Λένε «όχι» σε φιλοξενία μεταναστών σε ξενοδοχείο της Καλλιπεύκης

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ, ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2019 21:07 | Τελευταία ενημέρωση: 26 Οκτ 2019 21:12

Με σεβασμό στο μεταναστευτικό πρόβλημα και τους ίδιους τους μετανάστες αλλά παράλληλα λόγω των ειδικών συνθηκών, η δημοτική αρχή του Δήμου Τεμπών και οι κάτοικοι της ορεινής Καλλιπεύκης εναντιώνονται στην εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή και σε ξενοδοχείο το οποίο επέδειξε θετικό ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τεμπών, μετά από γενική συνέλευση – συγκέντρωση με αφορμή πληροφορίες για μεταφορά μεταναστών στην Καλλιπεύκη, τονίστηκε ότι οι κάτοικοι είναι αντίθετοι στην εγκατάσταση μεταναστών στην Κοινότητα Καλλιπεύκης και τη μετατροπή της σε αποθήκη ανθρωπίνων ψυχών.

Στο ψήφισμα του Δήμου Τεμπών, κατά πλειοψηφία, τονίζεται: «Κατανοούμε ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι εθνικό θέμα για την επίλυση του οποίου όμως χρειάζεται βούληση σε κεντρικό επίπεδο, για τη διαμόρφωση σοβαρής μεταναστευτικής πολιτικής, που μεταξύ άλλων είναι η αποτίμηση των αναγκών της οικονομίας σε αλλοδαπό εργατικό δυναμικό, αλλά και των αντίστοιχων χωρητικοτήτων των υποδομών της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας.

Δεν δεχόμαστε την αλλοίωση της δικής μας ζωής, της δικής μας κοινωνίας και ταυτότητας με τον ανεύθυνο τρόπο της τυχαίας εγκατάστασης, χωρίς να ληφθεί υπόψη η ιδιαιτερότητα της τοπικής κοινωνίας και χωρίς να υπάρχει ένα σαφές σχέδιο δράσης και ίσης κατανομής των προσφύγων και των μεταναστών σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, Περιφέρειας και Επικράτειας.

Συμπονούνε τους μετανάστες και τις οικογένειές τους για τις τραγικές συνθήκες που τους υποχρέωσαν να μεταναστεύσουν και ζουν σήμερα, αλλά θεωρούμε ότι η μεταφορά τους και μόνο από το ένα μέρος στο άλλο δεν δίνει λύση στο πρόβλημα.

Με την παρούσα δήλωσή μας απαιτούμε από κάθε αρμόδιο φορέα να μεριμνήσει και να προστατέψει τον τόπο μας από την εγκατάσταση μεταναστών. Καθόσον η εγκατάστασή τους θα αποτελέσει πηγή προβλημάτων για ολόκληρη την περιοχή, που ήδη βρίσκεται εδώ και χρόνια σε φάση αποδόμησης και αντιμετωπίζει μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Κατόπιν των ανωτέρω ζητούμε από τους αρμόδιους να μας διασαφηνίσουν:

-Πώς εξασφαλίζεται η μη αλλοίωση του τοπικού πληθυσμού; Με ποια κριτήρια επελέγησαν οι μετανάστες πρόσφυγες που θα εγκατασταθούν στην περιοχή μας;

-Ποιος ρώτησε την τοπική κοινωνία και τους φορείς της που θα υποστούν ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα;

-Ποιος εγγυάται για την ασφάλεια των κατοίκων σε μια περιοχή που η αστυνόμευση είναι σχεδόν ανύπαρκτη;

Ως εκ τούτου, εμείς οι κάτοικοι της Καλλιπεύκης ζητάμε να μην υπάρξει εγκατάσταση μεταναστών στην περιοχή, διότι ούτε η ένταξή τους εξασφαλίζεται, αλλά και η ζωή της περιοχής μας θα ανατραπεί πλήρως και οριστικά.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι η απόφασή μας αυτή είναι αμετάκλητη και ότι αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις και με οποιαδήποτε μορφή αγώνα θα αποτρέψουμε την επιχειρούμενη αλλοίωση του διαρκώς μειούμενου πληθυσμού της Κοινότητάς μας.

Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση, όπως κάναμε και στο πρόσφατο παρελθόν, να προβεί σε τετελεσμένες αποφάσεις χωρίς διαβούλευση και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των δημοτών και τοπικών κοινωνιών που εκπροσωπούμε».

Το ψήφισμα κοινοποιείται στο γραφείο του πρωθυπουργού, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στους βουλευτές Λάρισας, στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, στον δήμαρχο Τεμπών, στον πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Του Κώστα Τσόλα

Φωτ.: Παν. Παπαϊωάννου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1