«Τρέχουν» οι μελέτες νερού στον Δήμο Κιλελέρ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΩΚΡ. ΦΑΜΕΛΛΟΥ ΚΑΙ ΑΘΑΝ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 27 Απρ 2019 15:20
Από τη σύσκεψη στο Υπ. Περιβάλλοντος με τον Σωκρ. Φάμελλο Από τη σύσκεψη στο Υπ. Περιβάλλοντος με τον Σωκρ. Φάμελλο

Πρωτοβουλία για να ολοκληρωθούν και να παραδοθούν νωρίτερα οι δύο μελέτες για έργα άρδευσης και εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα στον Δήμο Κιλελέρ που χρηματοδοτεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ανέλαβε ο δήμαρχος κ. Θανάσης Νασιακόπουλος.

Σε τηλεφωνική συνομιλία με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελλο, ο κ. Αθ. Νασιακόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση των κατοίκων – ιδίως των αγροτών – του δήμου για τη χρηματοδότηση των μελετών από τον κρατικό προϋπολογισμό και, παράλληλα, ζήτησε τη συμβολή του αν. υπουργού ώστε οι μελέτες να ολοκληρωθούν το δυνατόν συντομότερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σ. Φάμελλος άναψε το πράσινο φως στον δήμαρχο Κιλελέρ να συνεργαστεί με την εταιρεία του δημοσίου «Εγνατία», η οποία ανέλαβε να εκπονήσει τις μελέτες, για να της επισημάνει την αναγκαιότητα επίσπευσης του χρόνου ολοκλήρωσης των μελετών.

«ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ»

«Βασικός στόχος μας ήταν να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση των μελετών, στόχος που επιτεύχθηκε χάρις στην άριστη συνεργασία που είχαμε ως δημοτική αρχή με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελλο και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τους οποίους ευχαριστώ δημόσια», επισημαίνει στην «Ε» ο κ. Θανάσης Νασιακόπουλος και προσθέτει:

«Από την αρχή της θητείας μας θέσαμε ως απόλυτη και επείγουσα προτεραιότητά μας το νερό – κυρίως για ύδρευση αλλά και για την άρδευση. Εκτός από τα έργα που δρομολογήσαμε, ήρθαμε παράλληλα σε επαφή με τον κ. Σ. Φάμελλο, σε συνεργασία με τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, του αναλύσαμε διεξοδικά το θέμα από όλες τις πλευρές του και τον προσκαλέσαμε στον δήμο μας. Όντως επισκέφθηκε τον Δήμο Κιλελέρ και αντιλήφθηκε αμέσως τις διαστάσεις του προβλήματος καθώς και το επείγον των παρεμβάσεων.

Γι’ αυτό και παρενέβην προσωπικά ώστε να εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ αποδέχτηκε και την πρότασή μας να εντάξουμε στη μελέτη για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα και την προμελέτη για την κατασκευή λιμνοδεξαμενής στη Νέα Λεύκη, που αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον δήμο μας».

Θέτοντας ως στόχο «να ολοκληρωθούν οι μελέτες όσο το πιο δυνατόν πιο γρήγορα, χωρίς φυσικά η ταχύτητα να επηρεάσει την επιστημονική τους αρτιότητα», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, ο κ. Αθ. Νασιακόπουλος επικοινώνησε ήδη με τον πρόεδρο της «Εγνατία ΑΕ» κ. Απ. Αντωνούδη, του ανέλυσε τις θέσεις της δημοτικής αρχής και συμφώνησαν να συναντηθούν αμέσως μετά το Πάσχα για να έχουν εφ’ όλης της ύλης συζήτηση μαζί με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Να σημειωθεί ότι το θέμα των μελετών νερού εγκρίθηκε ομόφωνα και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κιλελέρ το οποίο συνεδρίασε τη Μ. Τετάρτη.

«ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΝΕΡΟΥ ΜΕ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ»

«Ως Δημοτική Αρχή καταφέραμε στην πρώτη θητεία μας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, να βάλουμε τέλος στην εποχή της υδροφόρας και να εξασφαλίσουμε επαρκές, ποιοτικό και φθηνό νερό σ’ όλους τους δημότες.

Στη δεύτερη θητεία μας, κεντρική προτεραιότητα είναι η άρδευση με στόχο οι αγρότες μας να έχουν το νερό που χρειάζονται για τις καλλιέργειές τους, με αισθητά φθηνότερο κόστος άντλησης. Προς την κατεύθυνση αυτή, με βάση ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, ανοίγουμε μια βεντάλια έργων και δράσεων, από τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα μέχρι λιμνοδεξαμενές και υπογειοποίηση αρδευτικών δικτύων», διαβεβαιώνει ο κ. Αθ. Νασιακόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass