ΡΩΣΙΑ

Ετοιμάζεται για μαζικό εμβολιασμό τον Οκτώβριο

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2020 12:03

ΜΟΣΧΑ
Ο Ρώσος υπουργός Υγείας ετοιμάζει εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού

για τον νέο κορονοϊό για τον Οκτώβριο
Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν χθες τοπικά μέσα ενημέρωσης ολοκληρώθηκαν οι κλινικές δοκιμές εμβολίου με τον υπουργό Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο να δηλώνει ότι το Gamaleya Institute, μια κρατική ερευνητική μονάδα στη Μόσχα, ολοκλήρωσε τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου και ετοιμάζονται όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την καταχώρησή του, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Ο ίδιος δήλωσε ότι γιατροί και δάσκαλοι θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν. «Σχεδιάζουμε εκτεταμένους εμβολιασμούς για τον Οκτώβριο», δήλωσε ο Μουράσκο. Πηγή δήλωσε στο Reuters αυτή την εβδομάδα ότι το πρώτο πιθανό εμβόλιο της Ρωσίας κατά του COVID-19 θα εξασφαλίσει την έγκριση των τοπικών ρυθμιστικών αρχών τον Αύγουστο και σύντομα θα διατεθεί σε εργαζομένους υγειονομικών υπηρεσιών. Το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια εργαζόταν επί ενός εμβολίου με βάση έναν αδενοϊό. Ωστόσο, η ταχύτητα με την οποία η Ρωσία προχωρά στη διάθεσή του έχει ως αποτέλεσμα κάποια δυτικά μέσα ενημέρωσης να διατυπώνουν επιφυλάξεις για το εάν η Μόσχα θέτει το κύρος της ως χώρα πάνω από την επιστήμη και την ασφάλεια.ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΦΑΟΥΤΣΙ
Εν τω μεταξύ αμφιβολίες σχετικά με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού που αναπτύσσουν Κίνα και Ρωσία εξέφρασε ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Δρ. Άντονι Φάουτσι.
Μιλώντας ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου, ο Α. Φάουτσι εξέφρασε τις αμφιβολίες του για την ασφάλεια των συγκεκριμένων εμβολίων: «Ελπίζω πραγματικά οι Κινέζοι και οι Ρώσοι να ελέγξουν τα εμβόλιά τους προτού τα χορηγήσουν σε οποιονδήποτε», δήλωσε.
«Το να λέει κάποιος ότι διαθέτει ένα εμβόλιο έτοιμο για διανομή πριν καν να το έχει ελέγξει είναι, κατά τη γνώμη μου, προβληματικό για να μην πω κάτι περισσότερο», εκτίμησε ο διευθυντής του Αμερικανικού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass