Χ. ΑΚΑΡ:

Να λύσουμε ειρηνικά τις διαφορές μας

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2020 12:02

AΓΚΥΡΑ
Τη θέση ότι η Τουρκία είναι υπέρ μιας ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων στο Αιγαίο,

στην Κύπρο και στην Αν. Μεσόγειο εξέφρασε ο Χουλουσί Ακάρ.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους του ξένου Τύπου, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας υποστήριξε ότι η Τουρκία πάντα έχει αυτή τη στάση και σημείωσε ότι τάσσεται υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων.
Σημειώνεται ότι ο Ακάρ είχε δηλώσει την Παρασκευή ότι τις επόμενες μέρες περιμένουν στην Αγκυρα την ελληνική αποστολή για συνομιλίες εννοώντας τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης «Με αυτές και παρόμοιες συζητήσεις προσπαθούμε να λύσουμε τα θέματα», σημείωσε.Την ίδια ώρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δέχεται κριτική από μερίδα της αντιπολίτευσης για την απόφαση να αναστείλει τις έρευνες του Oruc Reis στην περιοχή που υπάρχει δέσμευση με NAVTEX. Στις αιτιάσεις απαντά η κυβέρνηση διά του προέδρου της Βουλής Σεντόπ. «Δεν θα απεμπολήσουμε τα δικαιώματά μας που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο στην Ανατολική Μεσόγειο» είπε ο ίδιος. Η ΑΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κάλεσε σήμερα την Τουρκία να σταματήσει να ανακατεύεται στις υποθέσεις της χώρας του.
Οι δηλώσεις του Ανουάρ Γκαργκάς έγιναν μετά από σχόλια που έκανε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σχετικά με τη Λιβύη. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Τούρκος υπουργός επέκρινε τις ενέργειες των Η ΑΕ στη Λιβύη. Τα ΗΑΕ, μαζί με την Αίγυπτο και τη Ρωσία, στηρίζουν τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, οι δυνάμεις του οποίου μάχονται εναντίον της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Τρίπολης. Η Τουρκία έχει αυξήσει την υποστήριξή της προς την κυβέρνηση της Τρίπολης. «Δεν γίνεται διαχείριση των σχέσεων με απειλές και δεν χωράνε αποικιοκρατικές αυταπάτες στη σημερινή εποχή», έγραψε στο Twitter ο Γκαργκάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass