ΕΦΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟ

Σπείρα Ρομά χτυπούσε επιχειρήσεις της Λάρισας

Έκλεβαν και φορτηγά τοπικών επιχειρήσεων για να μεταφέρουν τα κλοπιμαία – Οι κλέφτες αποθρασύνθηκαν και έκλεψαν επιχείρηση μέρα – μεσημέρι για να πέσουν στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ. που τους παρακολουθούσε

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2017 22:29

Στην εξάρθρωση σπείρας, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., που «χτυπούσε» επιχειρήσεις της Λάρισας προχώρησαν χθες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας με τη συνδρομή αστυνομικών της Θεσσαλονίκης.


Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», από τη μέχρι τώρα έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., τρείς τουλάχιστον Ρομά από τον περασμένο Μάιο μέχρι και χθες που έγινε η αστυνομική επιχείρηση στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, ερχόταν στη Λάρισα και έκλεβαν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνταν κυρίως στον χώρο της εμπορίας μετάλλου.
Από τη χθεσινή επιχείρηση, παρουσία δικαστικού λειτουργού, συνελήφθη ένας 44χρονος Ρομά και αναζητούνται άλλοι δυο συνεργοί του καθώς τα στοιχεία τους έχουν ταυτοποιηθεί ενώ από την έρευνα σε δυο σπίτια των δραστών, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλοπιμαία.
Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν δράση της σπείρας και σε διάφορες περιοχές της Μακεδονίας ενώ από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας προκύπτει η εμπλοκή των δραστών σε κλοπές που έγιναν σε 12 επιχειρήσεις της Λάρισας.
Οι κλέφτες χρησιμοποιούσαν δικό τους αυτοκίνητο με το οποίο μετέβαιναν στη Λάρισα ενώ φεύγοντας, μετά τις κλοπές έπαιρναν μαζί τους ακόμη και φορτηγά των επιχειρήσεων στις οποίες δρούσαν. Τρία από τα τέσσερα κλεμμένα φορτηγά από λαρισαϊκές επιχειρήσεις βρέθηκαν εγκαταλειμμένα, τα δυο στη Θεσσαλονίκη και το τρίτο έξω από τη Λάρισα.
Οι κλέφτες το τελευταίο διάστημα είχαν μπει στο στόχαστρο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας και έτσι, προχθές το μεσημέρι, έπεσαν στα δίχτυα της αστυνομίας που παρακολουθούσε τη δράση τους.
Συνήθως δρούσαν βραδινές ώρες για αυτονόητους λόγους αλλά προχθές αποθρασύνθηκαν και διέρρηξαν μέρα – μεσημέρι, επιχείρηση που εδρεύει στον δρόμο Λάρισας – Βόλου. Από την επιχείρηση αφαίρεσαν διάφορα μηχανήματα συνολικής αξίας 4.000 ευρώ αλλά και 2.500 ευρώ σε μετρητά. Οι δράστες με διάφορα εργαλεία έκοβαν τις περιφράξεις των επιχειρήσεων της Λάρισας ή τις αποξήλωναν τραβώντας με συρματόσκοινο αφού, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, σκοπός τους ήταν να μεταφέρουν τα κλοπιμαία με φορτηγά αυτοκίνητα που έκλεβαν από τις ίδιες τις επιχειρήσεις, οι έδρες των οποίων βρισκόταν περιφερειακά της πόλης.
Αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι τα κλοπιμαία είτε πήγαιναν για ανακύκλωση – είτε μεταπωλούνταν. Από μια επιχείρηση της Λάρισας μάλιστα έκλεψαν επτά μηχανές φορτηγών αυτοκινήτων ενώ από άλλες επιχειρήσεις έκλεψαν εργαλεία, μεταλλικά εξαρτήματα και φυσικά, όπου έβρισκαν και μετρητά. Από έναν πρώτο υπολογισμό, οι δράστες έκλεψαν από επιχειρήσεις της Λάρισας υλικά συνολικής αξίας 150.000 ευρώ.
Στην έρευνα που έγινε χθες το πρωί στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων βρέθηκαν κλοπιμαία από τη Λάρισα, ένα πιστόλι αλλά και έναν ασύρματο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για να «ακούνε» την ΕΛ.ΑΣ..
Ο 44χρονος Ρομά που συνελήφθη για διακεκριμένες κλοπές, πιθανότατα σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας ενώ η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε εξέλιξη.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass