Αμερικανοί «τσεκάρουν» τις υποδομές διάσωσης και περίθαλψης

ΑΣΚΗΣΗ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2018 15:18

Ώρα 10:30 χθες το πρωί, στρατιωτικό ελικόπτερο προσεγγίζει το ελικοδρόμιο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και μεταφέρει πολυτραυματία, ενώ στο έδαφος βρίσκεται σε ετοιμότητα ασθενοφόρο και πλήρωμα διασωστών του ΕΚΑΒ Λάρισας.

Η άμεση επέμβαση των διασωστών για παραλαβή και μεταφορά του ασθενούς γίνεται αστραπιαία, χάρη στην εμπειρία του πληρώματος του ασθενοφόρου, το οποίο μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έχει μεταφέρει και παραδώσει με ασφάλεια τον τραυματία στο ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών).

Αυτό το σενάριο άσκησης πραγματοποιήθηκε χθες στον χώρο του ΠΓΝΛ με απόλυτη επιτυχία. Στην άσκηση πήραν μέρος, ένα ελικόπτερο με Αμερικάνους πιλότους, διασώστες και ιατρό, ιατρικό-νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό του ΠΓΝΛ και διασώστες του ΕΚΑΒ Λάρισας.

Η αμερικανική αντιπροσωπεία μετά το ΤΕΠ, ξεναγήθηκε στους χώρους του ΕΚΑΒ Λάρισας όπου αντάλλαξε απόψεις με το προσωπικό μας και εντυπωσιάστηκε από την οργάνωση και τον εξοπλισμό, ενώ στη συνάντηση που είχαν με τη διευθύντρια του ΕΚΑΒ Λάρισας, κα Βασιλική Αυγέρη, εξέφρασαν μεγάλη ικανοποίηση για την άριστη και επιτυχημένη συνεργασία.

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Το ΝΑΤΟϊκό ιατρικό κλιμάκιο ξεναγήθηκε στους χώρους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας και ιδιαίτερα σ’ εκείνους των επειγόντων περιστατικών της εντατικής θεραπείας και του ελικοδρομίου. Την ξενάγησή τους ανέλαβαν οι γιατροί του Νοσοκομείου κ.κ. Σαρατζιώτης Αθανάσιος χειρουργός ΩΡΛ κεφαλής και τραχήλου, Μανουλάκας Στράτος παθολόγος, Μπανιά Ανθή υπεύθυνη αναισθησιολόγος των επειγόντων περιστατικών, καθώς και διασώστες του ΕΚΑΒ.

Συζήτησαν μαζί τους για τις πιθανές ανάγκες ιατρικής υποστήριξης σε περίπτωση ανάγκης στους Αμερικανούς στρατιώτες που θα βρίσκονται σε άσκηση μέχρι και τον μήνα Μάρτιο στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας.

Σε δήλωσή του ο κ. Σαρατζιώτης αναφέρει πως «διαβεβαίωσε το Νατοϊκό κλιμάκιο των ιατρών για τις υψηλές ιατρικές και νοσηλευτικές παροχές υπηρεσιών που παρέχονται από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Η υψηλή κατάρτιση των ιατρών, η συγκροτημένη συνεργασία του λοιπού προσωπικού και σε συνεργασία με τους διασώστες του ΕΚΑΒ υπόσχονται να διασφαλίσουν τα μέγιστα σε κάθε πρόκληση. Στην υγεία όλοι οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι με το πνεύμα και με την ηθική που πρέπει να μας διακατέχει. Ταυτόχρονα κατόπιν προτροπής τους έθεσα τις υπηρεσίες μου στη διάθεσή τους στο μέλλον για νέες συνεργασίες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass