Έρχονται… 40άρια!

ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ ΚΑΥΣΩΝΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2019 18:00

Διαδοχικά κύματα υψηλών θερμοκρασιών, που θα αγγίξουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, θα δεχθεί η Λάρισα αύριο αλλά και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ήδη τα πρώτα δείγματα φάνηκαν από χθες, με τον υδράργυρο να βρίσκεται σε ανοδική πορεία, η οποία θα συνεχιστεί και σήμερα Τετάρτη με αποκορύφωμα την αυριανή ημέρα, οπότε θα σπάσει το φράγμα των 39 βαθμών Κελσίου φτάνοντας και τους 40 βαθμούς Κελσίου, σε περιοχές κυρίως στη δυτική Θεσσαλία.

Το σφοδρό «κύμα» καύσωνα που έπληξε την Ευρώπη, έχει φτάσει και στη χώρα μας. Όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) κ. Παναγιώτης Σκριμιζέας «σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, οι συνθήκες μέσα στην πόλη της Λάρισας θα είναι δύσκολες. Σύμφωνα με τα στοιχεία καταγραφής των καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν, η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 39 βαθμούς Κελσίου στην πόλη, ενώ δεν αποκλείεται σε ορισμένα σημεία της να φτάσει και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο θα πνέει ανατολικός άνεμος (σε μορφή αύρας) που θα συγκρατήσει την περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας.

Συγκριτικά, η πιο δύσκολη ημέρα τόσο στη Λάρισα, όσο και σε όλη τη Θεσσαλία, γι’ αυτήν την εβδομάδα, θα είναι η αυριανή (Πέμπτη), αφού αναμένεται αύξηση της θερμοκρασίας κυρίως στη δυτική Θεσσαλία, η οποία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου!».

Ο κ. Σκριμιζέας δηλώνει στην «Ε», ότι από την Παρασκευή 5 Ιουλίου, αποδυναμώνεται σταδιακά το κύμα καύσωνα, καθώς ακολουθεί σταδιακή υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών, μέχρι και το Σάββατο, για να επανέλθει όμως δριμύτερο και με μεγαλύτερες θερμοκρασίες την ερχόμενη Δευτέρα.

Αναλυτικότερα σημειώνει: «Παρασκευή 5 Ιουλίου και Σάββατο 6 Ιουλίου, η θερμοκρασία υποχωρεί στη Λάρισα, μέχρι και 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ τις απογευματινές ώρες υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν καταιγίδες. Από την Κυριακή 7 Ιουλίου, ξεκινά νέα άνοδος… με νέο κύμα υψηλών θερμοκρασιών. Εκτιμώ ότι οι πιο δύσκολες μέρες για τη Λάρισα θα είναι η Δευτέρα 8 και η Τρίτη 9 Ιουλίου, όπου ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου στην πόλη, ενώ παράλληλα εκδηλώνεται και λίβας».

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ

Με αφορμή το κύμα καύσωνα, που δέχεται γενικά η χώρα μας, ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας, σε ανακοίνωσή του συνιστά προσοχή κυρίως σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Ομάδες του πληθυσμού που είναι ευάλωτες στον καύσωνα είναι οι εξής: βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένοι, οι ασθενείς που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (π.χ. καρδιολογικά, αναπνευστικά, σακχαρώδη διαβήτη κ.λπ.) ή από σοβαρά νευρολογικά ή ψυχιατρικά νοσήματα, άτομα τα οποία λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή με αντι-υπερτασικά και άλλα φάρμακα όπως φαινοθιαζίνες, αντικαταθλιπτικά και αντιψυχωσικά, αντισταμινικά, αμφεταμίνες και αντιχολινεργικά, άτομα με παχυσαρκία, άτομα που εργάζονται ή διαμένουν σε εξωτερικούς χώρους ή αθλητές και άτομα που καταναλώνουν πολύ αλκοόλ ή κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass