ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΙΠΠΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΚΩΜΟΠΟΛΗΣ

Οι Γόννοι τίμησαν τον Άγιο Γεώργιο

*Ακολούθησε λαϊκό γλέντι στην πλατεία

Δημοσίευση: 25 Απρ 2017 8:33
Από τις εκδηλώσεις για τον Άγιο Γεώργιο στους Γόννους Από τις εκδηλώσεις για τον Άγιο Γεώργιο στους Γόννους

Με μεγαλοπρέπεια τίμησαν οι Γόννοι τον πολιούχο τους Άγιο Γεώργιο. Το περασμένο Σάββατο στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα.

Προχθές Κυριακή τελέστηκε όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτη πατρός Βησσαρίωνος Μπλέτσα και τον ιερέα της κωμόπολης π. Ιωάννη Τζίτζιο.

Στη συνέχεια έγινε η περιφορά της εικόνας του Αγίου με τη συνοδεία καβαλάρηδων με τα άλογά τους από τον Ιππικό Σύλλογο Αραβανίτικων Αλόγων Γόννων «Ο Άγιος Γεώργιος». Συμμετείχαν πάνω από 35 μέλη με τα άλογά τους καθώς και ο Ιππικός Σύλλογος Μακρυχωρίου.

Μετά την περιφορά της εικόνας και την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων στην πλατεία των Γόννων παρουσιάστηκαν τα χορευτικά συγκροτήματα του Μορφωτικού Συλλόγου Γόννων και στη συνέχεια ακολούθησε λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα του Βαγγέλη Πέγιου.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο δραστήριος Ιππικός Σύλλογος Αραβανίτικων Αλόγων Γόννων «Ο Άγιος Γεώργιος». Στη διοργάνωση συνέβαλαν τα μέγιστα και πάνω από πενήντα χορηγοί.

 Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιππικός Σύλλογος Αραβανίτικων Αλόγων Γόνων «Ο Άγιος Γεώργιος» ιδρύθηκε το 2010. Διαθέτει σήμερα περίπου 50 μέλη τα οποία διαθέτουν άλογα μόνο ελληνικής ράτσας. Πρόεδρος σήμερα είναι ο κ. Χρήστος Καρπούζας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στον σύλλογο συμμετέχουν και πολλά παιδιά. Ο σύλλογος πραγματοποιεί κάθε χρόνο δύο κεντρικές εκδηλώσεις, αυτή για τον Άγιο Γεώργιο και το καλοκαίρι την Πανελλήνια Συνάντηση Φίλων του Αλόγου στην Πατωμένη της Καλλιπεύκης. Παράλληλα συμμετέχει σε πολλές πανελλαδικές συναντήσεις φίλων του αλόγου.

Στις εκδηλώσεις στους Γόννους παρευρέθηκαν οι βουλευτές κ. Νίκος Παπαδόπουλος και Χρήστος Κέλλας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, καθώς επίσης ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, ο διοικητής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» κ. Χρήστος Πλιάτσικας, ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Γόννων κ. Βασίλης Καραβιδές,o πρόεδρος του Ιππικού Ομίλου Μακρυχωρίου κ. Σάκης Νάρης, αντιδήμαρχοι του Δήμου Τεμπών, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων, πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής, πλήθος κόσμου και επισκεπτών .

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass