ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΣΥΝΕΡΡΕΕ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

Αναχώρησε με μεγαλοπρέπεια από τη Λάρισα η Τίμια Ζώνη

Δημοσίευση: 20 Νοε 2017 19:30
Άπαντες παρόντες στην τελετή αναχώρησης της Τίμιας Ζώνης χθες Κυριακή στη Λάρισα, αφού η Ορθοδοξία ενώνει τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας. Άπαντες παρόντες στην τελετή αναχώρησης της Τίμιας Ζώνης χθες Κυριακή στη Λάρισα, αφού η Ορθοδοξία ενώνει τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας.

Αρχιερατικό Συλλείτουργο παρουσία της Αγίας Ζώνης, τελέσθηκε χθες Κυριακή, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο σεβ. μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, συλλειτουργούντος του σεβ. μητροπολίτου Λαρίσης κ. Ιγνατίου.

Σύμφωνα με τη Μητρόπολη «τον Θείο Λόγο κήρυξε ο καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, ο οποίος ομίλησε για την Παναγία και για τη χάρη της Αγίας Ζώνης. "Αδελφοί Λαρισαίοι η Αγία Ζώνη φεύγει αλλά η χάρις της Παναγίας θα μείνει στον τόπο σας και τις καρδιές σας!" τόνισε χαρακτηριστικά ο Γέροντας Εφραίμ, του οικείου Αρχιερέως Μητροπολίτου κ.Ιγνατίου, αντιφωνήσαντος, και ομιλήσαντος περί της παλλαϊκής υποδοχής της Αγίας Ζώνης και της μεγάλης ευλογίας που προσκόμισε στις καρδιές των αναρίθμητων ευλαβών προσκυνητών. Στη συνέχεια με τις πρέπουσες τιμές η Αγία Ζώνη εξήλθε του Ναού και ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ.Ιγνάτιος ευλόγησε όλους τους προσκυνητές, διερχόμενος ανάμεσά τους και ευλογώντας αυτούς με την Αγία Ζώνη, ενώ αμέσως μετά μεταφέρθηκε η Αγία Ζώνη στην 1η Στρατιά, στην Πυροσβεστική και την Αστυνομία προς ευλογία και αγιασμό όλων». Να αναφερθεί ότι στην τελετή αναχώρησης της Τίμιας Ζώνης παρέστησαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλης, ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, ενώ στο ναό παρέστη ο διοικητής της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος κ.Γεώργιος Μπλιούμης, οι αρχές του τόπου και χιλιάδες πιστοί που συνέρευσαν να αποχαιρετήσουν την Αγία Ζώνη.

 



ΑΓΡΥΠΝΙΑ

Το αδιαχώρητο το βράδυ του Σαββάτου τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Λάρισα, όπου για τελευταίο βράδυ εκτέθηκε για προσκύνημα η Τίμια Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, προερχόμενη από την εν Άθω Μεγίστη Ιερά Μονή Βατοπαιδίου. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ.Εμμανουήλ από το παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, τον οποίο προσφώνησε ο οικείος ιεράρχης, σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος. Στο κήρυγμά του ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ.Εμμανουήλ μίλησε τόσο για το θαύμα της Υπεραγίας Θεοτόκου όσο και για το θαύμα της πίστεως. Συνεχάρη δε τους ευλογημένους προσκυνητές που με τόση καρτερία και υπομονή αναμένουν στην ουρά για να προσκυνήσουν το ιερό αυτό τιμαλφές της πίστεως.

ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

Συγκινητικές οι ουρές των ευλαβών προσκυνητών και την ημέρα της Παρασκευής, όπου μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, ανέμεναν καρτερικά άνθρωποι κάθε ηλικίας, γέροντες, αλλά και νέοι με τα παιδιά τους, προκειμένου να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη, που τις μέρες αυτές φιλοξενείτο στη Λάρισα. Πολλοί πατέρες ετέλεσαν την τελευταία ιερά αγρυπνία την Παρασκευή το βράδυ με προεξάρχοντα τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Αχίλλιο, ο οποίος μίλησε για το ιερώτατο τιμαλφές της πίστεως, την Αγία Ζώνη και για το θαύμα της Θεοτόκου. Τόσο στην κατανυκτική ιερά αγρυπνία, όσο και στην ιερά παράκληση προς την Αγία Ζώνη και την Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία τελέσθηκε στις 2 το πρωί, έψαλε ο Βατοπαιδινός Ιεροδιάκονος π. Λάζαρος, με τη συνοδεία πολλών νέων από τη νεανική και φοιτητική κίνηση του Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

ΣΕ ΕΛΑΣ - ΣΤΡΑΤΙΑ

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας μεταφέρθηκε χθες λίγο πριν αναχωρήσει για το Μεσολόγγι, η Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου. Τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου γέροντα Εφραίμ, υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασ. Κόκκαλης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, ο ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. Δημ. Κοτσιάφτης και ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Γ. Αγάκος, ενώ εκατοντάδες αστυνομικοί με τις οικογένειές τους, προσκύνησαν το μοναδικό κειμήλιο από την επίγειο ζωή της Παναγίας. Πριν την ΕΛ.ΑΣ. το κειμήλιο μεταφέρθηκε χθες το μεσημέρι στην 1η Στρατιά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass