Στόχος «μηδέν ελλείψεις» στο Πανεπιστημιακό με ΣΔΙΤ

Προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2020 22:30

Τη σύμπραξη του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) με στόχο «μηδέν ελλείψεις» στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας προανήγγειλε χθες ο υπουργός Υγείας και βουλευτής Α' Αθηνών κ. Βασίλης Κικίλιας κατά τη συνεστίαση της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ο κ. Κικίλιας κατά τον χαιρετισμό του -λίγο πριν από την κοπή της πίτας- και απευθυνόμενος προς τον ΥΠεάρχη Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτη Σερέτη τόνισε πως «ό,τι ελλείψεις έχουμε και ό,τι είναι απαραίτητο θα το πάρουμε με ΣΔΙΤ», ενώ έκανε λόγο για νέες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν σημειώνοντας ότι «θα φέρει νομοσχέδιο εντός των επόμενων ημερών που θα κάνει κλάδο τους νοσηλευτές, κάτι που σημαίνει ότι θα προσλαμβάνονται με πολύ πιο γρήγορες διαδικασίες στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.», ενώ τόνισε πως και οι 1.500 ειδικευόμενοι νοσηλευτές, θα μπουν απ' ευθείας στα νοσοκομεία να κάνουν την πρακτική τους, βοηθώντας τους γιατρούς και στηρίζοντας το σύστημα Υγείας. Ο κ. Κικίλιας στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε και σε ένα ζήτημα που πληγώνει την ελληνική ύπαιθρο, το brain drain, κι ανέφερε ότι «Επειδή ξέρω ότι τα παιδιά σας φεύγουν στο εξωτερικό, δεν έχουν δουλειά και κάθονται σπίτι, επειδή ξέρω ότι ενώ τα παιδιά σας έχουν σπουδάσει, έχουν πάρει πτυχία και μεταπτυχιακά δεν έχουν εκείνο το οποίο τους αξίζει κι αυτό ως νέο πολιτικό και νέο άνθρωπο με πονάει και με στεναχωρεί και η Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να αφήσει να χαθεί αυτή η ευκαιρία. Τώρα με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δίνεται η ευκαιρία τα Πανεπιστήμιά μας να συνδεθούν με την αγορά εργασίας και με τα Επιμελητήρια στη Λάρισα και στον νομό, έτσι ώστε τα πτυχία που τους δίνουμε να έχουν πραγματική αξία και τα επόμενα χρόνια τα παιδιά σας να βρούνε τη θέση που τους αξίζει».

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ

Μιλώντας για τον αγροτικό τομέα, ο υπουργός σημείωσε ότι «Οσοι δούλεψαν με τη γη εδώ στη Λάρισα θα πρέπει ο γιος του, ή εγγονός του, να έχει δικαίωμα να ασχοληθεί με τη γη του, αλλά ως επιχειρηματίας αυτή τη φορά. Τα προϊόντα που παράγει να είναι ντελικατέσεν και να πωλούνται στις αγορές της Ευρώπης πανάκριβα. Να έχει πρόσβαση στην τεχνολογία, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να παράγει πράγματα που δεν μπορούν να παραχθούν αλλού στον κόσμο και να πληρώνεται γι' αυτά υπερπολλαπλάσια και να μην πληρώνει όσους προσλαμβάνει με μισθούς πείνας».

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ

Ακολούθως, ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το υψηλό επίπεδο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου τονίζοντας ότι «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με αυτά τα οποία είδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Αρκεί να σας πω ότι το 99% των περιστατικών τα οποία έρχονται από μια πολύ μεγάλη περιοχή στο εν λόγω νοσοκομείο, μένουν και αντιμετωπίζονται εκεί», ενώ συνέχισε τονίζοντας ότι στο Πανεπιστημιακό θα λειτουργήσουν απογευματινά χειρουργεία και προς αυτή την κατεύθυνση το Υπουργείο θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, είπε ο κ. Κικίλιας: «Ο,τι λείπει κ. ΥΠεάρχη θα έρθει να προστεθεί με σύγχρονα ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία και θα νομιμοποιηθούν για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο -διά της αλλαγής αν χρειαστεί και του νομικού πλαισίου- και τα απογευματινά ιατρεία και τα απογευματινά χειρουργεία, έτσι ώστε αυτό το νοσοκομείο που είναι στολίδι και κόσμημα να μπορεί να λειτουργεί όλες τις μέρες για να μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλο τον κόσμο».

ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

Ο υπουργός κ. Κικίλιας κλείνοντας την ομιλία του έκανε αναφορά σε φαινόμενα εσωστρέφειας στην παράταξη που αν και έχουν μειωθεί σημαντικά δεν έχουν εκλείψει λέγοντας ότι «πριν γίνω γιατρός έπαιξα μπάσκετ. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα, είχα δε την τιμή να φορέσω τη φανέλα με το Εθνόσημο, ξέρω τι σημαίνει ομαδικό παιχνίδι. Αντιλαμβάνομαι τι σημαίνει να στηρίζουμε αλλήλους, δεν το είχαμε πάντα ως παράταξη ούτε τώρα το έχουμε στο απόλυτο, κι αυτό μας πλήγωσε. ...Θα πρέπει να σταθούμε όλοι μαζί ενωμένοι για να ορθοποδήσουμε οικονομικά, να είμαστε δυνατοί εθνικά, και να ευημερήσουν τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές, το αξίζει αυτός ο πρωθυπουργός, το αξίζει αυτή η χώρα, το αξίζει η παράταξή μας».

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Νωρίτερα τον κόσμο που κατέκλυσε τον «Αστέρα» καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας Χρήστος Καπετάνος, ο οποίος στον χαιρετισμό του σημείωσε «ότι η ΝΔ αλλάζει την Ελλάδα» για να αναφέρει μια σειρά αλλαγών που έκανε η Νέα Δημοκρατία και εξάροντας το έργο του υπουργού στην Υγεία του Βασίλη Κικίλια. Εν συνεχεία ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση σκοράρει σε όλους τους τομείς με ένα πρωτόγνωρο κυβερνητικό έργο, ο Χρήστος Κέλλας «προκάλεσε» τον υπουργό να ανοίξει τις 5 κλίνες ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, αλλά και τη Μονάδα Λοιμώξεων και η Στέλλα Μπίζιου τόνισε ότι θα δουλέψουμε σκληρά για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ζήτησε να συγχρονιστούμε με την Ευρώπη -και- στα θέματα υγείας και τόνισε ότι πρέπει να δημιουργηθεί το Ογκολογικό Κέντρο δίπλα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ενώ κάλεσε τον υπουργό «να γράψει ιστορία».

*Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Καπετάνος χάρισε στον Βασίλη Κικίλια ένα ομοίωμα της θεάς Υγείας.

 

Θανάσης Αραμπατζής

 

---------------

EPENDYSEIS STO PANEPISTHMIAKO1

«Επενδύσεις στο Πανεπιστημιακό»

Δεσμεύτηκε ο υπουργός Υγείας κατά την επίσκεψή του στο τριτοβάθμιο νοσοκομείο και στο ΕΚΑΒ

 

EPENDYSEIS STO PANEPISTHMIAKO2

Ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας πριν να βρεθεί στη συνεστίαση της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας επισκέφτηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο και το παράρτημα του ΕΚΑΒ. Σε δηλώσεις του μετά το πέρας των επισκέψεών του τόνισε ότι «Επισκέφτηκα το ΕΚΑΒ και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με αυτά τα οποία είδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Αρκεί να σας πω ότι το 99% των περιστατικών τα οποία έρχονται από μια πολύ μεγάλη περιοχή στο εν λόγω νοσοκομείο, μένουν και αντιμετωπίζονται εκεί.

Θέλω να ευχαριστήσω το νοσηλευτικό προσωπικό, το ιατρικό παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, για τις εξαιρετικές προσπάθειες που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια των περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών, τους διοικητές, τον διοικητή της Υ.ΠΕ. και να πω ότι με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τον κόσμο, τους ασθενείς, τις ευπαθείς ομάδες, δίνουν δικαίωμα και στο Υπουργείο Υγείας να μπορέσει να μεριμνήσει, έτσι ώστε να υπάρξουν περαιτέρω επενδύσεις στο νοσοκομείο.

Αυτά που χρειάζεται το νοσοκομείο στο εργαστηριακό κομμάτι, στο κομμάτι των μηχανημάτων, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του συστήματος υγείας, θα τα έχει, προκειμένου να εξυπηρετεί ακόμα καλύτερα τον κόσμο και να προσφέρει ακόμα καλύτερες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες υγείας».

Εν συνεχεία ο Βασίλης Κικίλιας στάθηκε στην εποχική γρίπη αλλά και στον κορονοϊό για να τονίσει ότι «το Υπουργείο Υγείας έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον ιό της γρίπης, μετά την καμπάνια την οποία κάναμε, εμβολιάστηκε 1.000.000 κόσμος παραπάνω από πέρυσι. Πέρυσι εμβολιάστηκαν 2.050.000, φέτος πάνω από 3.100.000 κόσμος. Κάτι πολύ σημαντικό για να χτιστεί ένα τείχος ανοσίας», ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τον κορονοϊό ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι

«Αν και εφόσον υπάρξει περιστατικό, μπορεί να υπάρξει μπορεί και να μην υπάρξει, ο ΕΟΔΥ, το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, τα νοσοκομεία αναφοράς και, κυρίως, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με ψυχραιμία, νηφαλιότητα, επιστημοσύνη και επαγγελματισμό. …Το Π.Γ.Ν. Λάρισας που επισκέφθηκα, έχει εξαιρετικούς καθηγητές, λοιμωξιολόγους, ειδικούς παθολόγους και ο κόσμος στην περιοχή μπορεί να μαθαίνει την αλήθεια.

 

---------------

Ο πάγκος, το εθνόσημο, ο κορονοϊός και ο Καπετάνος

*«Η παράταξη ήταν στον πάγκο», «το μπάσκετ είναι ομαδικό παιχνίδι», «να παίξουμε ομαδικά»… εμ, πολλά τα χρόνια του Βασίλη Κικίλια στα γήπεδα του μπάσκετ, λογικό να είναι εμφανές και στον λόγο του. Ο υπουργός Υγείας αγωνίστηκε στο υψηλότερο επίπεδο επί δεκαπενταετία σχεδόν, φορώντας και τη φανέλα της επίσημης αγαπημένης 18 φορές. Κατέκτησε μάλιστα το πρωτάθλημα Ελλάδος με την ΑΕΚ το 2002, χρονιά που πήρε το πτυχίο του από την Ιατρική.

***

*Ο Βασίλης Κικίλιας μπήκε στο γήπεδο της πολιτικής το 2006, όταν εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Αθηνών με την παράταξη του δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη, ενώ στην κεντρική πολιτική σκηνή εισήλθε το 2012. Στην προηγούμενη κυβερνητική θητεία της ΝΔ ο Βασίλης Κικίλιας ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

***

*«ΕΤΟΙΜΗ η χώρα να αντιμετωπίσει ένα περιστατικό κορονοϊού» δήλωσε ο υπουργός και κάλεσε τον κόσμο να είναι ψύχραιμος και να αναζητά ενημέρωση από τους ειδικούς. Ενώ επισήμανε ότι είναι πιθανό ένα κρούσμα κορονοϊού με βάση τον νόμο των πιθανοτήτων (εκτός αν αλλάξει κι αυτός…).

***

*ΣΕ «αξίες και αρχές που στη νέα ελληνική τάξη πραγμάτων μπορεί να μην σήμαιναν τίποτα τα τελευταία 5 χρόνια» αναφέρθηκε ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας για να τις συγκεκριμενοποιήσει λέγοντας «όπως η οικογένεια και η Εκκλησία που έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια μέσα στην κρίση να στηρίξει όσους δεν είχαν και δεν μπορούσαν».

***

Ο υπουργός βλέποντας τον κόσμο που είχε κατακλύσει τον «Αστέρα» εξήρε το έργο της τοπικής Νομαρχιακής. «Η Νομαρχιακή κάνει καλά τη δουλειά της», ε, έχει καλό Καπετάνο σημείωσε ο Λαρισαίος νεοδημοκράτης.

ΘΑ.

 

 

O PAGKOS TO EUNOSHMO O KORONOIOS KAI O KAPETANOS*ΔΕΝ έχει σημασία πόσο ψηλός είσαι, αλλά πόσο ψηλά παίζεις. Συμφωνούν αμφότεροι…

ΘΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass