων της παραγωγής και τους στηρίζουμε στην πράξη με όλα τα μέσα που διαθέτουμε. Σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων, Χρήστο Μιχαλάκη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες, ξεκινά ένα έργο ζωής για την κτηματική περιοχή της Φαρκαδόνας» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
«Μειώνουμε το κόστος ενέργειας, μειώνουμε το κόστος παραγωγής, προστατεύουμε τον πολυτιμότερο φυσικό πόρο της γεωργίας που είναι το νερό. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται ένα από τα μεγαλύτερα αγροτικά προγράμματα στη χώρα που στηρίζει τον πρωτογενή τομέα με έργα ουσίας, άνω του 1 δισ. ευρώ» προσθέτει ο περιφερειάρχης. Το έργο περιλαμβάνει:
-Την κατασκευή υπόγειου σωληνωτού δικτύου άρδευσης σε αντικατάσταση του υφιστάμενου επιφανειακού δικτύου άρδευσης δικτύων άρδευσης με πλαστικούς σωλήνες εκ σκληρού PVCU συνολικού μήκους 20.400 μέτρων, καθώς και την τοποθέτηση όλων των απαιτούμενων αρδευτικών διατάξεων (δικλείδες, υδροληψίες κ.λπ.).
-Την εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στις γεωτρήσεις για εξοικονόμηση ενέργειας με την τοποθέτηση 17 συσκευών Inverter στα αντλιοστάσια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 2022
INTERCOMM FOODS
DHMOS TEMPON 10-6-22
Μείνε μαζί μας
FESTIVAL OLYMPOU 1-7-22

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1