Εθελοντικές δράσεις μικρών και μεγάλων στους Γόννους

Από τον Μορφωτικό Σύλλογο – Λαογραφικό Μουσείο

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2018 22:00

Εθελοντική δράση πραγματοποιήθηκε από μέλη και φίλους του Μορφωτικού Συλλόγου - Λαογραφικού Μουσείου Γόννων με στόχο την καθαριότητα και συντήρηση χώρων και μνημείων που σχετίζονται με την ιστορία και την παράδοση της περιοχής.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε καθαριότητα κοντά στο παλιό πορθμείο του Πηνειού ποταμού, στον χώρο όπου εκτίθεται το καράβι της περαταριάς, «ο Λαχτάρας» όπως χαρακτηριστικά το έλεγαν τότε και που λειτουργούσε ως το 1966 περίπου.

Η δεύτερη παρέμβαση έγινε στο παλιό τουρκικό φυλάκιο του ΟΧΙ, όπως είναι πιο γνωστό στους ντόπιους, όπου βάφτηκε το χαρακτηριστικό πέτρινο σύνθημα το οποίο φαίνεται από όλο το χωριό. Το σύνθημα αυτό γράφτηκε με ασβέστη, μετά το τέλος του πολέμου, από μαθητές του δημοτικού σχολείου με την καθοδήγηση του τότε δασκάλου κ. Γεώργιου Αργυρακούλη και αργότερα πήρε τη σημερινή μορφή με ακανόνιστες πέτρες.

Στις δράσεις πήραν μέρος παιδιά και νέοι που εργάστηκαν με μεγάλο ζήλο, ορμώμενοι από σεβασμό κι αγάπη για τα μνημεία του χωριού. Τα μέλη και οι φίλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους και για άλλες δράσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο μαζί με όλους και όλες που συμμετέχουν θα συνεχίζει τις δράσεις τους με επόμενο βήμα τη συντήρηση του παλιού Τελωνείου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1