Κατηγορείται για απάτη, δηλώνει θύμα συνωμοσίας

*ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΗΣ ΓΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ *«ΜΕ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ» ΕΙΠΕ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2019 22:05

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας βρέθηκε χθες ο δικηγόρος Γιώργος Μπαρτζώκης κατηγορούμενος πως εξαπάτησε πολίτες πείθοντάς τους πως θα τους εντάξει με δικές του ενέργειες στον «νόμο Κατσέλη» και πως θα είναι ιδιαίτερα ευνοημένοι από αυτή τη διαδικασία.

Πρόκειται για μια υπόθεση που σε πρώτο βαθμό είχε εκδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο και ο νομικός κρίθηκε ένοχος για την πράξη της απάτης σε λίγες περιπτώσεις και τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή.

Η υπόθεση πλέον εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό με τον δικηγόρο να τονίζει στην απολογία του πως ο ίδιος είναι θύμα αφού «υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εναντίον μου, με σκοπό να με πλήξουν καθώς εκτός των άλλων είμαι και υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας, πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Συλλόγου της πόλης, ηγετικό στέλεχος του κόμματος Δανειοληπτών, ενώ υπήρξα και υποψήφιος του Δικηγορικού Συλλόγου». Αναρωτήθηκε μάλιστα μήπως όλο αυτό είναι οργανωμένο σχέδιο των Τραπεζών καθώς τόνισε πως η δραστηριότητά του γύρω από την ένταξη νοικοκυριών στον ευεργετικό «νόμο Κατσέλη» έφτασε να είναι «ενοχλητική» για κάποιους.

Ο δικηγόρος κατηγορείται πως εξαπάτησε πολίτες που ήθελαν να ενταχθούν στον νόμο Κατσέλη. Όταν τον πλησίαζαν, σύμφωνα με όσα κατατέθηκαν από τους μάρτυρες, τους έλεγε με σιγουριά πως θα ενταχθούν και θα υπάρξει μεγάλο «ψαλίδισμα» στα δάνειά τους.

«Ένας γνωστός μας, μας είπε να πάμε σε κείνον» κατέθεσε ένας μάρτυρας. «Τον είδαμε πολύ άνετο. Μας είπε πως θα μας βάλει στον νόμο και μας μίλησε για «κούρεμα» στις οφειλές μας από 80% έως 95%. Μας το έλεγε με μεγάλη σιγουριά και μας άφησε την εντύπωση ότι θα το πετύχαινε». Όμως σύμφωνα με τον ίδιο κάτι τέτοιο δεν έγινε παρά το γεγονός πως πήρε τα χρήματα που ζήτησε από τον ίδιο και τον αδερφό του. «Από ένα σημείο και μετά δεν απαντούσε στα τηλέφωνα. Κάναμε αναφορά στον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας και μετά πήγαμε στον εισαγγελέα».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι άλλες καταθέσεις μαρτύρων. Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΛ κ. Δημήτρης Κατσαρός στην κατάθεσή του τόνισε πως υπήρχαν διαμαρτυρίες από πολίτες για τη συμπεριφορά του.

Υπήρξαν και δύο μάρτυρες υπεράσπισης που κατέθεσαν. Ένας δικαστικός επιμελητής και ένας συνάδελφός του, δικηγόρος που είπε μεταξύ άλλων ότι «κάποια από αυτά που ακούστηκαν στην αίθουσα τα θεωρώ υπερβολικά».

Ο κ. Γιώργος Μπαρτζώκης κατά τη διάρκεια της απολογίας του είπε ότι με όλη αυτήν την ιστορία «κινδυνεύω να χάσω το δίπλωμά μου. Μήπως όλο αυτό είναι ένα σχέδιο των Τραπεζών εναντίον μου;».

Τόνισε πως «έφτασα στο σημείο να χρωστάω στην εφορία. Ποιος; Εγώ που κινούμαι σε όλη τη χώρα. Εγώ που αγαπώ και λατρεύω αυτό που κάνω για τον νόμο Κατσέλη. Όχι όμως και να καταδικαστώ σαν τον χειρότερο εγκληματία της χώρας…» για να προσθέσει πως «Δεν έκανα τίποτα παράνομο. Ενήργησα άψογα και επαγγελματικά» .

Έγινε συγκεκριμένος για την πράξη που κατηγορείται «Δεν υποσχέθηκα με σιγουριά κανένα μελλοντικό γεγονός» και κατέληξε λέγοντας πως «έκανα το χρέος μου ως Έλληνας πολίτης και δικηγόρος. Επειδή όμως θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας, είμαι ηγετικό στέλεχος του κόμματος δανειοληπτών και του Ελληνοαμερικανικού Συλλόγου, θέλουν να θίξουν την τιμή μου».

Μαζί του κατηγορείται ως συνεργός του κι ένας ακόμα άνδρας που στο πρώτο δικαστήριο είχε τιμωρηθεί με ποινή 8 μηνών. Η δίκη θα συνεχιστεί στο τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

 

 

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass