ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Στα 722 έφτασαν τα θύματα

"ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2020 18:32

ΠΕΚΙΝΟ

Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός ανέρχεται σε 722 ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην ηπειρωτική Κίνα.

Και αυτό καθώς ακόμη 86 ασθενείς υπέκυψαν, ανακοίνωσε η επιτροπή υγείας της επαρχίας Χουμπέι χθες . Με τον τελευταίο απολογισμό, ο αριθμός των θυμάτων του νέου κορωνοϊού ξεπέρασε στην Κίνα εκείνο του SARS (Σοβαρό και Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο) που είχε σκοτώσει σχεδόν 650 ανθρώπους στην κινεζική επικράτεια και στο Χονγκ Κονγκ το 2002-2003.

Στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας κατεγράφησαν επιπλέον 2.841 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV αυξάνοντας σε πάνω από 34.000 το σύνολο των κρουσμάτων.

Οι 67 από τους 86 ασθενείς πέθαναν στην πόλη Ουχάν, την επαρχιακή πρωτεύουσα. Συνολικά 545 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό σε όλη την Χουμπέι.

Σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, καταγράφησαν χθες επιπλέον 3.399 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV.

Εν τω μεταξύ, τρελή αύξηση παρουσιάζει η ζήτηση για μάσκες και άλλο προστατευτικό εξοπλισμό, λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Στα ύψη έχουν εκτοξευθεί και οι τιμές τους.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προειδοποίησε ότι η ζήτηση για μάσκες, γάντια και άλλον προστατευτικό εξοπλισμό είναι εκατονταπλάσια και οι τιμές αυξήθηκαν εξαιτίας του φονικού ιού στην Κίνα, με αποτέλεσμα να διαπιστώνεται «σοβαρή» διαταραχή στον παγκόσμιο εφοδιασμό. Όπως επισήμανε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, η κατάσταση επιδεινώνεται από τους ανθρώπους που δεν είναι ιατρικό προσωπικό και οι οποίοι αγοράζουν τον προστατευτικό εξοπλισμό για δική τους χρήση. «Όταν οι προμήθειες είναι ελλιπείς και η ζήτηση υψηλή, τότε ενδέχεται να παρουσιάζονται κακές πρακτικές όπως η συσσώρευση προκειμένου οι προμήθειες να πωλούνται σε υψηλότερες τιμές και για αυτό κάνουμε έκκληση για αλληλεγγύη», τόνισε ο Τέντρος κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης από την έδρα του Οργανισμού, στη Γενεύη.

Ο Τέντρος επισήμανε, επίσης, ότι έχει μιλήσει σε κατασκευαστές και διανομείς για να διασφαλιστούν οι προμήθειες για εκείνους που τις χρειάζονται περισσότερο, με την προτεραιότητα να δίνεται στο προσωπικό ασφαλείας, ενώ ακολουθούν οι ασθενείς και όσοι τους φροντίζουν.

Ακούγεται σαν σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Στην Κίνα Θα γίνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης - καραντίνας για όσους έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Κίνας Σαν Τσουνλάν μίλησε για πόλεμο του λαού ενάντια στην επιδημία που έχει ήδη σκοτώσει τουλάχιστον 638 ανθρώπους και έχει προσβάλλει 31.520.

Η ίδια απαίτησε από όλους τους αξιωματούχους του κομμουνιστικού καθεστώτος στην Ουχάν, να μπουν μπροστά στον αγώνα κατά της επιδημίας αλλιώς η ιστορία θα γράψει το όνομά τους με μαύρα γράμματα και θα ζουν για πάντα στην ντροπή. Η πόλη «φάντασμα» έχει περίπου 14 εκατομμύρια κατοίκους αλλά επί του παρόντος δεν ξέρουμε πόσοι από αυτούς θα μπουν σε καραντίνα, άγνωστο ακόμα παραμένει το που θα γίνουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Στην Ουχάν, κρατικοί και δημοτικοί υπάλληλοι πηγαίνουν πόρτα - πόρτα και ελέγχουν τους κατοίκους αν έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό. Η παραμικρή υποψία τους οδηγεί αμέσως σε καραντίνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass