Του κόσμου τα παράξενα

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2020 18:34

Παντρεύτηκαν μαζί 6.000 ζευγάρια

Εν μέσω «συναγερμού» για τον κορονοϊό έγινε μαζικός γάμος στη Νότια Κορέα, όπου 6000 ζευγάρια παντρεύτηκαν σε μία τελετή, σε πόλη έξω από τη Σεούλ.

Τα ζευγάρια, μέλη θρησκευτικής οργάνωσης, είχαν γνωριστεί μέσω σχετικών δραστηριοτήτων ή μέσω προξενιών και αντάλλαξαν όρκους μπροστά σε πάνω από 18.000 καλεσμένους από όλο τον κόσμο. Τα ζευγάρια ξεκαθάρισαν ότι δεν φοβούνται τον κορονοϊό που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 600 ανθρώπους, κυρίως στην Κίνα, οι καλεσμένοι ωστόσο στην πλειονότητά τους φορούσαν μάσκες. Στη Νότια Κορέα έχουν καταγραφεί 24 κρούσματα.  Οι διοργανωτές, πάντως, είπαν ότι ο χώρος όπου έγινε η μαζική τελετή ήταν αποστειρωμένος, ενώ θερμικές κάμερες είχαν τοποθετηθεί, ώστε να εντοπιστούν τυχόν φορείς του ιού. Η οργάνωση, που ιδρύθηκε το 1954 διοργανώνει κυρίως μαζικούς γάμους, για ζευγάρια από όλο τον κόσμο και είχε ως ηγέτη άνδρα που αυτοαποκαλείτο ως «Μεσσίας» και πέθανε το 2012. Η αίρεσή του έχει εκατομμύρια ακολούθους σε όλο τον κόσμο.

* * *

Έτρεχε μπίρα από τις βρύσες

Μπίρα, μπράντι και ρούμι έρεαν από τις βρύσες ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων στην Κεράλα της νότιας Ινδίας, όταν εργάτες έριξαν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ σε ένα πηγάδι αναμειγνύοντάς το με τις προμήθειες νερού στη γύρω περιοχή. Το θέμα προέκυψε όταν οι ένοικοι των διαμερισμάτων των Solomon’s Avenue Apartments παρατήρησαν έκπληκτοι το σκούρο χρώμα του νερού που ανάβλυζε από τις βρύσες τους. «Όταν ανοίξαμε τη βρύση, άρχισε να βγαίνει καφέ νερό», είπε στο CNNi ο Joshy Malikkal, επί 47 χρόνια ένοικος ενός εκ των διαμερισμάτων. Όταν πήγαμε να τσεκάρουμε τη δεξαμενή, είδαμε ότι υπήρχε μια πετρελαιοειδής επίστρωση στην επιφάνεια και μια δυσωδία προερχόταν από αυτήν».

Ο ένοικος είπε ότι την προηγούμενη μέρα εργάτες έσκαβαν μια τρύπα με στόχο να απομακρύνουν αλκοόλ από το παρακείμενο Rachna Bar and Hotel. Σύμφωνα με τις αρχές της Κεράλα, συνολικά 6.000 λίτρα αλκοόλ ήταν αποθηκεμένα εκεί. Ως αποτέλεσμα, μπράντι, μπίρα και ρούμι πέρασαν στις βρύσες των κατοικιών, με αποτέλεσμα οι 18 οικογένειες που ζουν εκεί να καταφύγουν στην τοπική κοινότητα.

 

* * *

Ψάχνει να βρει τον έρωτα

Ένα διόλου… διακριτικό μέσο χρησιμοποιεί ένας 30χρονος Βρετανόςγια να μπορέσει να βρει τον έρωτα.

