Πολίτης υπεράνω πάσης υποψίας ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών

ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΟΥ «ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗ» ΖΗΤΗΣΕ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2019 22:00
Κοκαΐνη, 62.800 ευρώ, 10.000 λεκ Αλβανίας, ζυγαριές ακριβείας και αναβολικά σκευάσματα που μεταξύ άλλων κατέσχεσαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών στις 7 Ιουλίου 2018 Κοκαΐνη, 62.800 ευρώ, 10.000 λεκ Αλβανίας, ζυγαριές ακριβείας και αναβολικά σκευάσματα που μεταξύ άλλων κατέσχεσαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών στις 7 Ιουλίου 2018

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να ολοκληρωθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, η δίκη οκτώ συνολικά κατηγορουμένων οι οποίοι στις 7 Ιουλίου 2018 συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Λάρισας, της Πιερίας και της Θεσσαλονίκης.

Η δίκη διακόπηκε χθες λόγω του προχωρημένου της ώρας και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Δευτέρα με αγορεύσεις και των υπολοίπων συνηγόρων αλλά και την απόφαση του Δικαστηρίου, που αναμένεται με ενδιαφέρον μετά και την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας η οποία κατέρριψε την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, ως μέλη της οποίας παραπέμφθηκαν οι 8 κατηγορούμενοι. Εισαγγελέας που πρότεινε παράλληλα την ενοχή όλων, αλλά για δύο από τους κατηγορούμενους, ζήτησε την ενοχή τους ως μέλη συμμορίας για διακίνηση ναρκωτικών μεγάλης χρηματικής αξίας.

Μεταξύ αυτών και ενός «εργατικού» και «οικογενειάρχη» όπως τον περιέγραψαν με τις καταθέσεις τους εργοδότες, γνωστοί και συνεργάτες που κατέθεσαν χθες στο Δικαστήριο. Έναν 42χρονο υπεράνω πάσης υποψίας που τη θερινή περίοδο δούλευε σε ξενοδοχείο του Πλαταμώνα κάνοντας παράλληλα διάφορες δουλειές στην περιοχή, φροντίζοντας σπίτια, καθαρίζοντας αυλές κλπ και εργατικός όπως ήταν, δεχόταν συνέχεια προτάσεις για δουλειές.

Έναν 42χρονο κατηγορούμενο ο οποίος δεν έπεισε ωστόσο - τουλάχιστον την εισαγγελέα - για το πώς βρέθηκαν κρυμμένα στην ψευδοροφή δωματίου σε ξενοδοχείο του Πλαταμώνα, όπου διέμενε και εργαζόταν, ένα κιλό κοκαΐνης όπως και 40.000 ευρώ, ενώ άλλες 19.000 ευρώ βρέθηκαν σε ντουλάπα, επίσης στο ξενοδοχείο.

«ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ»

Η συγκεκριμένη δίκη αποτελεί μια ακόμη δίκη όπου καταρρίπτεται η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, μέλη της οποίας με δομή, ιεραρχία κλπ διακινούν ποσότητες ναρκωτικών, επιβεβαιώνοντας παράλληλα το οξύ πρόβλημα των εξαρτησιογόνων ουσιών (σ.σ. και στην περιοχή), όπως και τον «Γολγοθά» που βιώνουν νέα παιδιά και οι οικογένειές τους.

Δύο από τους κατηγορουμένους στη χθεσινή υπόθεση περιέγραψαν πως βρέθηκαν να κάνουν χρήση ναρκωτικών, με τον πρώτο να δηλώνει το λάθος του λέγοντας χαρακτηριστικά πως με την εμπλοκή του στον κόσμο των ναρκωτικών «σταύρωσα τον πατέρα μου».

Προσθέτοντας επίσης ότι σήμερα παρακολουθώντας πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ έχει «αλλάξει ζωή» και τον δεύτερο κατηγορούμενο, να σημειώνει επίσης πως έκανε «μια καινούργια αρχή πιάνοντας δουλειά σε άλλη πόλη μετά τη “σφαλιάρα” της σύλληψης» όπως τη χαρακτήρισε, καθώς ήταν για χρόνια «“καθαρός” μέχρι που έπεσα ξανά στην “κατρακύλησα”».

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, χρειάσθηκε να δικάσει χθες προτού ολοκληρωθεί η περίοδος προφυλάκισης του 42χρονου κατηγορουμένου από τους οκτώ συλληφθέντες, ηλικίας από 35 έως 77 ετών που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. είναι «μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών», ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί αθλητισμού και του Τελωνειακού Κώδικα». Από τους 8 συλληφθέντες, οι 5 είναι κάτοικοι Λάρισας.

Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων θα ολοκληρώσει με τις αγορεύσεις την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί η δίκη με την έκδοση της απόφασης, ενώ κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία οι συνήγοροι εστίασαν στα περί «εγκληματικής οργάνωσης».

Προηγήθηκαν οι καταθέσεις αστυνομικών και μαρτύρων υπεράσπισης οι οποίοι, περιέγραψαν τον 42χρονο – πρώτο - κατηγορούμενο ως «σκληρά εργαζόμενο» και «οικογενειάρχη», ως «εργατικό παιδί», προσθέτοντας πως «έπεσαν από τα σύννεφα» όταν πληροφορήθηκαν τη σύλληψή του. Ένας Αλβανός υπήκοος που τη θερινή περίοδο εργαζόταν στον Πλαταμώνα, σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Στον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι, τα 60.000 ευρώ που βρέθηκαν κρυμμένα στην ψευδοροφή του δωματίου στο ξενοδοχείο «ήταν χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την πολυετή και κοπιώδη εργασία του κατηγορούμενου και της συζύγου του στην Ελλάδα» δεν φαίνεται να έπεισαν την εισαγγελέα, που επέμενε στις ερωτήσεις «γιατί δεν προτίμησε να τοποθετήσει σε κάποια τράπεζα».

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος σημείωσε μάλιστα στην απολογία του πως είχε χάσει αρκετά χρήματα στην πατρίδα του την Αλβανία και έκτοτε δεν «εμπιστευόταν τράπεζες» και πως μετέφερε τα χρήματα στον Πλαταμώνα όπου εργαζόταν την τουριστική περίοδο γιατί ήταν στα πρόθυρα συμφωνίας για να αγοράσει σπίτι.

Δεν έδωσε επίσης πειστικές εξηγήσεις για το πώς βρέθηκε κρυμμένο στο δωμάτιό του – εκτός από τα χρήματα - και ένα κιλό κοκαΐνης και για ποιο λόγο επίσης ο ομοεθνής του, του εμπιστεύθηκε τα ναρκωτικά για «λίγες ημέρες» αφού στη συνέχεια θα τα πήγαινε (σ.σ. ο ομοεθνής του) «στη Μύκονο για να τα διαθέσει».

Ο 42χρονος ζητώντας συγγνώμη από τα παιδιά του καθώς βρέθηκε στη φυλακή, ορκίσθηκε λέγοντας πως «δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ από την πώληση ναρκωτικών» και τονίζοντας πως ο ίδιος έκανε χρήση, αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Με την εισαγγελέα να σημειώνει πως ο κατηγορούμενος θα λάμβανε ένα «δικό του ποσοστό» για τη φύλαξη της κοκαΐνης, υπογραμμίζοντας μάλιστα στην αγόρευσή της πως ο 42χρονος κατηγορούμενος «μπορεί να είναι εργατικός αλλά η διακίνηση ναρκωτικών σε συνεργασία με τον δεύτερο κατηγορούμενο του απέφερε έσοδα».

«ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΝΙΑ»

Την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών αρνήθηκαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι που παραδέχθηκαν πως έκαναν χρήση κοκαΐνης. Με εξαίρεση έναν 53χρονο κατηγορούμενο που σήμερα είναι κρατούμενος Φυλακών, καθώς τον Σεπτέμβριο του 2017 είχε συλληφθεί στη Σκοτίνα με 48 κιλά χασίς.

Ο 53χρονος παραδέχθηκε στο δικαστήριο πως είναι «παλιός χασικλής» και «με τα μπούνια μέσα στην πρέζα», για να διευκρινίσει πως «δεν έχω καμία σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση, δεν έχω καμία σχέση με τα παιδιά» δείχνοντας τους συγκατηγορουμένους του.

Η εισαγγελέας της έδρας τόνισε πως «από τις μαρτυρικές καταθέσεις και τις απολογίες», «δεν προκύπτει η εγκληματική οργάνωση» αλλά «η επιμέρους συνένωση των δύο πρώτων κατηγορουμένων που δρούσαν από κοινού και κατά μόνας» προτείνοντας την ενοχή τους ως μέλη συμμορίας και διακίνησης ναρκωτικών μεγάλης χρηματικής αξίας. Για διακίνηση ναρκωτικών πρότεινε την ενοχή και των υπόλοιπων κατηγορουμένων, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι είναι εξαρτημένοι οι δύο κατηγορούμενοι που σήμερα προσπαθούν να ξεφύγουν από τον κόσμο των ναρκωτικών.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass