Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Δημαρχείο αποστολή της ιταλικής πόλης Αβιάνο

ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΟΛΕΩΝ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 20 Απρ 2019 15:02

Τον δήμαρχο της ιταλικής πόλης Αβιάνο, Illario de Marco Zompi, που πρόκειται να αδελφοποιηθεί με τη Λάρισα, συνάντησε στο Δημαρχείο ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Τάχος.

Ο δήμαρχος του Αβιάνο βρίσκεται στη Λάρισα, επικεφαλής αποστολής της Ιταλικής πόλης, που συμμετέχει σε εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Σαμαριναίων Λάρισας. Ως γνωστόν, οι σχέσεις της Λάρισας και του Αβιάνο είναι ιδιαίτερα στενές, αφού τις δύο πόλεις συνδέει ένα δυσάρεστο γεγονός που συνέβη πριν σαράντα χρόνια. Ήταν 24 Μαΐου 1979 όταν το λεωφορείο που μετέφερε χορευτές του ιταλικού συγκροτήματος «Federico Angelica» από την πόλη του Αβιάνο, εκτράπηκε από την πορεία του, και ανατράπηκε, με αποτέλεσμα επτά άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους ενώ πολλοί επιβάτες τραυματίστηκαν.

Στη Λάρισα σήμανε συναγερμός. Ασθενοφόρα πηγαινοέρχονταν μεταφέροντας νεκρούς και τραυματίες στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας. Η ανταπόκριση των φορέων και των κατοίκων της Λάρισας που έσπευσαν να δώσουν αίμα και να στηρίξουν τους Ιταλούς έφερε τις δύο πόλεις πολύ κοντά.

Σαράντα χρόνια μετά την τραγωδία, το ιταλικό χορευτικό συγκρότημα βρίσκεται ήδη στην πόλη μας για να συμμετάσχει στις τριήμερες εκδηλώσεις.

Ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Illario de Marco Zompi, τον υπεύθυνο του χορευτικού συγκροτήματος Michele Gasparetto και τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα με τους δύο δημάρχους να υπογραμμίζουν τις ιδιαίτερες σχέσεις των δύο πόλεων.

Gallery άρθρου