Ο «ΦιλόΔημος» έφερε έργα στην Αγιά

ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Δημοσίευση: 02 Νοε 2018 22:10

Έργα σ’ όλες τις δράσεις του προγράμματος «ΦιλόΔημος» του Υπουργείου Εσωτερικών έχει εντάξει ο Δήμος Αγιάς δίνοντας νέα ώθηση στην αναπτυξιακή προοπτική της ευρύτερης περιοχής. Έργα με τα οποία φιλοδοξεί να ολοκληρώσει παρεμβάσεις σε κομβικής σημασίας τομείς προσφέροντας λύσεις σε αναπτυξιακά ζητήματα, αλλά και σε ζητήματα βασικών υποδομών, όλων σχεδόν των Δημοτικών Ενοτήτων.

Όπως πιστεύει ο δήμαρχος Αντώνης Γκουντάρας, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, «Το πρόγραμμα “ΦιλόΔημος” επαναφέρει την αξιοπιστία της αυτοδιοίκησης ως ενός σημαντικού εταίρου της τοπικής ανάπτυξης, δίνοντας τη δυνατότητα στους Δήμους να ανακτήσουν τη διαχειριστική τους επάρκεια». Τονίζει δε πως πρόκειται για ένα πρόγραμμα εξαιρετικά φιλικό προς τους Δήμους, που επαναφέρει την αξιοπιστία τους, εν τέλει, απέναντι στον πολίτη, και υπογραμμίζει «Μέχρι τώρα η ολοκλήρωση έργων αναπτυξιακού χαρακτήρα και η κατασκευή υποδομών αποτελούσε μια δαιδαλώδη διαδικασία. Μέσω αυτού του ευέλικτου προγράμματος η διαδικασία αυτή απλοποιείται και οι Δήμοι έχουν, πια, τη δυνατότητα των άμεσων παρεμβάσεων εκεί όπου οι ανάγκες των πολιτών το απαιτούν».

Ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να εξάρει και την άριστη συνεργασία του Δήμου με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, τόσο με τον κ. Σκουρλέτη όσο και με τον κ. Χαρίτση, λέγοντας ότι με τις σημαντικές δυνατότητες που δόθηκαν από την ηγεσία του Υπουργείου στους Δήμους, αποδείχθηκε ότι η τοπική κοινωνία μπορεί να αναλάβει, να οργανώσει αποτελεσματικά και να εκτελέσει έργα μεγάλης κλίμακας, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της αυτοδιοίκησης. «Οι Δήμοι μπορούν να παίξουν έναν κομβικό ρόλο στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας, αρκεί να τους δοθεί η εμπιστοσύνη και τα εργαλεία από την κεντρική κυβέρνηση» μάς είπε με νόημα ο κ. Γκουντάρας, σημειώνοντας ότι η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών απέδειξε στην πράξη πως έχει εμπιστοσύνη στην ικανότητα της αυτοδιοίκησης, την ίδια στιγμή που παρέχει και τα εργαλεία, όπως το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος».

Τα έργα, λοιπόν, που ενέταξε ο Δήμος Αγιάς στο εν λόγω πρόγραμμα είναι:

Α. Με την υπ’ αριθ. 60651/31102018 απόφαση ένταξης εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Αγιάς» από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».

Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 868.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) και περιλαμβάνει τα εξής υποέργα:

1. «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς» συνολικού προϋπολογισμού 550.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) που αφορά στην ασφαλτόστρωση υφιστάμενου κεντρικού αγροτικού χωματόδρομου προς την αγροτική περιφέρεια της Δ.Κ. Αγιάς που καταλήγει στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Αγιάς.

2. «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Τοπικής Κοινότητας Νερομύλων» συνολικού προϋπολογισμού 318.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), που αφορά στην εκτέλεση εργασιών ασφαλτόστρωσης υφιστάμενου κεντρικού αγροτικού χωματόδρομου που οδηγεί από την πόλη της Αγιάς στην Τ.Κ. Νερομύλων.

Β. Με την υπ’ αριθ. 22456/2352018 απόφαση ένταξης εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου «Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων Δήμου Αγιάς» από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» με το ποσό των 44.600 ευρώ. Το έργο αφορά στην εκτέλεση εργασιών για την επισκευή και συντήρηση των κτιριακών υποδομών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που στεγάζονται στην πόλη της Αγιάς, όπως καθαιρέσεις σαθρών επιχρισμάτων, συντηρήσεις εξωτερικών επιχρισμάτων, υγρομόνωση οροφών, αντικατάσταση υδρορροών και αντικατάσταση περίφραξης αύλειου χώρου.

Γ. Με την υπ’ αριθ. 31241/2262018 απόφαση ένταξης εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της προμήθειας: «Προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Αγιάς», συνολικού προϋπολογισμού 211.000 ευρώ, από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ». Η δράση αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση κατάλληλου πιστοποιημένου εξοπλισμού και οργάνων για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών του Δήμου με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της ψυχαγωγίας των ανηλίκων, την πιστοποίηση των παιδικών χαρών και την παράδοσή τους σε χρήση.

Δ. Με την υπ’ αριθ. 29696/1962018 απόφαση ένταξης εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της προμήθειας: «Προμήθεια οχήματος, μηχανήματος και συνοδευτικού εξοπλισμού Δήμου Αγιάς», συνολικού προϋπολογισμού 195.000 ευρώ, από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ». Η δράση αφορά στην προμήθεια μηχανημάτων έργου για την υποστήριξη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος και συγκεκριμένα:

Α) Ενός φορτηγού αυτοκινήτου με ανατρεπόμενη καρότσα και γερανό,

Β) Ενός θρυμματιστή – καταστροφέα, ρυμουλκούμενου, με πετρελαιοκινητήρα,

Γ) Μιας κεφαλής κλαδέματος, με κατάλληλο πριόνι για κοπή κλαδιών, θάμνων, κ.ά.

Ε. Με την υπ’ αριθ. 55812/11102018 απόφαση ένταξης εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου «Αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης σε οικισμούς του Δήμου Αγιάς» από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» με το ποσό των 2.287.096,77 ευρώ. Η μελέτη προβλέπει την πλήρη αντικατάσταση των υφιστάμενων πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης στους οικισμούς Σκήτης, Ανατολής, Αμυγδαλής, Άνω Αμυγδαλής και Καρίτσας που είναι κατασκευασμένα από σιδηρούς σωλήνες με νέους αγωγούς πολυαιθυλενίου, καθώς και των συνοδών τεχνικών έργων χειρισμού του δικτύου (δικλείδες και βαλβίδες).

ΣΤ. Με την υπ’ αριθ. 55405/10102018 απόφαση ένταξης εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου «Δίκτυα Αποχέτευσης Τ.Κ. Ομολίου» από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» με το ποσό των 2.803.610,46 ευρώ. Η μελέτη προβλέπει την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης του οικισμού του Ομολίου και του αγωγού προσαγωγής στην ΕΕΛ Στομίου. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί πλήρης αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του οικισμού με νέους αγωγούς πολυαιθυλενίου, καθώς και των συνοδών τεχνικών έργων χειρισμού του (δικλείδες και βαλβίδες).

 

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass