«Συναντήσαμε ανθρώπους που είχαν ένα μόνιμο χαμόγελο»

ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΥΑ

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2018 22:10

«Η συμμετοχή μου στην αποστολή, μού άλλαξε την αντίληψη για τη ζωή, για την κοινωνία, για την ιατρική», λέει ο Κωνσταντίνος Ανάργυρος περιγράφοντας την περσινή του εμπειρία από το ταξίδι του στην Κένυα για να προσθέσει: «Πήγαμε σε περιοχές που δεν είχαν τίποτα αλλά οι άνθρωποι είχαν ένα μόνιμο χαμόγελο».

Η Ομάδα Εξωτερικής Αποστολής Φοιτητών Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ετοιμάζει βαλίτσες για το επόμενο ταξίδι στην Αφρική και χθες το απόγευμα σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και τον Δήμο Λαρισαίων διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα «Μια Χριστουγεννιάτικη αγκαλιά για την Κένυα».

Οι φοιτητές που συμμετείχαν στην πρώτη αποστολή περιέγραψαν όλα όσα έζησαν, όσα μπόρεσαν να περιγράψουν από τις δύο εβδομάδες που διήρκησε το ταξίδι τους, μιας και τα συναισθήματα ήταν περισσότερα από τις λέξεις. Παρουσίασαν φωτογραφικό υλικό και άλλες κατασκευές που τις διέθεσαν σε χριστουγεννιάτικο παζάρι για να ενισχύσουν την επόμενη Ιατρική Αποστολή.

Η εκδήλωση περιλάμβανε την παρουσίαση της ομάδας και των δράσεών της επικεντρώνοντας στο σύστημα υγείας της Κένυας και τα επιδημιολογικά δεδομένα από τη δράση της ομάδας στην περιοχή. Ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου σεβ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στις ιεραποστολές στην Αφρική υπογραμμίζοντας πως «είναι ένας τόπος που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς, με καλή γνώση του περιβάλλοντος και της ιστορίας της». Για ακόμα μια φορά ο μητροπολίτης εξέφρασε την υποστήριξή του στη δράση των φοιτητών και τόνισε την αξία της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Για την αξία της αλληλεγγύης μίλησε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης ενώ ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθανάσιος Γιαννούκας τόνισε ότι «τέτοιου είδους αποστολές συνδυάζουν την ιατρική και την προσφορά στον άνθρωπο. Θυμίζουν ότι ο γιατρός πρέπει να είναι σεμνός και να προσφέρει». Ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Γιάννης Στεφανίδης υποστήριξε απευθυνόμενος προς τους φοιτητές ότι «οι πράξεις σας είναι για εμάς έμπνευση».

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με συμμετοχή από την τάξη Κλασικού και Σύγχρονου Τραγουδιού του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Ρουκά και τη συνοδεία της Ελένης Παππά (πιάνο) και παιδική χορωδία από Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου υπό τη διεύθυνση της Δήμητρας Γκορίλα.

Η Ομάδα Εξωτερικής Αποστολής συστάθηκε και δραστηριοποιείται από το 2017 υπό την επιστημονική καθοδήγηση των καθηγητών του Τμήματος Ιατρικής Χρήστου Χατζηχριστοδούλου και Ματθαίου Σπελέτα.

Το επόμενο ταξίδι αναμένεται τα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στην πρωτεύουσα της Κένυας, το Ναϊρόμπι, με σκοπό την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους των τριγύρω επαρχιών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων Δημήτρης Δεληγιάννης και ο περιφερειακός σύμβουλος – γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Βασίλης Πινακάς.

 

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass