4+1 για τον δημοτικό θώκο Αγιάς

ΓΡ. ΚΑΛΑΓΙΑΣ, ΙΩΑΝΝ. ΚΑΣΙΔΑΣ, ΒΑΣΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝ. ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΤ. ΓΚΟΥΝΤΑΡΑΣ

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2019 22:00

Ακριβώς τρεις μήνες απομένουν ως τις δημοτικές εκλογές και μέρα με τη μέρα φουντώνουν οι διεργασίες και στην περιοχή του Δήμου Αγιάς για την επιλογή των ανθρώπων που θα ζητήσουν την ψήφο των δημοτών, ώστε να είναι αυτοί που την ερχόμενη τετραετία θα επωμιστούν τις προσπάθειες ανάπτυξης του τόπου.

Μέχρι στιγμής τέσσερις, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, εκδήλωσαν την επιθυμία τους να τεθούν στην κρίση του λαού και όλοι τους βρίσκονται στη διαδικασία συγκρότησης των ψηφοδελτίων τους.

Πρώτη υποψηφιότητα ήταν αυτή του κ. Γρηγόρη Καλαγιά στις 11 Νοεμβρίου του περασμένου έτους, ο οποίος για δεύτερη συνεχόμενη φορά θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο, ξανά ως αρχηγός του συνδυασμού «Δώτιο Πεδίο». Ο εκ Μελιβοίας απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας, μετά από πέντε χρόνια σκληρής αντιπολίτευσης προς τον νυν δήμαρχο Αντώνη Γκουντάρα ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, πιστεύει πως ήρθε η ώρα οι συνδημότες του να τον εμπιστευτούν και να στηριχτούν στη συσσωρευμένη εμπειρία πολλών ετών από την ενασχόλησή του με τα κοινά.

Δεύτερη κατά σειρά υποψηφιότητα ήταν του κ. Ιωάννη Κασίδα, όπως αυτή ανακοινώθηκε από το ΚΚΕ στις 9 Ιανουαρίου. Παλιός γνώριμος κι αυτός στην περιοχή της Αγιάς, γέννημα θρέμμα της, πτυχιούχος δασολόγος, αυτοαπασχολούμενος, στέλεχος του ΚΚΕ, υποψήφιος δήμαρχος και το 2014 με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου την τελευταία πενταετία, θα δώσει μαζί με τους συντρόφους του για άλλη μια φορά τη μάχη ως δοκιμασμένος πια αγωνιστής του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Η τρίτη υποψηφιότητα ήρθε στις 3 Φεβρουαρίου από την επιχειρηματία, πρώην βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ και πρώην περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Βάσω Αλεξανδρίδου, η οποία δηλώνει έτοιμη να ξεκινήσει το έργο της αναγέννησης του Δήμου Αγιάς. Η κ. Αλεξανδρίδου εκ των Ευρυμενών ορμώμενη, μέλος σήμερα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης τέως Βουλευτών – Ευρωβουλευτών, δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση πως μόνο ενωμένοι όλοι μαζί μπορούν να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις της εποχής και να αποκτήσει η Αγιά του μεγάλου πολιτιστικού παρελθόντος ένα αντίστοιχο μέλλον που της αξίζει. Ήδη, το «Πράσινο Κίνημα» κι ο συνδυασμός «Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια» δήλωσαν πως στηρίζουν την κ. Βάσω Αλεξανδρίδου.

Η τέταρτη υποψηφιότητα εκδηλώθηκε μόλις πριν λίγες ημέρες και ήταν αυτή του κ. Ιωάννη Αγγελάκα. Ο Αγιώτης απόστρατος στρατιωτικός γιατρός δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές για τον Δήμο Αγιάς ως επικεφαλής ενός ανεξάρτητου και διευρυμένου ψηφοδελτίου. Στόχος και επιδίωξή του, όπως υποστηρίζει, είναι η ανάπτυξη του τόπου σε όλους τους τομείς. Ο κ. Αγγελάκας σπούδασε στη Στρατιωτική Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης. Ειδικεύτηκε στη γενική χειρουργική και στην αγγειοχειρουργική και μετεκπαιδεύτηκε στη Βοστώνη των ΗΠΑ, στην Ιατρική Σχολή του Harvard. Υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό σε διοικητικές και νοσηλευτικές θέσεις ευθύνης κατά τη διάρκεια της τεσσαρακονταετούς θητείας του. Διετέλεσε γενικός διευθυντής του ΝΙΜΙΤΣ και αποστρατεύτηκε το 2016 με τον βαθμό του υποστρατήγου ΥΙ.

Και οι τέσσερις, λοιπόν, ξεκίνησαν με πολλές φιλοδοξίες κι όνειρα για τον τόπο του Δήμου της Αγιάς. Για την Αγιά, για τις Ευρυμενές, για τη Λακέρεια και για τη Μελιβοία.

Εν αναμονή των αποφάσεων του Αντώνη Γκουντάρα, που όπως όλα δείχνουν θα επιχειρήσει εν τέλει να αυξήσει την εικοσιπενταετή σχεδόν πορεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλοι τους δηλώνουν πως θα δώσουν έναν τίμιο κι αξιοπρεπή αγώνα ως την ημέρα των εκλογών, όπου ο κάθε δημότης θα επιλέξει αυτόν που θα αναλάβει τα ηνία της περιοχής.

 

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass