«Αδιάβροχος» ο Ναός της Αναστάσεως του Λαζάρου

ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2019 22:04

Ολοκληρώνονται έως το τέλος του μήνα οι εργασίες συντήρησης του ναού της Αναστάσεως του Λαζάρου στο νέο Κοιμητήριο Λάρισας. Έχοντας συμπληρωθεί 9 χρόνια από την αρχική πρόταση για τη συντήρηση του Ναού και τρία χρόνια από την αντιπαράθεση Δήμου Λαρισαίων με το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής που δεν ενέκρινε συγκεκριμένα έργα, ο Ναός συντηρείται επιτέλους και θα λειτουργεί ακόμη και όταν ο καιρός είναι… βροχερός.

Η εκκλησία, όπως κατά καιρούς με ένταση σημείωνε ο εφημέριος του Ναού π. Νικόλαος, τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από την υγρασία «με αποτέλεσμα να πέφτουν σοβάδες στην Αγία Τράπεζα». Έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, το 2016, αποφάσισε τη χρηματοδότηση του έργου με 332.000 ευρώ, για την προστασία του Ναού. Για να ακολουθήσουν διαδοχικές διαφωνίες του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής και δημόσια αντιπαράθεση, μέσω ανακοινώσεων, με τη δημοτική αρχή.

Το έργο -που ξεκίνησε τελικά- περιλαμβάνει εργασίες επισκευής και συντήρησης του εξωτερικού κελύφους του Ναού ενώ όπως διευκρινίζει στην «Ε» ο επιβλέπων μηχανικός της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, Αστ. Παπαϊωάννου «οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του μήνα».

Στην τεχνική περιγραφή, μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των εργασιών «αποξηλώνονται η υφισταμένη μεμβράνη στεγάνωσης και τα εξωτερικά επιχρίσματα στα σημεία που έχουν διαβρωθεί και ανακατασκευάζονται τα επιχρίσματα» και πως «επιστρώνεται διαπνέουσα μεμβράνη και κατασκευάζεται επιστέγαση του κελύφους του ιερού ναού με τιτανιούχο ψευδάργυρο (quartz zinc plus)» ενώ «οι εξωτερικές επιφάνειες του ιερού ναού που δεν καλύπτονται με τιτανιούχο ψευδάργυρο, χρωματίζονται».

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass