Tέλος του 2019 θα ολοκληρωθεί η παράδοση των S-400

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2019 18:44

ΑΓΚΥΡΑ
Έως τα τέλη του τρέχοντος έτους, αναμένεται να ολοκληρωθεί η παράδοση των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400 στην Τουρκία, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rostec, Σεργκέι Τσεβέζοφ.


Κατά την διάρκεια της 14ης διεθνούς έκθεσης οπλικών συστημάτων «IDEX 2019» που πραγματοποιείται στο Αμπού Ντάμπι, ο Τσεμέζοφ τόνισε πως «υπογράψαμε το συμβόλαιο και φέτος έως το τέλος του έτους θα ολοκληρώσουμε όλες τις παραδόσεις. Ολόκληρο το σύστημα θα το παραδώσουμε φέτος».
Οι πρώτες ανακοινώσεις για τις συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας που αφορούσαν την πώληση S-400 έγιναν τον Νοέμβριο του 2016, ενώ η υπογραφή της σχετικής συμφωνίας επιβεβαιώθηκε εκ μέρους της ρωσικής πλευράς στις 12 Σεπτεμβρίου του 2017.
Την ίδια ώρα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι η ανάπτυξη των S-400 θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2019.
Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε όσους λένε ότι η Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει την αγορά των S-400, κατά την διάρκεια ομιλίας του στην πόλη Μπουρντούρ, την οποία μετέδωσε το τουρκικό κανάλι NTV.
«Όλοι αυτοί λένε ότι δεν πρέπει να αγοράσουμε τους S-400. Γιατί δεν πρέπει να τα αγοράσουμε; Έχουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε διαφορετικά συστήματα και δεν θεωρούμε ότι έχετε δικαίωμα να μας ασκείτε κριτική», δήλωσε ο Ερντογάν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass