Πνίγηκε σε μια κουταλιά νερό...

ΓΙΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ Γ. ΜΑΝΩΛΗ Ο ΚΩΝ. ΚΟΛΛΑΤΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2019 20:04

Για ανικανότητα διαχείρισης κατηγορεί τον δήμαρχο Τεμπών ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος κ. Κων. Κολλάτος, αναφορικά με τις αιτιάσεις του κ. Μανώλη για τα τιμολόγια νερού (σ.σ.: δημοσιεύτηκε στη χθεσινή «Ε»).


Ο κ. Κολλάτος, αφού εξηγεί πώς γίνονται οι καταμετρήσεις των καταναλώσεων αλλά και πώς μπορεί να επιλυθεί το όποιο πρόβλημα (το οποίο όμως αφορά μόλις στο 3,2% των καταναλωτών), κατηγορεί τον νυν δήμαρχο για κυβίστηση σε μια σειρά ζητημάτων, αλλά και για «εξαργύρωση προεκλογικών δεσμεύσεων».
Η δήλωση-απάντηση του κ. Κολλάτου έχει ως εξής:
«Είναι αλήθεια ότι και ο πλέον ο ένθερμος φίλος της νέας Δημοτικής Αρχής δεν θα περίμενε τόσο γρήγορα, σε διάστημα μόλις 3 μηνών, να δείξει ανικανότητα και αδυναμία διαχείρισης ζητημάτων που άπτονται της αρμοδιότητάς της.
Τι λέει με την πομπώδη ανακοίνωση-δήλωσή του ο κος Μανώλης;
Ότι δεν έγινε σωστή καταμέτρηση των κυβικών κατανάλωσης στην ύδρευση.
Μάλιστα. Του θυμίζουμε λοιπόν:
1) Πάντα γίνονται 2 μετρήσεις σε ετήσια βάση, ενώ στην ενδιάμεση καταμέτρηση -και αυτό γίνεται κυρίως τους χειμερινούς μήνες- εκδίδεται λογαριασμός έναντι.
2) Γνωρίζει πολύ καλά τις ελλείψεις προσωπικού και τη μη ύπαρξη καταμετρητών με αποτέλεσμα οι 4 μόνιμοι υδραυλικοί της ΔΕΥΑ να καταβάλλουν τιτάνιες προσπάθειες για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης λόγω και της ύπαρξης των παραλιακών οικισμών.
3) Στους 12.500 υδρομετρητές εμφανίστηκαν 400 περίπου καταναλωτές (ποσοστό 3,2%) με υψηλή κατανάλωση, η οποία αλήθεια ξεπερνά την Α και Β κλίμακα και κοστολογείται όντως με την υψηλότερη χρέωση.
Ποια είναι λοιπόν η λύση του ζητήματος που προέκυψε;
Σε όσους καταναλωτές εμφανίζουν υψηλές καταναλώσεις με απόφασή της θα μπορούσε η ΔΕΥΑΤ να ενσωματώσει τις καταναλώσεις σε 2 ή 3 τετράμηνα, ούτως ώστε να αποπληρωθούν οι λογαριασμοί με τη χαμηλότερη κλίμακα και να υπάρξει ενσωμάτωση κυβικών για τη συνέχεια.
Η πρόταση αυτή απ’ ό,τι γνωρίζουμε συζητήθηκε και στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ, αλλά η νέα Δημοτική Αρχή για λόγους εντυπωσιασμού και ότι εμείς δεν έχουμε την ευθύνη, τις επιρρίπτει στην προηγούμενη.
Σ’ ότι αφορά την τιμολογιακή πολιτική στην οποία αναφέρονται, διαβεβαιώνουμε τους δημότες μας ότι η ενιαία ΔΕΥΑΤ που συστάθηκε με ΦΕΚ στις 6/4/2015 εμφανίζει το χαμηλότερο τιμολόγιο χρέωσης.
Πρέπει να γνωρίζετε, κ. Μανώλη, ότι συνολικά στον Δήμο και τις υπηρεσίες ύδρευσης που συνενώθηκαν, υπήρχαν 22 διαφορετικά τιμολόγια και με διαφορετικά διαστήματα κλίμακος ανά τιμολόγιο.
Για τον καθορισμό και τη διαμόρφωση του τιμολογίου βασικό κριτήριο αποτέλεσε το κόστος ενέργειας ανά Δημοτικό Διαμέρισμα καθότι στον Δήμο μας υπάρχουν περιοχές που υδρεύονται με πηγαία νερά, περιοχές με μεικτό σύστημα πηγαίων και αντλούμενων νερών και περιοχές που εξασφαλίζουν την ύδρευσή τους μόνο μετά από άντληση.
Έτσι λοιπόν με βάση τα παραπάνω κριτήρια διαμορφώσαμε την τιμολογιακή πολιτική. Αν υπάρχει νέα πρόταση που να εξασφαλίζει κοστολογημένα τα παραπάνω την αναμένουμε.
Πριν περάσουμε στο διά ταύτα, απευθύνουμε ένα ερώτημα στη νέα Δημοτική Αρχή, αναλάβατε τα καθήκοντά σας την 1η -9-2019. Αλήθεια, έχετε ολοκληρώσει την καταμέτρηση του Β τετραμήνου;
Δυστυχώς, κε Μανώλη, «τάξατε» πολλά και σε πολλούς κατά την προεκλογική περίοδο και τώρα που ήρθε ο καιρός της υλοποίησης επιδίδεστε στο προσφιλή σας άθλημα.
Τις κυβιστήσεις ή αλλιώς «κωλοτούμπες», όπως κάνετε σε όλα τα ζητήματα του Δήμου (προσφυγικό, κόμβος Πυργετού, διόδια, αποζημιώσεις αμυγδαλοπαραγωγών κ.ά).
Τώρα βέβαια έχετε εσείς την ευθύνη διαχείρισης του Δήμου και της ΔΕΥΑΤ και πρέπει να αντιληφθείτε τον ρόλο σας, επιλύοντας προβλήματα, με διάλογο και διαμορφώνοντας πολιτική. Δυστυχώς το μόνο που κάνατε μέχρι σήμερα ήταν να θεσπίσετε θέση έμμισθου αντιπροέδρου στη ΔΕΥΑΤ, ενώ ετοιμάζετε και την πρόσληψη ειδικών συνεργατών και συμβούλων, εξαργυρώνοντας τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις.
Κώστας Κολλάτος,
επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης στον Δ. Τεμπών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1