Ο Mark Rofe πλήρωσε 425 λίρες για να αγοράσει μία διαφημιστική πινακίδα, ύψους τριών και πλάτους έξι μέτρων, που θα τον βοηθήσει να εντοπίσει την εκλεκτή της καρδιάς του. Και η πινακίδα του δεν έχει τοποθετηθεί όπου κι όπου, αλλά σε κεντρικό δρόμο του Μάντσεστερ, όπως αναφέρει το BBC. «Είστε ελεύθερες; Βγείτε ραντεβού με τον Mark. Ίσως αυτό να είναι το σημάδι που περιμένατε», γράφει η πινακίδα, στην οποία, φυσικά, υπάρχει και μία φωτογραφία του 30χρονου.

«Ένας άνδρας, μία πινακίδα, μία αποστολή», αναφέρεται ακόμη, ενώ δίδεται και μία ηλεκτρονική διεύθυνση στην οποία οι υποψήφιες μπορούν να ανακαλύψουν περισσότερα για τον Rofe. Μέχρι στιγμής ο 30χρονος έχει λάβει περισσότερες από… 290 αιτήσεις.

 

* * *

Φρίκη: Έψησαν το εγγόνι τους στο φούρνο

Στη φυλακή οδήγησαν, οι ρωσικές Αρχές, παππούδες, που πριν από ένα περίπου έτος είχαν αποτεφρώσει το 11 μηνών εγγόνι τους σε φούρνο, με τον ισχυρισμό πως αυτό έκανε φασαρία και ήθελαν να το κάνουν να σωπάσει.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στο χωριό Kharoy της Ρωσίας, ενώ χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός πως οι δύο δράστες είχαν προχωρήσει στη φρικτή αυτή πράξη τους υπό την επήρεια μέθης. Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο παππούς του μωρού καταδικάστηκε σε 15 έτη φυλάκισης, ενώ η γιαγιά του οδηγήθηκε στη φυλακή για 9 έτη για τον οδυνηρό θάνατο του παιδιού.

Η 21χρονη μητέρα του μικρού Maxim, Viktoria Sagalakova, τον είχε αφήσει στους γονείς της για να τον προσέχουν όσο εκείνη απουσίαζε. Όταν, όμως, επέστρεψε στο σπίτι, βρέθηκε μάρτυρας μίας αποτρόπαιης εικόνας, καθώς το παιδί της ήταν νεκρό και καμένο μέσα στον φούρνο. Στο δικαστήριο κατατέθηκαν σοκαριστικά στοιχεία, μεταξύ των οποίων και η πληροφορία πως οι δύο δράστες είχαν θανατώσει στο παρελθόν, με αντίστοιχο τρόπο, μικρά ζώα.

* * *

Aκίνητη για… 7 χρόνια!

Ούτε ο... διαλογιζόμενος Βούδας δεν θα μπορούσε να καθίσει ακίνητος για επτά χρόνια στο ίδιο σημείο.

Αλλά αυτό ακριβώς φαίνεται πως έκανε μια σαλαμάνδρα μέσα σε ένα σπήλαιο της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, όπως ανακάλυψαν οι επιστήμονες προς μεγάλη έκπληξη τους.

Eρευνητές, μελέτησαν ένα συγκεκριμένο είδος σαλαμάνδας, το ολμ ή πρωτέα, που ζει σε υδάτινα σπήλαια της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης με την ονομασία Vruljak 1. Τα εν λόγω μικρά και τυφλά λευκά αμφίβια ζουν πάνω από 100 χρόνια μέσα στο απόλυτο σκοτάδι, χωρίς τροφή για αρκετά χρόνια, ενώ ζευγαρώνουν κατά μέσο όρο μόνο μια φορά στα 12,5 χρόνια. Οι επιστήμονες, που μελετούν για χρόνια αυτά τα ασυνήθιστα πλάσματα, διαπίστωσαν ότι σε διάστημα μιας δεκαετίας μετακινούνται το πολύ δέκα μέτρα. Όμως μια συγκεκριμένη σαλαμάνδρα φαίνεται να μην έχει κουνηθεί από τη θέση της για τουλάχιστον επτά χρόνια!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass