Περιπετειώδης καταδίωξη Λαρισαίου που έκλεψε ΙΧ

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΦΡΟΥΡΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΓΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2019 22:04

Στο νοσοκομείο τραυματισμένος μετά από πολύωρη καταδίωξη κατέληξε χθες το πρωί ένας 43χρονος Λαρισαίος, γνώριμος των διωκτικών αρχών από παλαιότερες υποθέσεις.

Ο 43χρονος έκλεψε το ΙΧ Λαρισαίου, ο οποίος έκανε το σύνηθες -όπως αποδεικνύεται- λάθος να σταθμεύει προσωρινά το αυτοκίνητό του χωρίς ωστόσο να πάρει μαζί του και τα κλειδιά που άφησε στο τιμόνι του οχήματος.

Μετά από αναζήτηση το κλεμμένο αυτοκίνητο εντοπίσθηκε στη Μελούνα για να ξεκινήσει η καταδίωξη του δράστη, που μέσω Ελασσόνας και Αγ. Δημητρίου έφθασε έξω από την Κατερίνη. Εκεί όπου προκλήθηκε τελικά ατύχημα με τον κλέφτη να τραυματίζεται και φρουρούμενος πλέον, να νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Στις 6.15’ χθες το πρωί, ο ανυποψίαστος Λαρισαίος πήγαινε στον προορισμό του όταν στη διασταύρωση των οδών Ολύμπου και Βενιζέλου, στο ύψος του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας προχώρησε σε ολιγόλεπτη στάθμευση του αυτοκινήτου του, αφήνοντας ωστόσο τα κλειδιά στο τιμόνι ενώ ο ίδιος κατευθύνθηκε σε κοντινό κατάστημα.

Λάθος συχνό των οδηγών που αγνοούν ότι επιτήδειοι αναμένουν έξω από περίπτερα, αρτοποιεία κ.λπ. περιμένοντας το λάθος του οδηγού για να κλέψουν κάποιο αυτοκίνητο. Στη χθεσινή περίπτωση το λάθος του Λαρισαίου οδηγού αποδείχθηκε και… δαπανηρό με δεδομένο ότι στο αυτοκίνητό του προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές από το τροχαίο ατύχημα έξω από την Κατερίνη.

Την ολιγόλεπτη στάση του ανυποψίαστου οδηγού, που δεν μπορούσε όντως να φαντασθεί ότι πρωί – πρωί κάποιος θα του έκλεβαν το αυτοκίνητο, εκμεταλλεύθηκε ο 43χρονος κλέφτης που, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», είναι γνωστός στην ΕΛ.ΑΣ. από παλαιότερη δράση του.

Ο οδηγός δήλωσε την κλοπή του αυτοκινήτου του και, από τις αναζητήσεις της ΕΛ.ΑΣ. το κλεμμένο αυτοκίνητο εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ελασσόνας να κινείται στη Μελούνα, στον δρόμο Λάρισας – Κοζάνης.

Έτσι ξεκίνησε η καταδίωξή του με τον 43χρονο, αντιλαμβανόμενο την παρουσία της αστυνομίας να κάνει αναστροφή στο Χάνι του Χατζηγώγου και μέσα από χωματόδρομους και χωριά κατέληξε στην παλαιά εθνική οδό Ελασσόνας – Κατερίνης.

Μέσω Αγίου Δημητρίου κινήθηκε προς την πρωτεύουσα της Πιερίας, όπου αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Λάρισας και της Κατερίνης συνέχισαν την καταδίωξη. Στην είσοδο της Κατερίνης ωστόσο ο 43χρονος Λαρισαίος, φαίνεται πως έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε με αποτέλεσμα να προσκρούσει αρχικά σε στηθαίο και στη συνέχεια να εκτραπεί της πορείας του.

Ο 43χρονος ελαφρά τραυματισμένος από το τροχαίο, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο ΓΝ Κατερίνης, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος ενώ το κλεμμένο αυτοκίνητο, λόγω του πρόσκρουσης αλλά και της εκτροπής, υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές.

ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ

Την ίδια περίπου ώρα, ένας άλλος Λαρισαίος, επίσης παλιός γνώριμος των διωκτικών αρχών έκλεβε το αγροτικό αυτοκίνητο ενός αγρότη από τη Φαρκαδόνα. Ο 44χρονος εντοπίσθηκε να οδηγεί το κλεμμένο αυτοκίνητο στο ύψος της Γεωργικής Σχολής ενώ κινούνταν προς Λάρισα. Ο 44χρονος καταδιώχθηκε από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. με το αγροτικό αυτοκίνητο να εκτρέπεται της πορείας του στο ύψος της ΔΕΥΑΛ όπου και ανατράπηκε. Ο 44χρονος ευτυχώς δεν τραυματίσθηκε, αλλά συνελήφθη.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass