Ακόμα μετράνε στο Πρωτοδικείο…

* Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΨΗΦΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ * ΜΕΤΑ ΤΙΣ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ *ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΥΡΑ ΤΗΣ Β’ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2019 22:22

Μπορεί οι αυτοδιοικητικές εκλογές να τελείωσαν εδώ και δέκα ημέρες, όμως στο Πρωτοδικείο Λάρισας ακόμα μετράνε ψήφους.

Κι αν η πρώτη καταμέτρηση έγινε από δικαστικούς επιμελητές, γραμματείς και εφορευτική επιτροπή στο εκλογικό τμήμα την ίδια νύχτα, δεκάδες ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι πηγαίνουν στον δεύτερο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου της πόλης ζητώντας από τους υπαλλήλους του Πρωτοδικείου να επανακαταμετρηθούν τα ψηφοδέλτια, παρουσία τους, ελπίζοντας σε κάποια λάθη και εν τέλει σε μια ανατροπή της εις βάρος τους κατάστασης.

Το ενδιαφέρον των πολιτών ωστόσο είναι ιδιαίτερα αυξημένο με τους εργαζόμενους του Πρωτοδικείου να κάνουν λόγο για πρωτόγνωρη κατάσταση. Ο αριθμός των αιτήσεων που έγιναν δεκτές μέχρι και χθες (έληξε η προθεσμία κατάθεσής αιτήσεων επανακαταμέτρησης) υποχρεώνει τους υπαλλήλους της υπηρεσίας να συνεχίζουν τις επανακαταμετρήσεις ψηφοδελτίων μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή. Αυτός ο όγκος εργασίας οδήγησε και στην «απόρριψη» κάποιων αιτήσεων από το Πρωτοδικείο.

Ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός των υποψηφίων που ψάχνουν τη δικαίωση (όμως υπάρχουν και πολλοί που απλά θέλουν να δούνε τι πήραν σε κάποια χωριά τα οποία τους «υποσχέθηκαν» συγκεκριμένο αριθμό ψήφων που εν τέλει δεν έλαβαν) οδηγεί σε καθυστέρηση την ημερομηνία ανακήρυξης. Ενώ βάσει αρχικού σχεδίου υπολογιζόταν να γίνει μέχρι τα τέλη αυτής της εβδομάδας τώρα θα γίνει μετά τις 20 Ιουνίου. Ένα τριήμερο μετά την ανακήρυξη, θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους θέλουν να καταθέσουν ενστάσεις.

Μεταξύ των υποψηφίων που κατέθεσαν αίτηση επανακαταμέτρησης είναι και ο δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Νίκος Ευαγγέλου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ευαγγέλου και οι άνθρωποι της παράταξής του, εκτιμούν πως υπήρχαν πολλά άκυρα στη δεύτερη Κυριακή όπου και ηττήθηκε στο «φώτο – φίνις» από τον αντίπαλό του Ν. Γάτσα, ο οποίος εκλέχτηκε δήμαρχος.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1