ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εθελοντική δράση στη Ραψάνη

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2017 19:27

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας πραγματοποίησε τριήμερη εθελοντική δράση στο χωριό της Ραψάνης, στο πλαίσιο λειτουργίας του «Ξενώνα Ραψάνης».

Η εθελοντική δράση έγινε στην πλατεία «Ανήλιο» του χωριού από 25 έως και 27 Ιουλίου, όπου άνθρωποι που παρακολουθούν τα Προγράμματα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης και Λάρισας επισκεύασαν και έβαψαν τα παγκάκια, τα κάγκελα, καθώς και το κιόσκι της πλατείας.
Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του προγράμματος, κάποιες από τις αιτίες της εξάρτησης είναι η αποξένωση των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία, ο ατομικιστικός τρόπος ζωής και η παθητικότητα. Για αυτόν τον λόγο, η διαδικασία απεξάρτησης είναι σημαντικό να διέπεται από στοιχεία που αμβλύνουν τις παραπάνω αιτίες. Κατ’ επέκταση, οι δράσεις του προγράμματος στόχο έχουν να προάγουν, μεταξύ άλλων, την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα και τη συνεργασία, την ενεργοποίηση, την υποχώρηση των ατομικών συμφερόντων μπροστά στο συλλογικό καλό.
Με βάση το παραπάνω σκεπτικό υλοποιήθηκε το τριήμερο εθελοντικής δράσης στην πλατεία «Ανήλιο». Παράλληλα, οι συμμετέχοντες στη δράση αξιοποίησαν δημιουργικά τον χρόνο τους κατά τη διάρκεια του τριημέρου, με δράσεις που υλοποιήθηκαν εντός και εκτός του «Ξενώνα Ραψάνης», όπως πεζοπορία στο βουνό και επίσκεψη στο μοναστήρι Αγίων Θεοδώρων, επαφές με ανθρώπους της τοπικής κοινότητας και γνωριμία με την ιστορία της περιοχής, επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης του Δήμου Τεμπών.
* Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας είναι ένα πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που υποστηρίζει ανθρώπους με προβλήματα εξάρτησης, καθώς και το συγγενικό τους περιβάλλον. Λειτουργεί σε τέσσερις πόλεις (Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χανιά και Σητεία). Πρόκειται για ένα «στεγνό» πρόγραμμα (που δηλαδή δεν χορηγεί υποκατάστατα) και ανοιχτό, του οποίου οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν. Το πρόγραμμα λειτουργεί με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας και τη συνεργασία του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.). Από τo 2016 το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας ξεκίνησε τη λειτουργία ενός Προγράμματος Ενταξιακών, Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων με την επωνυμία «Ξενώνας Ραψάνης», στη Ραψάνη του Δήμου Τεμπών, μισθώνοντας τον τοπικό δημοτικό ξενώνα. Ένας από τους βασικούς στόχους του «Ξενώνα Ραψάνης» αποτελεί η συμβολή του προγράμματος στην τοπική ανάπτυξη του χωριού μέσω πολιτιστικών και εθελοντικών δράσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass